Nagymama zöldséges csirkéje
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
40g sárgarépa15 kcal
-
23g fehérrépa14 kcal
-
45g karalábé9 kcal
-
40g zeller14 kcal
-
23g vöröshagyma8 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
11g petrezselyem4 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
25g fehérbor21 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
35 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
160g sárgarépa58 kcal
-
90g fehérrépa57 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
100g fehérbor82 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
54.3g csirkecomb60 kcal
-
8.7g sárgarépa3 kcal
-
4.9g fehérrépa3 kcal
-
9.8g karalábé2 kcal
-
8.7g zeller3 kcal
-
4.9g vöröshagyma2 kcal
-
0g zellerlevél0 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0g tárkony0 kcal
-
5.4g fehérbor4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.5 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 647.6 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 58 mg
-
Foszfor 299 mg
-
Nátrium 185 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.6 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 244.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 382 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 211 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 1238 micro
-
β-karotin 3526 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 836 micro
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94 g
Zsír
-
Összesen 100.5 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 42 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2590.6 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 98 mg
-
Kálcium 302 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 232 mg
-
Foszfor 1198 mg
-
Nátrium 740 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.3 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 978.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1527 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 182 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 844 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 273 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 4951 micro
-
β-karotin 14102 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 3345 micro
- 8% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 140.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 16 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 65 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 46 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 269 micro
-
β-karotin 766 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 182 micro
Hozzávalók
-
2 közepes db sárgarépa
-
1 közepes db fehérrépa
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 db zellerlevél
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- Először is megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk.
- A húsdarabokat megmossuk, megtöröljük, a felesleges zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon hirtelen elősütjük.
- A pecsenyelében megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk és kicsit megpirítjuk a zöldségeket.
- Visszahelyezzük a húsdarabokat a zöldségágyra (a combot lehetőleg kettévágva), az egészet meghintjük tárkonnyal, mellé helyezzük a csokorba kötött zeller- és petrezselyemzöldet (ezeket a végén eltávolítjuk), és alá öntjük a bort.
- Szelíd tűzön, fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk a húst és a zöldségeket. Nem baj, ha közben a hús kerül alulra, legalább jobban puhul. Ha szükséges, öntünk még hozzá bort, annak híján vizet.
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 409
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 35637
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 11.
Ajánló
A köretet, mely lehet petrezselymes, alaplében párolt rizs vagy vajas krumplipüré, locsoljuk meg a pecsenyelével!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Édesanyám már többször készítette ezt a Lajos Mari 99 szárnyasételéből származó fogást vendégek érkezésekor, de én most álltam neki először, mikor angliai családom jött látogatóba. Mondtam nekik, hogy ugyan nem az én nagymamám receptjéről van szó, de a cím klasszikus eredetet sejtet - és láss csodát, kelet-berlini származású egykori házigazda anyukám valóban a nagymamája konyhájának ízvilágát vélte felfedezni a zöldséges csirkében. Az összehatás hússal dúsított zöldséglevesre emlékeztet, lé nélkül, meg az sem utolsó szempont, hogy meglehetősen zsírmentes fogásról van szó... Ugyan elég hosszú időt vesz igénybe az elkészítés, a fődögélés során elég néha ránézni, bármi mást lehet csinálni közben!