Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon egyszerű padlizsánkrém

Nagyon egyszerű padlizsánkrém
Nagyon egyszerű padlizsánkrém
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ina Garten receptje, pofon egyszerű, és nagyon finom. Nekem túl édesnek tűnt, így kiegészítettem egy kevés citromlével.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Pirítós kenyérre kenve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánt meg a paprikát megmossuk, 2,5 cm-es kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, szintén kockára vágjuk. A fokhagyma héját lehántjuk, kés lapjával kicsit megtörjük.
  2. Egy nagy sütőlemezre rakjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk. Elterítjük, hogy egy réteg legyen.
  3. Forró sütőben megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
  4. Késes aprítógépbe kanalazzuk a zöldségeket, belerakjuk a sűrített paradicsomot. Ki-be kapcsolgatva darabosra daráljuk. Kóstoljuk meg, és ha szeretnénk, ízesítsük citromlével.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 13 739
elküldve: 3
receptkönyvben: 107
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

padlizsánkrém, padlizsános kence, padlizsános kenőke

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

121
padlizsán 50 dkg
kápia paprika 40 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
olívaolaj 3 ek
1.5 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
sűrített paradicsom 1 ek
citromlé 2 teáskanál