r
Nosalty Logó

Birsalmás szelet Zsuzsamama konyhájából

Zsuzsamama56
Birsalmás szelet Zsuzsamama konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

735
Kalória
14.3g
Fehérje
100.3g
Szénhidrát
32.7g
Zsír
142.8g
Víz
98g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
30.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 4424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A töltelékhez

A tésztához

A kenéshez

A tetejére

Összesen 205 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    142.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 735 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.7 g

Zsír

  • Összesen
    195.9 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    588 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2837.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    555 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    440 mg
  • Foszfor
    1314 mg
  • Nátrium
    305 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    602.1 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    856.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1500 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    568 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1408 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    943 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 4424 kcal
  • 5% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    39.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelék elkészítése: a birsalmát egy konyhai törlőkendővel áttöröljük. Az almát megmossuk, négy részre vágjuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és ferdén felszeleteljük.
  2. Az almaszeleteket vízzel, cukorral, vanillincukorral, citromhéjjal, a levével és fahéjjal összekeverjük, majd egy főzőedényben felfőzzük. A masszát időnkét megkavarjuk, közepes hőmérsékleten addig pároljuk, míg be nem sűrűsödik. A fahéjrudat eltávolítjuk.
  3. A 35x25 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. Az alsó és felső sütés: kb. 185 °C (előmelegítve). Légkeveréses: kb. 165 °C (előmelegítve). Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve). Sütési idő: kb. 35 perc.
  4. A gyúrt tészta elkészítése: a lisztet és a sütőport elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd a legmagasabb fokozaton összegyúrjuk, és hengerré formázzuk. Kb. a tészta felét enyhén lisztezett munkafelületen egy 35x25 cm-es lappá nyújtjuk, majd a sütőtepsibe helyezzük. A tölteléket egyenletesen elsimítjuk, majd a maradék tésztát a sütőtepsi méretéhez igazítva elnyújtjuk, és a töltelékre helyezzük.
  5. A tojássárgáját a tejjel vagy a tejszínnel felverjük, és a tészta felületét megkenjük. Mandulaforgáccsal hintjük. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25

Előbb a kompótot készítsük el, és amíg hűl, addig a tésztát gyúrjuk össze.

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek