Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsmártással tálalt túrófánk

Narancsmártással tálalt túrófánk
Narancsmártással tálalt túrófánk
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a fánkocskát elkészíteni, mert hamar megvan.

hozzávalók / 4 adag

Fánkhoz:

Mártáshoz:

Sütőzsiradék

Fánkhoz:
Szólj hozzá!

elkészítés

Fánkhoz:

  1. A túrót összekeverjük a tojással, reszelt citromhéjjal, porcukorral, sütőporral és a tejföllel.
  2. Majd amikor már krémes állagú, hozzáadjuk a lisztet.
  3. Hűtőben egy órát pihentetjük.
  4. Majd evőkanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba, és készre sütjük (hamar sül).

Mártáshoz:

  1. 5 dl tejet felforralunk, hozzáadjuk a narancs levét, reszelt héját.
  2. Közben lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot a maradék 2 dl tejjel simára keverjük, és ezzel besűrűsítjük a narancsos tejet.
  3. Kihűtve tálaljuk a fánkok mellé.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 1 256
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1061 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

túrós fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

774
tehéntúró 25 dkg
tojás 2 db
porcukor 2 ek
tejföl 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 15 dkg
cukor 5 ek
tej 7 dl
vaníliás cukor 1 csomag
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert