r
Nosalty Logó

Hideg csemegéző

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Hideg csemegéző
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3443 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 182 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.8 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6118.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    1074 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    938 mg
  • Nátrium
    3763 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    459 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    355 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1133 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    641 micro
Összesen 1724 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12236.3 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    2149 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    405 mg
  • Foszfor
    1876 mg
  • Nátrium
    7527 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    358.9 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    918 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    105 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    710 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    122 micro
  • β-karotin
    2266 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 3443 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    135 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 182 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bagetteket srégen kb 1,5 cm-es darabokra szeljük. Mindegyiket vajjal megkenjük, sózzuk. Körberakjuk felváltva a tányéron.
  2. A bagettszeletek közé egy-egy szelet uborkát legalább félbehajtva beszúrunk.
  3. A sonkaszeleteket összetekerve, hosszában ráfektetjük a bagettegre.
  4. A lapka sajtszeleteket 4 db háromszögre vágjuk. Az összecsavart sonkák végéhez hajtjuk.
  5. A szalámiszeleteket félbevágjuk, összecsavarjuk és a sajt alá, a sonka mellé dugjuk.
  6. A felszelt olajbogyót is a sonkákhoz adjuk.
  7. A paradicsomból, fehérretekből, uborkából rózsákat formálunk, a tányér közepére rendezzük.
  8. A füstölt párizsiszeleteket félbevágjuk, és 3 db rózsát formálva ezeket is a tányér közepére osztjuk.
  9. Zöldhagymalevéllel, pár levél petrezselyemzölddel megdíszítjük.
  10. A pirosretek virágot tetszőleges helyre tesszük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 9247
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 09.

Ajánló

Ez az adag egy 27 cm átmérőjű lapostányérra elegendő. Tetszőleges hozzávalókból bármikor elkészíthető!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hideg csemegéző
Olaszné Anci 191 recept

Mostanában elég rossz étvágya van a gyerekemnek, és ezért egy kis cselhez kellett folyamodjak. Gondoltam, ha kicsit megdíszítve rakom elé még az egyszerű felvágottat is és kibírja, hogy nem eszi meg, akkor tényleg beteg. Jelentem: az utolsó morzsáig eltűnt a tányérról!

Hozzászólások

moncheri74

A PÁVA hidegtálad is nagyon gyönyör?séges, de ez nekem most sokkal jobban tetszik! Úgymondjam: ez a hidegtál mindent visz! "VIRÁGÖZÖN". Gratulálok, minden jót, üdv

Olaszné Anci

Kedves moncheri74 ! Pedig ez egy tényleg gyorsan összerakott tál volt az éhes gyerekeimnek ! Nagyon örülök, hogy ennel ellenére tetszik neked ! Köszönöm a kedves hozzászólást ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

Andi80_

Gyönyör?séges, gratulálok!

Olaszné Anci

Kedves veressandrea ! Köszönöm, kedves t?led ! Üdv: Anci

Éva-Anyóca

Kedves Anci! Annyira guszta virágcsokor lett a csodás eredmény. :-))) Jó kis étvágygerjeszt?, így reggeli id?ben. :-)) Vadászom az ebédet, és mindig visszatérek ide.:-) Szép napot kívánok! Éva-Anyóca

Olaszné Anci

Kedves Éva- Anyóca ! Nagyon kedves t?led én egyáltalán nem bánom, ha eltévedsz az oldalon ! Neked is szép napot ! Puszi: Anci

Törölt felhasználó

Gratulálok! Szemem - szám tátva maradt. Ilyet még nem láttam. A rózsákat nem tudom hogyan kell kialakítani, de kisérletezni fogok vele. Köszönöm.

Olaszné Anci

Kedves kukta51 ! Köszönöm, aranyos vagy ! A rózsák kialakítására még visszatérhetünk, szívesen segítek, egy picivel jobban leszek. Jó lesz így ? Üdv: Anci

Olaszné Anci

Kedves kukta51! A Paradicsomot kicsit vastagabban és szélesebben meghámozom és szorosan összetekerem. A végén még egy kis talpa is kialakul a rózsának. Sajtból, sonkából, nagyobb méret? felvágottakból, (pl:zala )egy 3-4 cm átmér?j? -attól függ mekkora rózsát szeretnél -pogácsa szaggatóval kis korongokat szúrsz. A szalámik mérete adva van. Az els?t szorosan összetekered, a másik szeletet a "középrész" köré hajtod. A harmadik szeletet úgy kezded, hogy egy kicsit takarja az el?z? szelet befejez? részét. Míg a bal kezeddel az egészet szorosan összefogod, a jobb kezeddel a harmadik szelet fels? részét kifele pördíted, hajtod.Bármiból készíted, annyi korongocskát rakj körbe a harmadik szeletnél leírtak szerint, amekkora rózsát szeretnél. A bimbóhoz 2-3 korongocska elég. A végén az alját egy fél szál fogvájóval összet?zöd.A fogvájó és a majdani fényezés összefogja. Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni ? Ha valami nem érthet?, ahogy leírtam, nyugodtan kérdezd meg, szívesen válaszolok ! Jó munkát és szép napot neked !Üdv: Anci

Virág76

Anci,ez gyönyör?! Én is biztos el fogom készíteni! Üdvözöllek : Virág

Olaszné Anci

Kedves Virág76! Köszönöm, és jó munkát kívánok hozzá ! Üdv: Anci

Bató Edit

Kedves Anci! De szívesen elcsemegéznék ebb?l a szép "virágcsokor"-ból... :))) Gyönyör?! Puszi, Edit

Olaszné Anci

Kedves Edit ! Köszönöm, én meg téged is szívesen látnálak csemegézni ! Puszi: Anci

dombinori

Húha, ez de nagyon szép lett. Ügyes vagy! :-) Üdv,Nóri

Olaszné Anci

Köszönöm, kedves Nóri ! Üdvözöllek: Anci

kovex

Szia Anci! Rettenetesen guszta és nagyon kreatív! Gratulálok az ötletedhez! Üdv: kovex

Olaszné Anci

Kedves kovex ! Nagyon szépen köszönöm, kedves t?led ! Üdv: Anci

Almási Zsófia

Nagyon kívánatos,guszta lett Anci ! :) Szívesen csemegéznék róla Én is :)

Olaszné Anci

Kedves Sophyeka ! Köszönöm !Én meg szívesen látnálak csemegézni ! Üdv: Anci

Sz. Ági

A mindenit, de szép! Nem írnád le hogy kell csinálni a rózsát párizsiból meg retekb?l, paradicsomból?

Olaszné Anci

Kedves szeag ! Aranyos vagy, köszönöm !Kis türelmedet kérem, most éppen nem vagyok egészségileg a toppon, de pár nap és nagyon szívesen megírom !Jó lesz így ? Üdvözöllek: Anci

Sz. Ági

De, persze, hogy jó lesz. Várom és jobbulást.

Olaszné Anci

Kedves szeag ! Megjelentem végre, már írom is: A Paradicsomot kicsit vastagabban és szélesebben meghámozom és szorosan összetekerem. A végén még egy kis talpa is kialakul a rózsának. Sajtból, sonkából, nagyobb méret? felvágottakból, (pl:zala )egy 3-4 cm átmér?j? -attól függ mekkora rózsát szeretnél -pogácsa szaggatóval kis korongokat szúrsz. A szalámik mérete adva van. Az els?t szorosan összetekered, a másik szeletet a "középrész" köré hajtod. A harmadik szeletet úgy kezded, hogy egy kicsit takarja az el?z? szelet befejez? részét. Míg a bal kezeddel az egészet szorosan összefogod, a jobb kezeddel a harmadik szelet fels? részét kifele pördíted, hajtod.Bármiból készíted, annyi korongocskát rakj körbe a harmadik szeletnél leírtak szerint, amekkora rózsát szeretnél. A bimbóhoz 2-3 korongocska elég. A végén az alját egy fél szál fogvájóval összet?zöd.A fogvájó és a majdani fényezés összefogja. Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni ? Ha valami nem érthet?, ahogy leírtam, nyugodtan kérdezd meg, szívesen válaszolok ! Jó munkát és szép napot neked !Üdv: Anci

Sz. Ági

Köszönöm, érthet?, mindenképpen kipróbálom, ha majd kreatív kedvemben leszek!

Olaszné Anci

Sok sikert kívánok hozzá és várom a beszámolódat !Üdv: Anci

Csiki Piroska

Ancikám, nem mindennap tudom megnézni a recepteket, ilyenkor a 100 legfrissebs között kutatok. Ma amikor végigpásztáztam, azonnal kiszúrtam a te csodálatos virágkosaradat. Gyönyör?. Puszi. Piroska

Olaszné Anci

Kedves Piroska ! Elég s?r?n szoktam én is így hozzájutni a friss receptekhez.Most is 2 napja nem voltam gép közelben ezért kések egy kicsit a válasszal is. Most farsangra készítettem hideget a kislányomnak, amint egy kicsit jobban leszek, felrakom ?ket.Addig is puszi és köszönöm a kedvességed ! Anci

Csiki Piroska

Ancikám sajnálom, hogy gyengélkedsz, miel?bbi gyógyulást kivánok. Piroska

Adrien

Hát egyszer?en gyönyör?séges!!!

Olaszné Anci

Köszönöm, kedves Adrien ! Szeretettel üdvözöllek: Anci

witch

Jaj, de szeretnek gyerek lenni az Olasz haznal!:D Remelem azert nem komoly a baja?

Olaszné Anci

Kedves witch ! Ó! Igazán nagyon megtisztel? ! Nem, nem komoly a baj. Nagyon köszönöm ! Üdv: Anci

kgyongyi

Gyönyör?!!!!!!

Olaszné Anci

Kedves kgyongyi ! Köszönöm, nagyon kedves vagy. Üdv: Anci

Anikusz

Jaj de nagyon szép!!!!

Olaszné Anci

Köszönöm Kedves anikusz ! Üdvözöllek: Anci

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek