Munkácsi saláta - mukacsivszkij
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
Összesen
1765
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.7 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 8 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 850.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 669 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.4 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 147 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 245 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 83 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 68 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 16 micro
-
α-karotin 915 micro
-
β-karotin 2282 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 921 micro
Összesen
292
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 70.2 g
Zsír
-
Összesen 130 g
-
Telített zsírsav 47 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5102.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 412 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 165 mg
-
Foszfor 487 mg
-
Nátrium 4015 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.4 g
-
Cukor 45 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 881.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1467 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 298 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 497 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 407 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 5488 micro
-
β-karotin 13694 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 5525 micro
Összesen
1765
kcal
- 6% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
β-karotin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5 g
Zsír
-
Összesen 9.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 360.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 284 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 62.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 104 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 35 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 388 micro
-
β-karotin 967 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 390 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposztát lereszeljük, vagy vékonyan felszeljük. A sárgarépát szintén lereszeljük. A zöldborsót, ha nyers, megfőzzük, hűtjük, ha mirelit, megpároljuk, ha konzerv, beletehetjük egyből a salátába. A szalámit (bármilyen maradék felvágott alkalmas lehet) felkockázzuk.
- A dresszinghez külön edényben összekeverjük a hozzávalókat: tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet, kevés porcukrot és a fűszereket. Ez ízlés szerint természetesen több és kevesebb is lehet, és függ a zöldségek méretétől is.
- Egy nagy tálban jól átforgatjuk az egészet, majd pihentetjük pár órát, hogy az ízek jól összeérjenek. Jó étvágyat kívánok!
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2983
- Feltöltés dátuma: 2017. március 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ezt a végtelenül egyszerű és laktató salátát szintén Kárpátalján tanultam. Kicsit a saját ízlésünkre formáltam, így született ez a verzió. Önmagában és köretként is megállja a helyét, különösen a téli időszakban ajánlom.