Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baracktorta

Baracktorta
Baracktorta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem születésnapjára egy spanyol ízvilágú ebéddel készültem. Arra találtam ki, hogy egy korábbi, szedres pudingkrémes tortám mintájára elkészítek egy barackos változatot. Mivel a torta tetejét megraktam sok barackkal, így extrán gyümölcsös lett.

hozzávalók / 8 adag

Piskótatorta

Pudingkrém és díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatorta

  1. A sütőt előmelegítjük 150 Celsius fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a robotgéppel. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, szintén a robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük tovább, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Egy kanál habot hozzákeverünk a sárga masszához. A többi habot óvatosan forgatjuk bele egy evőkanállal.
  4. A piskótamasszát 17 cm-es szilikonformákba öntjük, kétfelé véve. Elsimítjuk a tetejét.
  5. A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon, 20 percig sütjük.
  6. 10 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a formából, és a teljes kihűlésig várunk.

Pudingkrém

  1. Leöntjük a konzerv levét. Félreteszünk belőle 2 dl-t, a többit máshova, például gyümölcssalátához felhasználhatjuk.
  2. Az őszibarackot apró kockákra vágjuk.
  3. Az őszibarackból kiveszünk 150 g-ot, a többit félretesszük a díszítéshez.
  4. A 2 dl őszibaracklevet és a 150 g felkockázott őszibarackot egy kisebb fazékba tesszük. Egy botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt. Fokozatosan elkeverjük benne a pudingport. Beletesszük a cukrot.
  5. Magas hőfokon forrásig hevítjük a folyadékot, állandó keverés mellett. Ez pont elég ahhoz, hogy besűrűsödjön, és elérje a krémes állagot.

Összeállítás és díszítés

  1. A krém felét az alsó tortalapra simítjuk. Ráborítjuk a másik tortalapot.
  2. Rásimítjuk a krém másik felét.
  3. Az őszibarackdarabokkal díszítjük. Ha marad, azt felhasználhatjuk máshova, például gyümölcssalátához.
  4. A hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  5. Szeletekre vágva kínáljuk.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 17 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 253
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Era1980

Mióta szakács: 2019.06.02.
4 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

barackos pudingkrémes torta, barackos piskótatorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

281
tojás 6 db
kókuszcukor 6 ek
zabpehelyliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
őszibarack konzerv 470 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
kókuszcukor 4 ek
gyümölcskonzervlé 2 dl