r
Nosalty Logó

Napraforgós kenyér

Évi néni
Napraforgós kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

286
Kalória
10.7g
Fehérje
51.1g
Szénhidrát
5.8g
Zsír
41.4g
Víz
7.8g
Koleszterin
7.7g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 253 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    815 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 286 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.2 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9779.9 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    1083 mg
  • Foszfor
    3356 mg
  • Nátrium
    4636 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    613.8 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

Víz

  • Összesen
    496.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    303 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1434 micro
Összesen 3418 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    728.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    345 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 253 kcal

Elkészítés

  1. A langyos vízben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. Közben kenyérsütőgép üstjébe mérjük a többi hozzávalót, végül ráöntjük a megkelt élesztőt. Dagasztó programra állítjuk a gépet.
  3. A megkelt tésztát lisztezett munkafelületen átgyúrjuk, kettéosztjuk. A tésztából kidögönyözzük a levegőt, téglalap formájúra nyomkodjuk, majd szorosan feltekerjük. Szilikon kenyérformába fektetjük.
  4. Tetejét megkenjük egy kevés íróval, tejjel vagy vízzel, bemetsszük több helyen késsel, és megszórjuk napraforgómaggal.
  5. Szobahőmérsékleten letakarva addig melegítjük, míg a sütő felmelegszik 230 fokra.
  6. A sütő aljába egy edényben vizet teszünk párologni. A kenyereket 230 fokon 10 percig sütjük, majd lecsökkentjük 180-190 fokra, és további 20 percig sütjük a kenyereket.
  7. Rácsra téve hűtjük ki.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x15x2

A mindennapi kenyerünk.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...