r
Nosalty Logó

Baracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Era1980
Baracktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Összesen 2250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Összesen 180 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    279 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    196 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 281 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    53.2 g

Zsír

  • Összesen
    38.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5318.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    1137 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    196 mg
  • Foszfor
    2234 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    441.4 g
  • Cukor
    319 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    898 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1565 micro
  • β-crypt
    426 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1778 micro
Összesen 2250 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Elkészítés

Piskótatorta

  1. A sütőt előmelegítjük 150 Celsius fokra.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük a robotgéppel. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, szintén a robotgéppel. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és addig keverjük tovább, amíg egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Egy kanál habot hozzákeverünk a sárga masszához. A többi habot óvatosan forgatjuk bele egy evőkanállal.
  4. A piskótamasszát 17 cm-es szilikonformákba öntjük, kétfelé véve. Elsimítjuk a tetejét.
  5. A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 Celsius fokon, 20 percig sütjük.
  6. 10 percig hűlni hagyjuk. Kivesszük a formából, és a teljes kihűlésig várunk.

Pudingkrém

  1. Leöntjük a konzerv levét. Félreteszünk belőle 2 dl-t, a többit máshova, például gyümölcssalátához felhasználhatjuk.
  2. Az őszibarackot apró kockákra vágjuk.
  3. Az őszibarackból kiveszünk 150 g-ot, a többit félretesszük a díszítéshez.
  4. A 2 dl őszibaracklevet és a 150 g felkockázott őszibarackot egy kisebb fazékba tesszük. Egy botmixerrel pürésítjük a gyümölcsöt. Fokozatosan elkeverjük benne a pudingport. Beletesszük a cukrot.
  5. Magas hőfokon forrásig hevítjük a folyadékot, állandó keverés mellett. Ez pont elég ahhoz, hogy besűrűsödjön, és elérje a krémes állagot.

Összeállítás és díszítés

  1. A krém felét az alsó tortalapra simítjuk. Ráborítjuk a másik tortalapot.
  2. Rásimítjuk a krém másik felét.
  3. Az őszibarackdarabokkal díszítjük. Ha marad, azt felhasználhatjuk máshova, például gyümölcssalátához.
  4. A hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
  5. Szeletekre vágva kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 17
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1672
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 02.

Receptkategóriák

Baracktorta
Era1980 16 recept

Férjem születésnapjára egy spanyol ízvilágú ebéddel készültem. Arra találtam ki, hogy egy korábbi, szedres pudingkrémes tortám mintájára elkészítek egy barackos változatot. Mivel a torta tetejét megraktam sok barackkal, így extrán gyümölcsös lett.

Hozzávalók

Piskótatorta

Pudingkrém

Összeállítás és díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!