Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagyon omlós pite

Nagyon omlós pite
Nagyon omlós pite
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Összegyűlt a lehullott alma.
Ma pite készült belőle, ami nagyon-nagyon omlós, finom lett.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tészta szórásához + kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket elkészítjük. (A tésztában nincs tojás!)
  2. Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Egy lábasba tesszük, megpároljuk, majd kihűtjük. A pudingport hozzákeverjük.
  3. Egy 23x38 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát kettévágjuk, és az egyiket kinyújtjuk a tepsi méretére. Megszórjuk morzsával, és az almát elegyengetjük rajta.
  4. A másik darab tésztát is kettévágjuk. Egyiket tepsi méretre nyújtjuk, és az almára helyezzük. A tésztát hosszában bevagdaljuk.
  5. A másik darab kinyújtott tésztából csíkokat vágunk, és keresztben a vágott tésztára helyezzük. Így szép rácsos lesz a tésztánk teteje. Felvert tojással lekenjük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük (30 perc). Jó étvágyat kívánok hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23×38 cm
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1 089
össznézettség: 226 901
elküldve: 29
receptkönyvben: 460
elkészítve: 24/24
Facebookon megjelent: 3

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
287 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás lepény

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2018-10-25 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.10.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

illesera
illesera Thu, 2018-09-13 16:41

Kedves Edit!
Sajnálom, hogy nem válaszoltál a kérdésemre. Sebaj, majd megoldom valahogy a rácsozást másképp.
Üdv
Era

edit56
VnéEdit / edit56 Thu, 2018-09-13 21:02

Szia Era!
Remélem nem késő a válasz.
Hosszában egyenesen raktam a csíkokat,rá pedig merőlegesen.
Hiszen jól látni a képen is.
Sok sikert hozzá!
Üdvözöllek:Edit.

illesera
illesera Wed, 2018-09-05 15:46

Kedves Edit!
Egyszer már megsütöttem a sütidet, isteni finom volt!
A rácsozás részt nem igazán értettem, azt ki is hagytam, de most megint megsütöm,és azt szeretném, hogy olyan szép is legyen,mint a tiéd a képen. Kérlek segíts, hogyan is kell csinálni a tetejét?
Köszi előre is!
Era

illesera
illesera Wed, 2018-09-05 15:24

Kedves Edit!
Én már korábban elkészítettem a pitédet, nagyon-nagyon finom volt! Most ismét szeretném megsütni, de bevallom, a multkor nem bíbelődtem a tetején a rácsozással ( mert hogy nem magyon volt világos,hogyan is kell ccsinálni:( ). Kérlek segíts nekem, hogy ne csak finom legyen, hanem olyan szép is, mint a tiéd!
Köszönöm szépen a segítségedet előre is!
Era

torpi
torpi Sat, 2017-11-11 21:53

Gratulalok Editkem! Olyan guszta, hogy beleharapnek :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2017-10-30 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.10.29. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-10-29 15:21

Nahát! Én is épp így készítem! :) Nem véletlenül emelte ki 3 órával ezelőtt a Facebookon a receptedet a Nosalty! :)
Ráadásul, nagyon friss még a recepted, biztos örülsz a gyorsaságuknak, kedvességüknek! :))

828
finomliszt 40 dkg
porcukor 15 dkg
sertészsír 15 dkg
sütőpor 6 g
tejföl 2 dl
1 csipet
alma 1.5 kg
cukor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
pudingpor 1 tasak
zsemlemorzsa 1 ek
tojás 1 db