r
Nosalty Logó

Muffin alaprecept 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Muffin alaprecept 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 480 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59 g

Zsír

  • Összesen
    169.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.2 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    212 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1185 mg
  • Nátrium
    338 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.1 g
  • Cukor
    149 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    192.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1115 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    782 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    544 micro
Összesen 2877 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    383.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    16 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, a cukrot és a tojásokat simára keverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral összekevert lisztet, apránként, hogy ne csináljunk lisztfelhőt magunk körül. ;)
  3. Ha teszünk bele egyéb hozzávalókat, akkor azokat akkor adjuk hozzá, ha már kész a muffinalap, tehát a 3. lépésként.
  4. A muffinsütőt kibéleljük a muffinpapírokkal, és egy kanál vagy spatula segítségével beleadagoljuk a muffintésztát a formákba.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük őket.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 331
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 152565
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az alaprecept az egyetlen, ami nekem bevált. Rengeteg muffinrecepttel megpróbálkoztam már, de vagy nem vált le a már megsült muffin a muffinpapírról, vagy összeesett, vagy csak egyszerűen nem olyan íze volt, amit én szerettem volna. Ez alapján csináltam a legelső muffinjaimat, azthiszem a Tinában találtam a receptet, és aztán azóta is ez alapján csinálom az összeset. Aki kipróbálja, garantáltan nem fog csalódni. A képen egy kakaós és egy diós változat van, isteni finom, ajánlom kipróbálásra. ;)

Hozzávalók

A tésztához

Az ízesítéshez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.