Nagymami tortája

- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
18g tojás23 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
8g víz0 kcal
-
8g dió55 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
0g kávé0 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
1g vaj8 kcal
-
1g finomliszt5 kcal
A krémhez
-
13g vaj90 kcal
-
13g porcukor48 kcal
-
42g tej23 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
5 kcal
-
11 kcal
A díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
300g porcukor1161 kcal
-
96g víz0 kcal
-
100g dió654 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
2g kávé0 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g só0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
-
150g vaj1076 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
500g tej280 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
57 kcal
-
137 kcal
A díszítéshez
-
100g étcsokoládé546 kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
11.2g tojás14 kcal
-
15.3g porcukor59 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
5.1g dió33 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
0.1g kávé0 kcal
-
0.6g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A forma előkészítéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.8g finomliszt3 kcal
A krémhez
-
7.6g vaj55 kcal
-
7.6g porcukor30 kcal
-
25.5g tej14 kcal
-
1.5g finomliszt6 kcal
-
0.8g étkezési keményítő3 kcal
-
3.1g cukrozatlan kakaópor7 kcal
A díszítéshez
-
5.1g étcsokoládé28 kcal
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.2 g
Zsír
-
Összesen 22.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 600.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 156 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 239 mg
-
Nátrium 129 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.4 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 25.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 118 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 25 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 97.9 g
Zsír
-
Összesen 268.6 g
-
Telített zsírsav 124 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1081 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7202.7 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 164 mg
-
Kálcium 1877 mg
-
Vas 27 mg
-
Magnézium 692 mg
-
Foszfor 2872 mg
-
Nátrium 1544 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 784.6 g
-
Cukor 522 mg
-
Élelmi rost 43 mg
VÍZ
-
Összesen 309.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1435 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 277 micro
-
Kolin: 672 mg
-
Retinol - A vitamin: 1410 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1081 micro
- 7% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 21% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 55 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 366.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 96 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 35 mg
-
Foszfor 146 mg
-
Nátrium 79 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.9 g
-
Cukor 27 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 15.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 73 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 72 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
4 db tojás
-
30 dkg porcukor
-
12 ek víz
-
10 dkg dió
-
20 dkg finomliszt
-
1 tk kávé
-
1 csomag sütőpor
-
1 csipet só
A forma előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
A krémhez
-
15 dkg vaj
-
15 dkg porcukor
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
6 ek cukrozatlan kakaópor
A díszítéshez
Elkészítés
A tésztához
- Először elkészítjük a tésztát. A sütőt előmelegítjük 210°C-ra.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- Egy tálban összekeverjük a porcukrot a tojások sárgájával és a vízzel. Hozzáadjuk a diót, a sütőporos lisztet, a kávét, csipet sót, és alaposan összedolgozzuk. Végül belekeverjük a fehérjehabot.
- Egy kerek, kapcsos tortaformát kikenünk zsírral, kiszórunk liszttel, és beleöntjük a tésztát. Kicsit megütögetjük, hogy a túl nagy buborékok távozzanak a tésztából, majd betesszük a forró sütőbe. 10 perc elteltével a hőmérsékletet átállítjuk 190°C-ra, és 40-45 perc alatt kisütjük a tésztát (a sütési idő változó lehet más-más sütőnél). Ha túl gyorsan pirulna a teteje, terítsünk rá alufóliát.
- Míg a tészta sül, elkészítjük a krémet. A főzött részhez kimérjük a tejet. Egy lábasba tesszük a lisztet, az étkezési keményítőt, majd kevés tejjel simára keverjük. Hozzáadjuk a többi tejet, és folyamatos keverés mellett felfőzzük a krémet. Nagyjából olyan sűrűnek kell lennie, mint egy puding. Ha kellően besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és gyakori keverés mellett (hogy ne legyen csomós) kihűtjük.
- A vajas krémhez egy tálba kockázzuk a vajat (ne legyen nagyon hideg, de túl lágy se, mert akkor nehezen fog megszilárdulni a krém), hozzáadjuk a porcukrot, a kakaót, és alaposan kikeverjük.
- A tésztát tűpróbával ellenőrizzük, ha megsült, kihűtjük.
- Ha a krém főzött része kihűlt, összekeverjük a kakaós krémmel. Szép egyneműnek és csomómentesnek kell lennie. Félretesszük.
- A tésztát háromfelé vágjuk, megtöltjük a krém kétharmadával, majd a maradékkal bevonjuk a tortát.
- Az étcsokoládéból késsel forgácsot "faragunk", és ezzel (vagy csokidarával) díszítjük a tortát.
- Legalább 12 órát hűtőben pihentetjük, majd szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 467
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 38
- Össznézettség: 66830
- Feltöltés dátuma: 2013. január 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Kedves kincs nekünk a családi torta receptje.:) Elnevezése onnan ered, hogy az eredeti recept anyu anyukájától, származik. Ő készített nekünk ilyet olyankor, mikor felmentünk hozzájuk Soroksárra. Mióta az eszemet tudom, ezt a tortát készíti anyu is minden születésnapra és nagyobb ünnepekkor, mindenki örömére. Mindig ezt kérjük... :) Kicsinek még csak a megmaradt krém és leeső tésztaszélek eltüntetésében jeleskedtünk, aztán később jött a diódarálás, krémkeverés... :) Mivel ünnepet megelőző nap már elkészült, vagy a hűtőben vagy télen a hideg kamrában várta, hogy felszeleteljük... Jó volt ilyenkor belesni a hűtőbe, vagy kilógni a kamrába, csak megnézni, hogy tényleg ott van és holnap milyen finom lesz!... Bár sokáig titkos volt, de mivel ez szívemnek egyik legkedvesebb receptje, ezért is gondoltam, hogy megörökítem... Emlékül... :) Még több kép a blogomon. A torta eredetileg téglatest alakú. Egy 20x30x6 cm-es tepsiben sül (kicsivel rövidebb sütési idővel). A tésztából négy réteg lesz úgy, hogy először kettévágjuk, mintha csak tölteni akarnánk, majd hosszanti irányban megfelezzük a két lapot, így lesz négy keskeny téglalap alakú tésztánk.
Hozzászólások (13)
Most azonnal beleharapnék!!! :-) Nagyon szép, mint minden, amit készítesz! ;-)
De kedves vagy! Köszönöm szépen! :)
Köszike, hogy megosztottad velünk ezt a "titkos" finomságot. Piroska
:) Nagy örömmel tettem. Remélem nektek is ízleni fog! Puszi: Ági
Kedves Ági! Nagyon beleéltem magam a sztoridba. Egyem a szívét az aranyos nagymamáknak, akik ilyen finomságokat sütöttek nekünk, hogy mosolyogva tudjunk emlékezni rájuk. Nagyon köszönjük a receptet, megtisztel?, hogy közzétetted! Puszi érte: Fahéj
Szia Fahéj! De aranyos vagy! :) Örülök, hogy megoszthattam veletek. Jó dolog így emlékezni nem igaz? :) Sok puszi: Ági
Kedves Ági! Fantasztikusan néz ki a torta, és kiválóak a hozzávalók is. Egyetlen kérdésem lenne: a 30 dkg porcukortól a tészta nem lesz nagyon édes? Bár szeretjük az édességeket, de általában nekünk mindenb?l elég egy kicsivel kevesebb cukor is a megadottnál. Szerinted mennyivel szabadna ezt csökkenteni úgy, hgy még ízes, finom maradjon a tészta?
Kedves Corra! Köszönöm a dicséretet. Meg kell mondanom neked ?szintén, hogy nagyon "nehezet" kérdeztél. :) Ha hiszed, ha nem, még nem próbáltam kevesebbel készíteni, pedig én is mindenben kevesebb cukrot (vagy nem finomított cukrot használok)... Talán 25 dkg-mal próbáld. Így els?re nemigen merek kevesebbet mondani, mert tényleg nincs tapasztalatom, hogy mennyire változna a tészta állaga, vagy ilyesmi. Gondoltam arra is, hogy egyszer kipróbálom talán nyírfacukorral, mert "rendes" cukrot nagyon nem ehetek. Ha kipróbálod, remélem ízleni fog! Üdv: Ági
Kedves Ági! Köszönet a titkos recept megosztásáért! Gyönyör?!!Tuti megsütöm a hétvégén. Tudod az én nagymamám jut eszembe..soha nem volt szakácskönyve..amikor a nyári szüneteket nála töltöttük, sok finomsággal lepett meg bennünket. Általában tudtuk, ha sebesen a tyúkól felé tart..lesz valami fincsi. Igen..begy?jtötte a tojást, és, már neki is látott...én életembe olyan magas gyönyör? pille könny? isteni piskótát még nem láttam, amilyie a drága nagymamám készített csak úgy sitty sutty a saját kútfejéb?l. Próbáltam, már ezerszer, soha nem lett még olyan, mint amit emlékeimben ?rzök. Mostanság, már én is nagymama vagyok...és nagyon igyekszem finomságokkal meglepni az unokáimat, legyen nekik is majd emlékük rólam, ha.... szóval ezt a szépséges tortát megpróbálom, hát ha ez lesz a mi családunkban is a kedvenc!!! Üdv. papacica
Szia papacica! De aranyos vagy! Nagyon köszönöm a kedves hozzászólást. Remélem, ízleni fog Nektek! Biztos lehetsz benne, hogy az unokák imádják a finomságaidat. A nagymamiknak van egy ilyen különleges tulajdonságuk. Ez van. :) Üdv: Ági
angyal szilvi vagyok bocs de meg kell kérdeznem a krémhez mib?l mennyi kell mert nem találom a receptnél sincs de megnéztem ugyis, hogy a nevedre kattintottam és a receptjeid között ott sem találtam igy viszont nem tudom mennyi vaj,tej stb kell hozzá
Szia Szilvi! Elvileg, a hozzávalóknál jobb oldalon kell egy görget?sávnak lenni. Ha a hozzávalókra viszed az egeret, tudsz lefelé görgetni, akkor látszódik a többi hozzávaló is, de a biztonság kedvéért bemásolom ide: 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 6 ek holland kakaópor 0,5 l tej (2,8%-os) 2 ek liszt 1 ek étkezési keményít? Remélem ízleni fog! Üdv:Ági
Ági! Mint egy cukrász-kiállítás darabja! Lehet, hogy a verseny gyõztese? Na, komolyan; megadtad a tiszteletet a story-val is, meg a kivitellel; gyönyörû mindkettõ! Egyébként a mi kedvenc tortánk krémje is, vajas és fõzött krém...Gratulálok egy újabb fantasztikus recepthez és fotóhoz! Puszi, Torma :)
Drága Torma! Nagyon szépen köszönöm! Igyekeztem nagyon... remélem Messze-mamám is büszke lenne rám! Az ilyen aranyos hozzászólásokért érdemes megosztani a családi kincseket! Puszillak: Ági
Egyetértek az el?ttem szóló Corra-val, szerintem is aránytalanul sok a 30 dkg cukor 4 tojást alapulvéve. Általában tojásonként 3-5 dkg cukorral szoktunk számolni, így szerintem max 20 dkg biztos elegend?
...hát nem tudom. Corra nem azt írta, hogy aránytalanul sok a cukor, hanem kedvesen megkérdezte, hogy lehet-e kevesebbel is készíteni a tésztát. Én az eredeti receptet töltöttem fel, ahogy azt nagymamámtól örököltük. Mindenkinek szíve joga úgy alakítani, ahogy az ízlésének megfelel, de mivel az már nem az igazi "Nagymami tortája" változtatás nélkül akartam megosztani veletek. Üdv: Ági
Kedves Agi! Ezer koszonet, hogy megosztottad a titkos csaladi receptedet velunk! :) En nem voltam ilyen szerencses sajnos. :( Nem kostoltam es receptet sem orokoltem a nagyimtol. Gyakorlo nagymamakent, pont erre vadaszok, hogy a hianyossagokat potoljam. Kepzeld el, van egy bevalt receptem, ami 3 tojashoz 20 dkg KRISTALY cukrot ir es nekunk nem tunik tul edesnek, persze ez izles kerdese, kinek mi az? Szerintem a dio a ludas ebben az esetben, az annyira "kivanja" a cukrozast. Aki veszi a faradsagot es regisztral, ne csak kritizaljon, hanem legalabb egy receptet kuldjon be, hogy lassuk mit tud? Nem is lenne annyira serto a megjegyzese, ha a storybol nem derulne ki a recept eredete es ahogy Te is irtad, ha atalakitottad volna, akkor az nem az eredeti lenne. udv:witch
Szia Witch! Hogy te milyen aranyos vagy! Nagyon köszönöm a kedves hozzászólásodat, hogy leírtad a véleményed! Örök hála. :) Igazad van, minden ízlés kérdése. Általában én is kevesebb cukorral sütök, vagy természetes cukorpótlót használok, de ez más. :) Igazán örülök, hogy megtetszett a recept és remélem, hogy ízleni fog nektek, bármennyi cukorral is készíted. :D Szép hétvégét! Puszi: Ági
Ajjaj, most tértem vissza ide, hogy végre elkészítsem ezt a tortát, aminek a receptjét már olyan régóta dédelgetem, és most olvastam ezt a bejegyzést. Én a kérdésemmel nem akartam sért? lenni - ha rám gondoltál -, tényleg csak egy általános tapasztalatom, hogy mindent egy kicsit kevésbé édesen szeretünk, és valóban csak arra irányult a kérdés, hogy mennyit szabad vajon elvenni a cukorból, hogy még a torta ereeti jellege megmaradjon azért. (Én egyébként prózai okokból nem töltök fel receptet: f?zésnél nem nagyon méregetem ki a mennyiségeket, sütésnél természetesen igen, de sem ilyen csodálatos szépségeket nem tudok készíteni, sem fotózni nem tudok:):) Vállalom. No de a lényeg: ahogy a kedves receptbeküld? javasolta, ki fogom holnap próbálni 25 dkg cukorral készítve, és beszmolok a végeredményr?l:) A férjem már alig várja, hogy kóstolhassa ezt a legendás tortát:)
Szia Corra! Dehogy voltál sért?! :) Nehogy magadra vedd! Mint ahogy írtam is anno, te csak kedvesen megkérdezted, hogy lehet-e kevesebb cukorral is készíteni a tortát. Megmondom neked ?szintén, hogy azóta sem próbáltam a tésztát kevesebb cukorral készíteni, úgyhogy sajnos az eredeti kérdésedre azóta sem tudok tapasztalatból válaszolni. Egyébként épp ma kóstolta egy nagyon kedves barátn?m és a párja, akik szintén nem szeretik a túlzottan édes süteményeket és ? is azt mondta, hogy nem is gondolná, hogy ennyi cukor van a tésztában. :) Valahogy a dió és a kávé ellensúlyozzák az édességet. Talán tényleg próbáld ki 25 dkg cukorral. Nem tudom, mennyiben fog változni a tészta állaga. De nagyon aranyos vagy, hogy írtál! :) Nagyon örülök, hogy elkészíted a tortát és izgatottan várom a beszámolót! Remélem ízleni fog nektek is. Üdv: Ági :)
Kedves Ági! Hálás köszönet a receptért :) én mindent a nagymamámtól tanultam, és ? a segítségem a mai napig, ha valamivel megakadok :) ezért ezt a tortát neki fogom megsütni, és el fogom mesélni neki, hogy honnan is ered a recept. a cukor mennyiségén én nem is csodálkozom, akinek ez soknak t?nik, nézze meg, mennyi kell egy párizsi csokikrémbe :) és ott sem érz?dik annyira , hogy édes lenne :) remélem, még sok hasonló "örökölt" receptet is megosztassz majd velünk...szia :)
Kedves Szilvi! Nagyon örülök, hogy ezzel a tortával fogod meglepni a nagyikádat! :) Igazán kedves t?led, hogy megírtad és remélem ízleni fog mindannyiótoknak! Köszönöm a kedves szavaid! Üdv: Ági
Gyönyör? kép, jó kis recept, nagyon aranyos sztori! Alig várom, hogy legyen egy alkalom, mikor kipróbálhatom :) Nagyon köszönjük Ági!
Szia! De kedves vagy! Köszönöm szépen! :) Biztosan örömet szerzel majd vele az ünnepeltnek és a vendégeknek! Remélem mindenkinek ízleni fog! Üdv: Ági
A hétvégén csak úgy elkészült (hosszúkás, négy réteges változatban, gondoltam els?re mégiscsak az eredeti formáját kell, hogy kapja). A recept teljesen tökéletes, egyáltalán nem édes, viszonylag gyorsan kész van és nagyon finom. Bekerült a kedvencek közé. Nagyon szépen köszönöm!
Szia Primula79! :) Nagyon szívesen. De örülök neki, hogy elkészítetted és hogy nektek is ízlett! Nagyon szépen köszönöm, hogy megírtad és hogy az egyik kedvencetek lesz! :) Üdv: Ági
Nézegettem már a héten a receptedet, de igazából alkalom nem volt, amire süthettem volna. Míg a lányom, aki épp jön kifele az influenzából, közölte, hogy ? úgy enne csokis tortát. És már meg is volt az alkalom. :D Úgy örült neki! Amúgy én nem tudok f?zött krémet csinálni, ez viszont sikerült végre.
:) De jó! De jó! Akkor igazi gyógytorta lett így els?re! Jobbulást a leánykádnak! Neked pedig gratula, mert mégis tudsz ám f?zött krémet csinálni! :D
Kedves Agi! Miutan kesz a torta, muszaj 12 orat varni vele? udv:witch
Szia Witch! ...hát kellene... sajna :) mert akkor a tészta szépen magába szívja a krém nedvességének egy részét és akkor lesz úgy "egyben" a torta. De 6-8 (inkább 8) óra biztos kell neki, hogy szépen lehessen szeletelni, ne csússzanak szét a rétegek. Puszi: Ági
Szia, koszi a gyors valaszt! Hat, en azt gondoltam, hogy valamit eltoltam. Nem keszitettem meg ilyen kremet sosem es nem ertettem miert csuszkalnak a lapok. Raadasul itt ma van Anyaknapja es a vendegek miatt sutottem. Tortat nem is szoktam, talan egyet egy evben, mert csak a lanyom nem akar boltit. Szerencsere a 8 ora belefer, mert reggel megkentem es csak estefele jonnek majd. Koszi megegyszer! udv:witch
Szia! Úgy örülök, hogy elkészíted a tortát! Ráadásul ilyen szép alkalomra! Nem rontottál el semmit, frissen mindig csúszkál egy kicsit a torta. Klassz, hogy van ideje szilárdulni; annyi id? után biztosan szépen lehet majd szelni. Most kértem egy kis telefonos segítséget anyutól. Mondta, hogy ha van recés késed, azzal vágd a tortát. Akkor nem nyomod szét, még ha nem is szilárdult meg teljesen. Ja! És mindenképp h?t?ben tartsd, ott valahogy könnyebben összeáll. Jó ünneplést! Puszi: Ági
Szia! Igen, szep alkalomra szep torta jar! Jaj, milyen aranyos vagy, az egesz csaladot riadoztattad csak azert, hogy minden tokeletes legyen. :) Es az lett. :)) Van kulon torta szeletelo, reces kesem, azzal vagtam fel es nem volt semmi problema. Mintha csak tudtak volna, pont a 8 ora leteltevel kopogtattak. Mindenkinek izlett, meg a kis unokanak is, aki amugy csak a kremet nyalogatja le mindenrol. Namost, ha az Anyaknapja ket napos lenne, akkor bajban lennek, mert mar csak 2-3 szelet van es az sem sokaig, mert meg csak este 7 ora van.*+* udv:witch
Szia Witch! De kedves vagy! Segítségben... hát kérlek ez a minimum... :D Annyira örülök, hogy ízlett Nektek a torta! Gondolom azóta az összes elfogyott. :D Nagyon köszönöm, hogy leírtad! Mondom is majd anyunak. :) Most itt ülök és csak mosolygok. Puszi: Ági
Na, igen igy utolag en is mosolygok, hogy milyen balga voltam. Kerdeztem, hogy ehesek-e, mert van leves meg csirke. Csak a kis unoka kert levest, de mire megmelegitettem addigra a torta szelet is ott volt neki. Belekanalazott, aztan megkostolta a sutit es csak azt tuntette el. Utana kijelentette, hogy a levest koszonom, de mar nem kerem, mert kidurranok. :)) A mostoha fiam, pedig szegeny beteg, nem tudott atjonni, igy kuldtem neki a tortabol, mert ugy hallottam, hogy gyogyito hatasa van. :o) udv:witch
De cuki vagy! Bizony gyógyhatású, f?leg, ha ilyen nagy szeretettel készítették! :D Miel?bbi gyógyulást kívánok a fiadnak! Üdv: Ági
Koszonom, atadom neki! udv:witch