Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós koszorú Klivitől

Diós koszorú Klivitől
Diós koszorú Klivitől
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története, egyszerű és finom...

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez és az összeragasztáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztben elkeverjük a darált diót, a cukrot, a sót, a sütőport, a vaníliás cukrot, majd belemorzsoljuk a vajat.
  2. A tojássárgát és a bort hozzáadva, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Fél órára hűtőbe tesszük.
  3. A hűtőből kivéve kb. fél centi vékonyra sodorjuk, majd kiszaggatjuk. A tojásfehérjét és a cukrot kissé felverjük, és ezzel a keverékkel kenjük meg a lyukas korongok tetejét.
  4. A korongokat előmelegített sütőben pirosra sütjük, majd ízlés szerinti lekvárral összeragasztjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 444
elküldve: 3
receptkönyvben: 131
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

klivi

Mióta szakács: 2011.01.09.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szüreti koszorú, diós linzer

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1251
finomliszt 40 dkg
dió 10 dkg
sütőpor 1 tk
1 csipet
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaj 25 dkg
tojássárgája 1 db
fehérbor 0.5 dl
tojásfehérje 1 db
cukor 1 ek
lekvár/ dzsem 10 dkg