r
Nosalty Logó

Színes csirkés egytál

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Susieliom
Színes csirkés egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 207 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    349 mg
  • Nátrium
    232 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3227 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1520 micro
Összesen 207 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.5 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2901 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    1396 mg
  • Nátrium
    927 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    974.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1326 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    486 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    12907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    6078 micro
Összesen 825 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    373 micro
  • β-karotin
    973 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk és felkockázzuk a csirkemellet és a gombát. A vöröshagymát apróra vágjuk, a megtisztított répát csíkokra, a póréhagymát karikára, a cukkinit kockára.
  2. Egy nagyobb serpenyőben, vagy például wokban kevés vajon vagy olajon megdinszteljük a hagymát, majd rádobjuk a felkockázott csirkemellet. Amint kifehéredik, rádobjuk a gombát is. Rányomjuk az egyik fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, csipet majorannát teszünk rá.
  3. Amikor a gomba már levet eresztett, beletesszük a keverékbe a felcsíkozott répát is. Amikor a répa elkezd megpuhulni (hajlékonyak lesznek a kis szálak), beletesszük a póréhagymát is, majd utána a cukkinit is.
  4. Megvárjuk, amíg a keverékünk alól elpárolog a nedvesség nagy része, ekkor ízlés szerint szójaszósszal meglocsoljuk és jól átforgatjuk.
  5. Amikor a cukkini már megpuhult, rányomjuk a másik fokhagymát is, még egyszer átkeverjük és kész is.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2192
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 03.

Ajánló

Én a répát azért szoktam csíkokra vágni, hogy hamarabb megpuhuljon, de lehet karikázni is. Természetesen más zöldségeket is lehet beletenni, nekem épp ezek voltak otthon. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Színes csirkés egytál
Susieliom 5 recept

Nem akartam külön körettel bajlódni a csirkemellhez, viszont szeretem a grill zöldségeket. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.