r
Nosalty Logó

Baracktorta

Era1980
Baracktorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

281
Kalória
6.7g
Fehérje
55.2g
Szénhidrát
4.8g
Zsír
82.2g
Víz
135g
Koleszterin
1.5g
Élelmi rost
39.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Összesen 2250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5318.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    441.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    657.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 2250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 180 kcal

Elkészítés

Piskótatorta

  1. A sütőt előmelegítjük 150 Celsius fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a robotgéppel. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, szintén a robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük tovább, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Egy kanál habot hozzákeverünk a sárga masszához. A többi habot óvatosan forgatjuk bele egy evőkanállal.
  4. A piskótamasszát 17 cm-es szilikonformákba öntjük, kétfelé véve. Elsimítjuk a tetejét.
  5. A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon, 20 percig sütjük.
  6. 10 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a formából, és a teljes kihűlésig várunk.

Pudingkrém

  1. Leöntjük a konzerv levét. Félreteszünk belőle 2 dl-t, a többit máshova, például gyümölcssalátához felhasználhatjuk.
  2. Az őszibarackot apró kockákra vágjuk.
  3. Az őszibarackból kiveszünk 150 g-ot, a többit félretesszük a díszítéshez.
  4. A 2 dl őszibaracklevet és a 150 g felkockázott őszibarackot egy kisebb fazékba tesszük. Egy botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt. Fokozatosan elkeverjük benne a pudingport. Beletesszük a cukrot.
  5. Magas hőfokon forrásig hevítjük a folyadékot, állandó keverés mellett. Ez pont elég ahhoz, hogy besűrűsödjön, és elérje a krémes állagot.

Összeállítás és díszítés

  1. A krém felét az alsó tortalapra simítjuk. Ráborítjuk a másik tortalapot.
  2. Rásimítjuk a krém másik felét.
  3. Az őszibarackdarabokkal díszítjük. Ha marad, azt felhasználhatjuk máshova, például gyümölcssalátához.
  4. A hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  5. Szeletekre vágva kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17

Férjem születésnapjára egy spanyol ízvilágú ebéddel készültem. Arra találtam ki, hogy egy korábbi, szedres pudingkrémes tortám mintájára elkészítek egy barackos változatot. Mivel a torta tetejét megraktam sok barackkal, így extrán gyümölcsös lett.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...