r
Nosalty Logó

Napraforgós kenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Napraforgós kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3418 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 253 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 286 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9779.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1083 mg
  • Foszfor
    3356 mg
  • Nátrium
    4636 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    613.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 3418 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 253 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Közben kenyérsütőgép üstjébe mérjük a többi hozzávalót, végül ráöntjük a megkelt élesztőt. Dagasztó programra állítjuk a gépet.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, kettéosztjuk. A tésztából kidögönyözzük a levegőt, téglalap formájúra nyomkodjuk, majd szorosan feltekerjük. Szilikon kenyérformába fektetjük.
  4. Tetejét megkenjük egy kevés íróval, tejjel vagy vízzel, bemetsszük több helyen késsel, és megszórjuk napraforgómaggal.
  5. Szobahőmérsékleten letakarva addig melegítjük, míg a sütő felmelegszik 230 fokra.
  6. A sütő aljába egy edényben vizet teszünk párologni. A kenyereket 230 fokon 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük 180-190 fokra, és további 20 percig sütjük a kenyereket.
  7. Rácsra téve hűtjük ki.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15x2
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1736
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Napraforgós kenyér
Évi néni 1830 recept

A mindennapi kenyerünk.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek