Nosalty Logó

Chuggington torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Chuggington torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 1332 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 15999 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Összesen 385 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    63.5 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    546 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    170 mg
  • Retinol - A vitamin:
    535 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 1332 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    179.9 g

Zsír

  • Összesen
    761.8 g
  • Telített zsírsav
    434 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    233 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    3965 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5239.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    716 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    427 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2175.6 g
  • Cukor
    1776 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    920 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6549 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    516 micro
  • K vitamin:
    114 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    440 micro
  • Kolin:
    2043 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6423 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    1529 micro
  • β-crypt
    60 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3289 micro
Összesen 15999 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 385 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először is az elkészítéshez 2 napra lesz szükség. Két tortaformára lesz szükségünk egy 28, és 20 cm-re. A nagyobb piskótát 8 tojásból készítjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzáadjuk a kimért cukrot, de közben tovább verjük a fehérjét. Majd a habverést abba nem hagyva egyesével hozzádogozzuk a 8 tojássárgáját is. Ha ezzel megvagyunk, akkor egy kézi habverővel óvatos mozdulatokkal kanalanként hozzádolgozzuk a lisztet is. Kipapírozott tortaformába töltjük és 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  2. Ugyanígy járunk el a 20 cm-es lappal is, csak azt 5 tojásból készítjük. Ha kisültek a lapok, félretesszük őket hűlni.
  3. Elkészítjük a fondantot. Először átszitáljuk egy teaszűrőn a porcukrot, mert nagyon fontos, hogy teljesen csomómentes legyen. Egy tálba beleteszünk kb. 1/2 kg porcukrot és mélyedést készítünk a közepébe. Egy lábasban vizet forralunk, és a gőz fölött egy kisebb edényben felolvasztjuk a citromlében elkevert zselatint. Ha elolvad, hozzáadjuk a mézet és a margarint. Folyamatosan kevergetjük, ha egyneművé vált, levesszük a forró gőzről, s hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Ekkor beleöntjük a porcukorba készített mélyedésbe és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot, a maradék 40 dkg biztosan kell hozzá. Ha kész vagyunk, egy könnyen formálható, lágy gombócot kell kapnunk. Légmentesen becsomagoljuk és hűvös helyen legalább 6 órát pihentetjük. A hűtőben csak nyáron, mert nagyon megkeményedik.
  4. A krémhez egy nagyméretű hőálló tálban elkeverjük a tojások fehérjét a porcukorral. Gőz felé helyezzük és robotgéppel 5 percig verjük folyamatosan. Figyeljünk oda, mert a víznek forrnia kell. Ha letelt az 5 perc levesszük a gőzről a krémet, és továbbra is verjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl. Ezután hozzáadjuk a vajat. Gyönyörű fényes, habos vajkrémet kapunk. Fontos a vajkrém, mert a fondant bevonat csak a vajkrémen tapad meg.
  5. Kettéosztjuk a krémet, a fehéren maradt résszel majd a tortát vonjuk be, a másik felét olvasztott étcsokival ízesítjük. Fontos, hogy magas kakaótartalmú étcsokit használjunk, mert a krém már elég édes, nem kell bele több cukor.
  6. A kihűlt piskótákat legalább 3 részre vágjuk és megtöltjük a csokikrémmel. Majd bevonjuk őket fehér vajkrémmel és irány a hűtő egy éjszakára.
  7. Másnap egy vízbe mártott késsel teljesen egyenesre simítjuk a tetejét. Kinyújtjuk a fondantot kb. 3-4 mm vastagra és bevonjuk vele a tortákat. Óvatosan bánjunk vele, mert könnyen szakad és nehezen bírja a meleget. Ha túl kemény és nem tudjuk könnyen nyújtani, margarinos kézzel gyúrjuk át. Ha kész vagyunk a bevonattal, akkor az alsó tortán jelöljük be a felsőnek a helyét, és 3 db ostyarudat szúrjunk bele a tortába háromszög alakba, hogy ne süllyedjen bele a felső torta. Ha ezzel kész vagyunk, helyezzük rá a felső tortát.
  8. Ecsetet és ételfestéket elő, a maradék fondanttal és szárnyalhat mindenki fantáziája. Fontos: a festett fondantot vajkrémmel lehet a legegyszerűbben felragasztani a helyére. Ha elfogyott, tessék glazúrt készíteni (tojásfehérje porcukorral, mint a mézeskalács díszítésnél).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2743
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az én 3 éves nagy fiam teljesen beleszerelmesedett a Chugginton című rajzfilmbe. De emeletes és csokis is kellett, hogy legyen. Hát így sikerült... De tényleg 2 napba telik az elkészítése.

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A fondanthoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.