Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Napraforgós kenyér

Napraforgós kenyér
Napraforgós kenyér
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mindennapi kenyerünk.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Közben kenyérsütőgép üstjébe mérjük a többi hozzávalót, végül ráöntjük a megkelt élesztőt. Dagasztó programra állítjuk a gépet.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, kettéosztjuk. A tésztából kidögönyözzük a levegőt, téglalap formájúra nyomkodjuk, majd szorosan feltekerjük. Szilikon kenyérformába fektetjük.
  4. Tetejét megkenjük egy kevés íróval, tejjel vagy vízzel, bemetsszük több helyen késsel, és megszórjuk napraforgómaggal.
  5. Szobahőmérsékleten letakarva addig melegítjük, míg a sütő felmelegszik 230 fokra.
  6. A sütő aljába egy edényben vizet teszünk párologni. A kenyereket 230 fokon 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük 180-190 fokra, és további 20 percig sütjük a kenyereket.
  7. Rácsra téve hűtjük ki.
  • sütési hőfok: 230°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x15x2 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 424
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

magos kenyér, napraforgómagos kenyér, magos tönkölykenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

286
rozsliszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 10 dkg
tönkölybúza liszt 50 dkg
tönkölybúzapehely 4 ek
napraforgómag 4 ek
vaj 4 dkg
víz 2 dl
cukor 1 teáskanál
1 ek
friss élesztő 3 dkg
író 2 dl