Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg csemegéző

Hideg csemegéző
Hideg csemegéző
50 perc / előkészület: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában elég rossz étvágya van a gyerekemnek, és ezért egy kis cselhez kellett folyamodjak. Gondoltam, ha kicsit megdíszítve rakom elé még az egyszerű felvágottat is és kibírja, hogy nem eszi meg, akkor tényleg beteg. Jelentem: az utolsó morzsáig eltűnt a tányérról!

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ez az adag egy 27 cm átmérőjű lapostányérra elegendő. Tetszőleges hozzávalókból bármikor elkészíthető!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bagetteket srégen kb 1,5 cm-es darabokra szeljük. Mindegyiket vajjal megkenjük, sózzuk. Körberakjuk felváltva a tányéron.
  2. A bagettszeletek közé egy-egy szelet uborkát legalább félbehajtva beszúrunk.
  3. A sonkaszeleteket összetekerve, hosszában ráfektetjük a bagettegre.
  4. A lapka sajtszeleteket 4 db háromszögre vágjuk. Az összecsavart sonkák végéhez hajtjuk.
  5. A szalámiszeleteket félbevágjuk, összecsavarjuk és a sajt alá, a sonka mellé dugjuk.
  6. A felszelt olajbogyót is a sonkákhoz adjuk.
  7. A paradicsomból, fehérretekből, uborkából rózsákat formálunk, a tányér közepére rendezzük.
  8. A füstölt párizsiszeleteket félbevágjuk, és 3 db rózsát formálva ezeket is a tányér közepére osztjuk.
  9. Zöldhagymalevéllel, pár levél petrezselyemzölddel megdíszítjük.
  10. A pirosretek virágot tetszőleges helyre tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 976
elküldve: 2
receptkönyvben: 255
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos hidegtál, hidegtál zöldségekkel, sajtos-szalámis hidegtál bagettel

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsi7
Ancsi7 Sun, 2013-11-17 16:08

Jól van most vettem észre,hogy ezt már tavaly is megtárgyaltuk....bocsika!! :D :D :D Szép napokat!! :)

Ancsi7
Ancsi7 Sun, 2013-11-17 16:06

Gyönyörű!! Nagyon kreatív!! Sajnálnám megenni!! :D Gratulálok,csak így tovább!! :) ;)

Ancsi7
Ancsi7 Sun, 2012-04-08 20:30

Gyönyörűséges! Gratulálok,nagyon kreatív vagy! ;) További sok sikert! Sugárzik belőled az életkedv és a szeretet! Maradj ilyen,mert ez átragad másokra is! :) :) :) Szép napot! Anikó

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-04-09 08:54

Kedves Anikó!
Köszönöm nagyon kedves vagy. Megdöbbentő mennyire belém látsz !
Talán pszihológus vagy ? Szép tavasz kívánok neked, üdv: Anci

Ancsi7
Ancsi7 Wed, 2012-04-11 18:59

:o) :o) Nem...nem vagyok az,de megérzem az ilyesmit! Elég végignézni a receptjeid között!
És látszik az is,ha valaki szeret adni a szépségre és minden kérdésre,levélre reagál,
pozitívan válaszol! :o)
De azért örülök,hogy beletrafáltam! :o) Minden jót! :o)

witch
witch / witch Thu, 2012-02-09 20:13

Jaj, de szeretnek gyerek lenni az Olasz haznal!:D
Remelem azert nem komoly a baja?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-02-09 13:45

Ancikám, nem mindennap tudom megnézni a recepteket, ilyenkor a 100 legfrissebs között kutatok. Ma amikor végigpásztáztam, azonnal kiszúrtam a te csodálatos virágkosaradat. Gyönyörű. Puszi. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:31

Kedves Piroska !
Elég sűrűn szoktam én is így hozzájutni a friss receptekhez.Most is 2 napja nem voltam gép közelben
ezért kések egy kicsit a válasszal is. Most farsangra készítettem hideget a kislányomnak,
amint egy kicsit jobban leszek, felrakom őket.Addig is puszi és köszönöm a kedvességed ! Anci

szeag
Sz. Ági / szeag Thu, 2012-02-09 12:46

A mindenit, de szép! Nem írnád le hogy kell csinálni a rózsát párizsiból meg retekből, paradicsomból?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:34

Kedves szeag !
Aranyos vagy, köszönöm !Kis türelmedet kérem, most éppen nem vagyok egészségileg a toppon, de pár nap és nagyon szívesen megírom !Jó lesz így ? Üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-13 12:44

Kedves szeag !
Megjelentem végre, már írom is:
A Paradicsomot kicsit vastagabban és szélesebben meghámozom és szorosan összetekerem.
A végén még egy kis talpa is kialakul a rózsának.
Sajtból, sonkából, nagyobb méretű felvágottakból, (pl:zala )egy 3-4 cm átmérőjű -attól függ
mekkora rózsát szeretnél -pogácsa szaggatóval kis korongokat szúrsz. A szalámik mérete adva van.
Az elsőt szorosan összetekered, a másik szeletet a "középrész" köré hajtod. A harmadik szeletet
úgy kezded, hogy egy kicsit takarja az előző szelet befejező részét. Míg a bal kezeddel az
egészet szorosan összefogod, a jobb kezeddel a harmadik szelet felső részét kifele pördíted, hajtod.Bármiból készíted, annyi korongocskát rakj körbe a harmadik szeletnél leírtak szerint, amekkora rózsát szeretnél. A bimbóhoz 2-3 korongocska elég. A végén az alját egy fél szál fogvájóval összetűzöd.A fogvájó és a majdani fényezés összefogja.
Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni ? Ha valami nem érthető, ahogy leírtam, nyugodtan kérdezd meg, szívesen válaszolok ! Jó munkát és szép napot neked !Üdv: Anci

szeag
Sz. Ági / szeag Mon, 2012-02-13 17:45

Köszönöm, érthető, mindenképpen kipróbálom, ha majd kreatív kedvemben leszek!

kovex
kovex / kovex Thu, 2012-02-09 12:01

Szia Anci!
Rettenetesen guszta és nagyon kreatív!
Gratulálok az ötletedhez!
Üdv: kovex

Bató Edit
Bató Edit Thu, 2012-02-09 10:42

Kedves Anci!
De szívesen elcsemegéznék ebből a szép "virágcsokor"-ból... :))) Gyönyörű!
Puszi, Edit

kukta51
kukta51 Thu, 2012-02-09 10:11

Gratulálok! Szemem - szám tátva maradt. Ilyet még nem láttam. A rózsákat nem tudom hogyan kell kialakítani, de kisérletezni fogok vele. Köszönöm.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:44

Kedves kukta51 !
Köszönöm, aranyos vagy ! A rózsák kialakítására még visszatérhetünk, szívesen segítek,
egy picivel jobban leszek. Jó lesz így ? Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-13 12:41

Kedves kukta51!
A Paradicsomot kicsit vastagabban és szélesebben meghámozom és szorosan összetekerem.
A végén még egy kis talpa is kialakul a rózsának.
Sajtból, sonkából, nagyobb méretű felvágottakból, (pl:zala )egy 3-4 cm átmérőjű -attól függ
mekkora rózsát szeretnél -pogácsa szaggatóval kis korongokat szúrsz. A szalámik mérete adva van.
Az elsőt szorosan összetekered, a másik szeletet a "középrész" köré hajtod. A harmadik szeletet
úgy kezded, hogy egy kicsit takarja az előző szelet befejező részét. Míg a bal kezeddel az
egészet szorosan összefogod, a jobb kezeddel a harmadik szelet felső részét kifele pördíted, hajtod.Bármiból készíted, annyi korongocskát rakj körbe a harmadik szeletnél leírtak szerint, amekkora rózsát szeretnél. A bimbóhoz 2-3 korongocska elég. A végén az alját egy fél szál fogvájóval összetűzöd.A fogvájó és a majdani fényezés összefogja.
Nem tudom, hogy tudtam-e segíteni ? Ha valami nem érthető, ahogy leírtam, nyugodtan kérdezd meg, szívesen válaszolok ! Jó munkát és szép napot neked !Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-02-09 09:46

Kedves Anci!

Annyira guszta virágcsokor lett a csodás eredmény. :-)))
Jó kis étvágygerjesztő, így reggeli időben. :-))
Vadászom az ebédet, és mindig visszatérek ide.:-)
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:45

Kedves Éva- Anyóca !
Nagyon kedves tőled én egyáltalán nem bánom, ha eltévedsz az oldalon !
Neked is szép napot ! Puszi: Anci

moncheri74
moncheri74 Thu, 2012-02-09 09:14

A PÁVA hidegtálad is nagyon gyönyörűséges, de ez nekem most sokkal jobban tetszik! Úgymondjam: ez a hidegtál mindent visz! "VIRÁGÖZÖN". Gratulálok, minden jót, üdv

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-02-11 08:50

Kedves moncheri74 !
Pedig ez egy tényleg gyorsan összerakott tál volt az éhes gyerekeimnek !
Nagyon örülök, hogy ennel ellenére tetszik neked !
Köszönöm a kedves hozzászólást ! Szeretettel üdvözöllek : Anci

1710
bagett 35 dkg
bagett 35 dkg
gépsonka 10 dkg
párizsi 10 dkg
paprikás szalámi 3 dkg
lapkasajt 150 g
vaj 3 ek
zöld olajbogyó 8 db
kígyóuborka 0.5 db
jégcsapretek 1 db
retek 1 db
paradicsom 1 db
petrezselyem 3 szál
újhagyma zöldje 2 közepes db