r
Nosalty Logó

Nagymama zöldséges csirkéje

Durcsó
Nagymama zöldséges csirkéje
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

398
Kalória
23.5g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
25.1g
Zsír
244.5g
Víz
120.9g
Koleszterin
4.5g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3526 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 398 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94 g

Zsír

  • Összesen
    100.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2590.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    232 mg
  • Foszfor
    1198 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    978.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1527 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    182 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    844 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    273 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3345 micro
Összesen 1594 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    140.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    766 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. Először is megtisztítjuk a zöldségeket, majd a répákat karikákra, a zellert és a karalábét kockákra vágjuk.
  2. A húsdarabokat megmossuk, megtöröljük, a felesleges zsírtól megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés felhevített olajon hirtelen elősütjük.
  3. A pecsenyelében megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk és kicsit megpirítjuk a zöldségeket.
  4. Visszahelyezzük a húsdarabokat a zöldségágyra (a combot lehetőleg kettévágva), az egészet meghintjük tárkonnyal, mellé helyezzük a csokorba kötött zeller- és petrezselyemzöldet (ezeket a végén eltávolítjuk), és alá öntjük a bort.
  5. Szelíd tűzön, fedő alatt, néha megkeverve puhára pároljuk a húst és a zöldségeket. Nem baj, ha közben a hús kerül alulra, legalább jobban puhul. Ha szükséges, öntünk még hozzá bort, annak híján vizet.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 120 p
  • Sütés ideje: 15 p

Édesanyám már többször készítette ezt a Lajos Mari 99 szárnyasételéből származó fogást vendégek érkezésekor, de én most álltam neki először, mikor angliai családom jött látogatóba. Mondtam nekik, hogy ugyan nem az én nagymamám receptjéről van szó, de a cím klasszikus eredetet sejtet - és láss csodát, kelet-berlini származású egykori házigazda anyukám valóban a nagymamája konyhájának ízvilágát vélte felfedezni a zöldséges csirkében. Az összehatás hússal dúsított zöldséglevesre emlékeztet, lé nélkül, meg az sem utolsó szempont, hogy meglehetősen zsírmentes fogásról van szó... Ugyan elég hosszú időt vesz igénybe az elkészítés, a fődögélés során elég néha ránézni, bármi mást lehet csinálni közben!

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek