r
Nosalty Logó

Csokitorta 5. -emeletes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Flikflak
Csokitorta 5. -emeletes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 1054 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 12653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    309 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    875.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    521 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1054 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    880.1 g
  • Telített zsírsav
    504 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    252 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    3714 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10509.7 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    2774 mg
  • Vas
    50 mg
  • Magnézium
    1019 mg
  • Foszfor
    3935 mg
  • Nátrium
    2500 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1017.5 g
  • Cukor
    656 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    1589.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6256 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    778 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6145 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2141 micro
Összesen 12653 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 310 Kcal

Hozzávalók

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortaformában sütött piskótához

  1. A sütést megelőző este egy edénybe beleöntjük a 2 l tejszínt, s beleszórjuk az összeaprított étcsokoládét. Folyamatos kevergetés mellett addig melegítjük, míg barna színű tejszínt kapunk. Nem melegítjük addig, míg felforrna!!
  2. Miután kihűlt, éjszakára betesszük a hűtőbe.
  3. Másnap megsütjük a két piskótát, majd félretesszük hűlni.
  4. A hűtőből elővesszük az előző éjszaka készített csokoládés tejszínt, s átöntjük egy nagy keverőtálba. Felverjük úgy, ahogy a sima tejszínt szoktuk, s a végén hozzáadagoljuk a habfixálókat. (Vigyázzunk arra, hogy ha nem elég hideg a tejszín, akkor nem tudjuk felverni.)
  5. A piskótákat kettőbe vágjuk. A nagy piskótalapot vastagon töltjük, s felül is vastagon fedjük a csokoládés tejszínhabbal, valamint az oldalát is teljesen betakarjuk. Ezután a tetejére helyezzük a kisebbik piskótát, aminek az oldalát nem kenjük be a csokis habbal, csak középen töltjük, s a tetejét fedjük be.
  6. A tejszínhabport felverjük hideg tejjel s habfixálóval, majd ezzel takarjuk be teljesen az emeleti részt, hogy a csokis krém ne látsszon ki egyáltalán.
  7. Ezután díszítjük tovább étcsokoládéba mártott babapiskótával, valamint vékonyra vágott csokoládészeletekkel.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22213
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 22.

Ajánló

Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Csokitorta 5. -emeletes
Flikflak 30 recept

Ez a csokoládétorta mindig osztatlan sikert arat. Egyáltalán nem édes, s nem nehéz sütemény. Talán egyetlen hibája, hogy előző nap már tudni kell, hogy másnap épp ilyet fogunk kívánni. Egy piskótával is szoktam készíteni, amit 3 részre vágok, 1 liternyi tejszínnel - s arányosan a  hozzávalókkal - töltöm, a tetejét pedig csupán tiszta kakaóporral hintem. Nagyon ízléses úgy is, hogy látni, ahogy kiduzzad a finom krém a lapok közül.

Hozzávalók

A tortaformában sütött piskótához

A kislábosban sütött piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.