Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nagymama zöldséges csirkéje

Nagymama zöldséges csirkéje
Nagymama zöldséges csirkéje
170 perc / előkészület: 35 perc főzés: 120 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám már többször készítette ezt a Lajos Mari 99 szárnyasételéből származó fogást vendégek érkezésekor, de én most álltam neki először, mikor angliai családom jött látogatóba. Mondtam nekik, hogy ugyan nem az én nagymamám receptjéről van szó, de a cím klasszikus eredetet sejtet - és láss csodát, kelet-berlini származású egykori házigazda anyukám valóban a nagymamája konyhájának ízvilágát vélte felfedezni a zöldséges csirkében. Az összehatás hússal dúsított zöldséglevesre emlékeztet, lé nélkül, meg az sem utolsó szempont, hogy meglehetősen zsírmentes fogásról van szó... Ugyan elég hosszú időt vesz igénybe az elkészítés, a fődögélés során elég néha ránézni, bármi mást lehet csinálni közben!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A köretet, mely lehet petrezselymes, alaplében párolt rizs vagy vajas krumplipüré, locsoljuk meg a pecsenyelével!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először is megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk.
  2. A húsdarabokat megmossuk, megtöröljük, a felesleges zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon hirtelen elősütjük.
  3. A pecsenyelében megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk és kicsit megpirítjuk a zöldségeket.
  4. Visszahelyezzük a húsdarabokat a zöldségágyra (a combot lehetőleg kettévágva), az egészet meghintjük tárkonnyal, mellé helyezzük a csokorba kötött zeller- és petrezselyemzöldet (ezeket a végén eltávolítjuk), és alá öntjük a bort.
  5. Szelíd tűzön, fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk a húst és a zöldségeket. Nem baj, ha közben a hús kerül alulra, legalább jobban puhul. Ha szükséges, öntünk még hozzá bort, annak híján vizet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 33 188
elküldve: 3
receptkönyvben: 781
elkészítve: 10/33
Facebookon megjelent: 1

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldségágyon párolt csirke, csirke leveszöldségekkel, vegyes zöldséges csirkecomb, csirkemell zöldségen párolva, zöldséges csirkecombok

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

398
csirkecomb 4 db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db
vöröshagyma 1 közepes db
zellerlevél 1 db
petrezselyem 1 csokor
tárkony 1 csipet
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek