Nosalty Logó

Ropogós túrófánk

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Ropogós túrófánk
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 1203 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 4803 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A fánkhoz

A tálaláshoz

A sütéshez

Összesen 330 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    96.2 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1686.3 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    76 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 1203 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.2 g

Zsír

  • Összesen
    384.8 g
  • Telített zsírsav
    96 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6745.2 g
  • Cink
    657 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    511 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    2128 mg
  • Nátrium
    1669 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.6 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    868 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    854 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1020 micro
Összesen 4803 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    463.9 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

A sütéshez

Elkészítés

A fánkhoz

  1. A túrót összetörjük, cukrozzuk.
  2. Egy másik keverő edényben felhabozzuk a tojásfehérjét, melyhez lassanként hozzákeverjük a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.
  3. Végül a masszát a túróra öntjük, és finom mozdulatokkal összeforgatjuk.
  4. A tésztát nagykanállal szaggatjuk, zsemlemorzsába hempergetjük, és forró olajban kisütjük.
  5. A friss tejfölt villával habosítjuk, kistányérra öntjük, erre helyezzük a fánkokat, tányéronként kettőt, melyek tetejét jócskán megszórjuk fahéjas porcukorral.
  6. Azonnal tálaljuk! Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 24371
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.

Ajánló

Tartalmas levesek után, a már unalmas édes tészták helyett kiváló!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Túrófánkot először egy szuper francia étteremben ettem, azt gondoltam, csak ők tudnak ilyen finomságokat. Idén azonban a Balaton partján, ha lehet, még finomabbat kaptam. Így döntöttem el, hogy én is kitalálok egy sajátot!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon jól néz ki :) meg fogom csinálni!!!

Gréti

Szia Viki! A receptben volt egy pici elírás, 10 ek liszt helyett csak 6-ot gépeltem be, de már javítottam. Tudod, ez attól is függ, hogy mekkorák a tojások, milyen vizes a túró, stb. Eszméletlen gyorsan felszippantják a lisztet! Üdv, Géti

Törölt felhasználó

Én már többször próbálkoztam túrófánkkal, de mindig úgy jártam, hogy teleszívták magukat olajjal. Vajon mit ronthattam el? Próbáltam már forró és kevésbé forró olajba tenni, tömörebb és lazább tésztát készíteni, több süt?porral is próbálkoztam, de nem tudok rájönni mi a hiba. Ez a recept más, mint a többi és nagyon tetszik. Szeretném elkészíteni, de nem akarom elrontani. A sütéssel kapcsolatban kérhetnék b?vebb információt? :)

Gréti

Szia Zseraldina! Én mindig forró olajban sütöm a fánkokat, melynek a tésztája puha, de nem ragacsos és olyan túrót használok, amelyik kevésbé vizes. Ett?l függetlenül velem is el?fordul, hogy egyszer kicsi, máskor nagy tojásokat kapok, ezért egyel több vagy kevesebb kanál liszt szükséges a masszába. Ha szitálod a lisztet, akkor talán jobban elkeveredik. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Írj majd, hogyan sikerült! Sok szerencsét! Üdv, Gréti

Törölt felhasználó

A forró olajjal az az eddigi tapasztalatom, hogy hirtelen megsül (megég) a külseje és a belseje nem sül át. Azt honnan tudom hogy melyik túró kevésbé vizes? A tojás méret még nem jutott eszembe. Köszönöm az ötleteket. Kipróbálom mindenképpen, remélem jól sikerül :)

Gréti

Szia Zseraldina! Azt érzed, amikor megkóstolod a túrót, hogy mennyire vizes, vagy ha megnyomkodod a közértben :) Én össze-vissza vásárolok, mindig, ahol járok napközben, úgyhogy nem ragaszkodom egy márkához, azt veszem, amit éppen kapok és az aktuális termék tulajdonságaihoz alkalmazkodva "lisztezek". Üdv, G

Ágicámdrágám

Megcsináltam és ez egy nagyon jó recept ! Egy pihe-puha tészta lett, amikor megsült nem szívta magát tele olajjal. Én azt tudom ajánlani még,hogy amikor zsemlemorzsába forgatjuk a kanalat hideg vízbe kell mártani és nem ragad rá a massza.Mindenkinek csak ajánlani tudom:) Ági

Gréti

Szia Ági! Szuper ötlet, a kanalat tényleg jó lemosni. Köszi, üdv, Gréti

Törölt felhasználó

Hát kipróbáltam, és nagyon köszi e remek ötletet. Gyors és finom. Mivel 500 gr-os túróm volt, így én egyb?l a dupláját csináltam. Egy gondom volt vele, mint mindennel ami paníros, hogy ugye a serpiben több adag lett, és az alján a leszóródott panírmorzsa kissé égett a végére. Ennek ellenére nem utoljára került az asztalunkra:).

Gréti

Nagyon örülök, hogy írtál és tetszik a recept. Sajnos az ég? morzsa nagyobb adagnál el?fordul...Egészségetekre! Üdv, G

Törölt felhasználó

Miel?tt elkészítem, megkérdezném, hogy a tojásfehérjéket csak egy kicsit kell felverni? Csak nem pontosan értem azt, hogy "felhabozzuk". El?re is köszi a választ és a receptet is!

Gréti

Az a biztos, ha jól felvered a tojásokat! Én nem szoktam annyira komolyan venni a tojásfehérje habbá verését, bevallom ?szintén. Még a piskótánál sem. Valószín?leg ezért írtam úgy, hogy "felhabozzuk". Jó étvágyat hozzá! Gréti

Hozzávalók

A fánkhoz

A tálaláshoz

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek