r
Nosalty Logó

Nagyon omlós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta szórásához + kenéshez

Összesen 830 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta szórásához + kenéshez

Összesen 4965 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta szórásához + kenéshez

Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 830 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.2 g

Zsír

  • Összesen
    200.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3354.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    163 mg
  • Kálcium
    833 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    1446 mg
  • Nátrium
    705 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    751 g
  • Cukor
    349 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1390.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    193 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    155 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    715 micro
Összesen 4965 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 195 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta szórásához + kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. (A tésztában nincs tojás!)
  2. Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Egy lábasba tesszük, megpároljuk, majd kihűtjük. A pudingport hozzákeverjük.
  3. Egy 23x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kettévágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk morzsával, és az almát elegyengetjük rajta.
  4. A másik darab tésztát is kettévágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk, és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk.
  5. A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tésztánk teteje. Felvert tojással lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük (30 perc). Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 23×38
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 473
  • 7 napos nézettség: 2488
  • Össznézettség: 909475
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon omlós pite
VnéEdit 295 recept

Összegyűlt a lehullott alma. Ma pite készült belőle, ami nagyon-nagyon omlós, finom lett.

Hozzászólások

Walaky

Nahát! Én is épp így készítem! :) Nem véletlenül emelte ki 3 órával ezel?tt a Facebookon a receptedet a Nosalty! :) Ráadásul, nagyon friss még a recepted, biztos örülsz a gyorsaságuknak, kedvességüknek! :))

VnéEdit

Igen,nagyon örülök neki,2000 kedvtelést kapott. Üdv:Edit.

Artemisz

Idegesít?en jól néz ki a sütid! :)

torpi

Gratulalok Editkem! Olyan guszta, hogy beleharapnek :)

illesera

Kedves Edit! Én már korábban elkészítettem a pitédet, nagyon-nagyon finom volt! Most ismét szeretném megsütni, de bevallom, a multkor nem bíbel?dtem a tetején a rácsozással ( mert hogy nem magyon volt világos,hogyan is kell ccsinálni:( ). Kérlek segíts nekem, hogy ne csak finom legyen, hanem olyan szép is, mint a tiéd! Köszönöm szépen a segítségedet el?re is! Era

illesera

Kedves Edit! Egyszer már megsütöttem a sütidet, isteni finom volt! A rácsozás részt nem igazán értettem, azt ki is hagytam, de most megint megsütöm,és azt szeretném, hogy olyan szép is legyen,mint a tiéd a képen. Kérlek segíts, hogyan is kell csinálni a tetejét? Köszi el?re is! Era

illesera

Kedves Edit! Sajnálom, hogy nem válaszoltál a kérdésemre. Sebaj, majd megoldom valahogy a rácsozást másképp. Üdv Era

VnéEdit

Szia Era! Remélem nem kés? a válasz. Hosszában egyenesen raktam a csíkokat,rá pedig mer?legesen. Hiszen jól látni a képen is. Sok sikert hozzá! Üdvözöllek:Edit.

csokii

Sokkal jobb lett a vártnál, a találó kifejezés talán az "eszméletlen jó"! Tegnap sütöttem, de csak ma vágtam fel, mert vendégségbe vittük. Telitalálat.... köszönöm a receptet, ezután csak így készítem. (A rácsozással nem vesz?dtem, a hagyományos "egyben megy rá a teteje és villával megszurkálom" módszerrel csináltam.) Gratulálok a megálmodójának :)

VnéEdit

Köszönöm szépen a visszajelzést. Örülök,hogy ízlett. Üdv:Edit.

gavloimrene

Most vettem ki a süt?b?l, már kóstolgatom, nagyon finom lett, de kellett tejfölt tenni a tésztájába, mert túl száraz volt....

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta szórásához + kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek