r
Nosalty Logó

Mustáros fűszeres csirkesült

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros fűszeres csirkesült
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirke

Köretek

Összesen 625 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirke

Köretek

Összesen 2493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Csirke

Köretek

Összesen 94 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    157 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    399 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 625 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    150.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    627 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    1597 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1570.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    414 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    234 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    382 micro
  • α-karotin
    79 micro
  • β-karotin
    925 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1390 micro
Összesen 2493 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Csirke

Köretek

Elkészítés

Csirke

  1. A csirkét átnézzük, esetleges belsőségeket kivesszük, tollmaradékokat lecsipkedjük.
  2. Egy kis keverőtálban összekeverjük a mustárt és az olívaolajat. Belekeverjük a fűszereket is.
  3. A csirkét egy tepsibe helyezzük a hátára fektetve. A mustáros-fűszeres keveréket a mellére és a combokra kenjük.
  4. Hagyjuk egy órán át piheni, hogy az ízek átjárják.
  5. A sütőt 250 Celsius fokra előmelegítjük.
  6. A csirkét a sütőbe helyezzük, és azonnal 160 Celsius fokra mérsékeljük a hőfokot.
  7. Másfél óra alatt megsütjük.

Köretek

  1. Míg a csirke sül, a burgonyát villával megszurkáljuk. Így nem fog a sütőben szétrobbanni. Félretesszük.
  2. A lila hagymákat megtisztítjuk, a szárrészébe csillag alakban belevágunk. Egy kicsi tepsibe vagy kenyérsütő formába helyezzük őket. Az olívaolajat a vágásokon elosztjuk. Alumíniumfóliával befedjük, és félretesszük.
  3. A kaliforniai paprikákat nagy cikkekre vágjuk és kimagozzuk.
  4. Miután a csirke már fél órán át sült, a burgonyákat és a hagymákat is mellé tesszük a sütőbe. Ha a csirke mellett még van hely a tepsiben, a paprikacikkeket is oda tesszük, ha nem, akkor egy másik sütőedénybe.
  5. A fennmaradó egy órában minden együtt sül a sütőben.
  6. Az utolsó 10 percben megnézzük a burgonyát és a hagymákat, ellenőrizzük, hogy átsültek-e. A hagymáról levehetjük az alumínium fóliát, és anélkül piríthatjuk további 10 percig a sütőben.
  7. A megsült burgonyát kettévágjuk, és vajjal megkenjük.
  8. 4 személyre elosztva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2196
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 14.

Ajánló

A csirke salátával is finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egyben sült csirke kicsit másképp. Ha épp nincs egész csirke otthon, akkor 1 kg csirkecombot vagy mellet is használhatunk helyette.

Hozzávalók

Csirke

Köretek

Címlapról ajánljuk

További cikkek