r
Nosalty Logó

Müzli házilag Herska konyhájából

Herska
Müzli házilag Herska konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

502
Kalória
12.6g
Fehérje
92.8g
Szénhidrát
11.1g
Zsír
277g
Víz
9.8g
Koleszterin
10.6g
Élelmi rost
43.1g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2004 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 120 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.8 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 502 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2903.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    601 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    480 mg
  • Foszfor
    1523 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    371.3 g
  • Cukor
    172 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    1107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    726 micro
Összesen 2004 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    67.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

  1. Előző estea zabpelyhet és az almalét összedolgozzuk, és éjszakára a hűtőbe tesszük.
  2. Másnap reggelhozzáadjuk a többi hozzávalót: meghámozott és lereszelt almákat (egy pár csepp citromlé mehet rá, hogy ne barnuljon), a mazsolát, magvakat, gyümölcsöt (ez bármi lehet, ami otthon van), mézet.
  3. Végül hozzáadjuk a natúr joghurtot, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p

Gyerekkoromban anyukám csinált hasonlót, amit nagyon szerettünk, onnan az alapötlet, aztán valahol egy újságban olvastam egy müzli receptet, ami alapján ez a verzió készült. Almalé: ha tudtok, vegyetek frissen préselt natúr almalét (amit 5 l-es vákuumos kiszerelésben lehet kapni) - jobb, mint a bolti koncentrátumból készült almalé.  A hozzávalók szabadon variálhatóak, rengetegféle gyümölcs jó bele, és persze a magvakat és a pelyheket is lehet variálni, mikor mi van otthon.

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Házi falafel szendvics

Nem érdemes kiugrani a sarkon lévő török étterembe, ha egyszer otthon is elkészíthető az illusztris falafel. És így legalább azt is tudjuk, mi kerül pontosan a golyókba, arról nem is ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek