r
Nosalty Logó

Gesztenyés gyümölcstorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Gesztenyés gyümölcstorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 3660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Összesen 203 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.5 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    167.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    482 micro
Összesen 918 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    199.8 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1914.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    314 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    791 mg
  • Nátrium
    562 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    414.1 g
  • Cukor
    243 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    668.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1553 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    929 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1471 micro
  • α-karotin
    175 micro
  • β-karotin
    606 micro
  • β-crypt
    628 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1928 micro
Összesen 3660 kcal
  • 4% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    105.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. Tojásokat szétválasztjuk.
  2. Fehérjét kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját és végül beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Vajjal kikent, liszttel megszórt kapcsos tortaformába borítjuk, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. Vajat a porcukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a gesztenyemasszát és végén a kemény habbá vert tejszínt.
  2. Tortalapot kettévágjuk. Krém felével betöltjük. Majd a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és az oldalát.

Tetejére

  1. Gyümölcsöket megpucoljuk. Kivit és a banánt felszeleteljük. Mandarint cikkekre szedjük. Piros szőlőt ketté vágjuk (ha kis szemű, akkor nem muszáj).
  2. Torta közepére tesszük sorba a fehér szőlőt. Két oldalt a piros szőlőt, mellé két oldalt a kivi szeleteket, majd a banán szeleteket, végül mandarin cikkekkel zárjuk le.
  3. Színtelen tortazselét a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, és a tetejére öntjük.
  4. Amikor megkötött, tálalás előtt tejszínnel körbe nyomjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1978
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyés gyümölcstorta
Salamon Csilla 1202 recept

Nem olyan szépre sikeredett, de az íze felülmúlhatatlan:)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?