r
Nosalty Logó

Narancskrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancskrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A narancskrémhez​

Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A narancskrémhez​

Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A narancskrémhez​

Összesen 202 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    267 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    276 micro
Összesen 615 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.5 g

Zsír

  • Összesen
    219.3 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4613.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1286 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    1866 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    675.4 g
  • Cukor
    463 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1255.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2137 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2046 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    666 micro
  • β-crypt
    735 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2212 micro
Összesen 4924 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A narancskrémhez​

Elkészítés

A piskótához

  1. Szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd habosra keverjük.
  2. A lisztet sütőporral egy tálba szitáljuk, majd fokozatosan hozzákeverjük a tojássárgájához. A tojásfehérje keményre felvert habját is belekeverjük. (Óvatosan keverjük össze, hogy a hab kevésbé törjön.)
  3. Én gyümölcskenyér formában sütöttem a piskótát, de lehet (25cm-es) kerektortaformában is. A tortaforma aljára sütőpapírt vágunk, az oldalát vajjal kikenjük és beleöntjük a piskótatésztát. Előmelegített sütőbe rakjuk,és 180 fokon megsütjük. (Vigyázzunk arra, hogy a sülés első felében ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a piskóta összeesik!). Ha kész a piskóta, kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.
  4. Ez idő alatt elkészítjük a narancskrémet: a tejfölt beleöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a 2 narancs héját és levét, a 2 narancs apróra vágott húsát és a citromlevet. Ezt alaposan összekeverjük. Felverjük a tejszínhabot és a 3/4 részét hozzáadjuk a narancsos krémhez. (A maradék tejszínhab a díszítéshez kell.)
  5. A kihűlt piskótát kifordítjuk a formából egy tálcára, vagy egy tortatartó aljára, majd 3 részre vágjuk. A tortalapokat megtöltjük a krémmel, és az egész tortát is bevonjuk vele. A maradék tejszínhabbal és narancskarikákkal díszítjük. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 17527
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a torta volt az első tortám. Úgynevezett "próbatorta", mivel születésnapokra Én szeretném néha-néha készíteni a tortákat. Mivel érdekel a tortakészítés és -díszítés, ezért is gondoltam, hogy belevágok. Örömmel töltött el, amikor elkészült az első saját készítésű tortám. Íme...

Hozzávalók

A piskótához

A narancskrémhez​

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?