r
Nosalty Logó

Nagyon szaftos stíriai metélt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Nagyon szaftos stíriai metélt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

vaníliás krém

összeállítás

Összesen 619 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

vaníliás krém

összeállítás

Összesen 3706 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír

tészta

vaníliás krém

összeállítás

Összesen 246 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    36.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1018.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    168 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    293 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 619 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    217.1 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1597 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6109.9 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    868 mg
  • Vas
    1008 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    1974 mg
  • Nátrium
    564 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    288.6 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    804.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    968 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1479 micro
Összesen 3706 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 246 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

tészta

vaníliás krém

összeállítás

Elkészítés

tészta

  1. A tojást, a tojássárgáját, a porcukrot és a túrót (én fele-fele arányban használtam rögös, illetve krémtúrót) egy nagyobb tálba tesszük. Hozzáreszeljük egy citrom héját, és kanalazunk bele minimális tejfölt, majd az egészet kézi robotgéppel egynemű masszává keverjük.
  2. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet a túrós krémhez, összesen nagyjából 20 dekát, de a liszt mennyisége a tojások méretétől és a túró vizességétől is függ. A lényeg, hogy annyi lisztet kell hozzáadnunk, hogy a tészta már ne ragadjon, és nyújtható legyen.
  3. Ekkor fedjük le a tálat, és hagyjuk pihenni a tésztát, közben készítsük el a vaníliás krémet.
  4. A pihentetés után belisztezett vágódeszkán nyújtsuk ki 5-6 mm vékonyra a tésztát. Vágjuk ketté hosszában, nyújtsunk rajta egy picit, majd keresztben vágjuk 5-6 mm keskeny csíkokra.
  5. Picit megsózott, lobogó vízben 1-2 perc alatt főzzük készre, majd szűrjük le.

vaníliás krém

  1. Egy kis nyeles lábasba mérjük ki a vajat, a cukrot, a habtejszínt és a tejfölt, valamint adjuk hozzá a citromhéjat és a vaníliát. Melegítsük össze, majd adjunk hozzá egy kanál lisztet, és gyorsan keverjük el, hogy csomómentes legyen.
  2. Húzzuk le a tűzről, és hagyjuk picit hűlni, majd keverjük hozzá egyesével a tojássárgákat, a fehérjéket pedig egy másik tálban verjük kemény habbá.
  3. Amikor már szinte teljesen kihűlt a vaníliás szósz, forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot.

összeállítás

  1. A leszűrt tésztát forgassuk össze a vaníliás krémmel. Egy 20x30-as tepsit vajazzunk ki, és szórjuk körbe kekszmorzsával. Ebbe öntsük bele a krémes tésztát.
  2. Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. Porcukorral megszórva tálaljuk - ha vágni szeretnénk, érdemes picit hűlni hagyni előbb.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 331
  • Össznézettség: 41587
  • Feltöltés dátuma: 2019. szeptember 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon szaftos stíriai metélt
Rosanics Petra 170 recept

A stíriai metélt gyakorlatilag olyan, mint egy deluxe túrós tészta, hiszen a túró itt a házilag gyúrt tészta egyik összetevője, a kifőtt tésztát pedig egy csodálatosan gazdag, vaníliás krémmel sütjük össze. Kipróbálni kötelező, mert bár kicsit macerás, azonban, ha egyszer kipróbáltuk, a repertoár szerves része lesz!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

tészta

vaníliás krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek