Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mozzarella pármai sonka köntösben

Mozzarella pármai sonka köntösben
Mozzarella pármai sonka köntösben
17 perc / előkészület: 15 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszer régen dolgoztam egy étteremben (is), ott volt ez a finom, könnyű étel. Most eszembe jutott, és elkészítettem. Így az ünnepek utáni eszem-iszom után kimondottan jólesik ez a könnyű vacsora (vagy ebéd).

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A salátát természetesen a saját ízlésünk, ill. az otthon található zöldségekből kedvünk szerint készíthetjük. Aki szereti, kis fehérborecettel is összekeverheti. Friss kenyérrel vagy grissinivel (gluténmentes) tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a salátát, a radicchio törzsét kivágjuk, felezzük, majd kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, egy tálba rakjuk, annyi vizet engedünk rá, ami ellepi, jól átmossuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  2. Az édesköményt felezzük, alaposan átmossuk, majd vékonyra szeleteljük.
  3. A paradicsomot is megmossuk, torzsáját kivágjuk, cikkekre szeleteljük.
  4. A madársalátát is alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük. Egy nagy tálba helyezzük a salátákat.
  5. A mozzarellát hosszában felezzük, majd még ezt is felezzük, hogy 4-4 hosszú cikket kapjunk. Mindegyikre szép szorosan feltekerjük a pármai sonkát.
  6. Egy serpenyőt (olaj nélkül) felhevítünk, majd ha forró, belehelyezzük a sonkás-mozarellát, és mindegyik oldaláról sütjük, míg szép színt nem kapnak.
  7. Közben a salátát sózzuk, borsozzuk, 3-4 ek olívaolajat öntünk rá, jól átkeverjük, majd szétosztjuk a tányérokra, ráhelyezzük a ropogós sonkás mozarellákat, azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 879
elküldve: 4
receptkönyvben: 195
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mozzarellás pármai sonka salátával, zöldsaláta mozzarellával és sonkával, sonkás-mozzarellás zöldsaláta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

beus_4
beus_4 Thu, 2012-02-16 12:23

Ez valami fantasztikus! Mindent imádok benne! Minél elöbb meg kell csinálnom! A mozzarellával kapcsolatban tudnál segíteni hogy melyik a legjobb hozzá? Nekem a boltban frissen vett mozzarella általában jobban ízlik, viszont az elöre csomagolt gombócok olcsóbbak...
Elöre is köszi!

cafika
Cafika / cafika Fri, 2012-02-17 00:18

szia Beus_4,
örülök, hogy tetszik :-)
mindenképpen használj jó minöségü mozarellát!! nemtudom, nálatok milyen márkák vannak, de itt a legjobbak a "Brimi" és a "St. Lucia", ezek jutottak most hirtelen az eszembe. A lényeg az, hogy sütés után ne váljék gumissá. Az nem baj, ha elöre csomagolt.
jó étvágyat hozzá :-)
üdv. Évi

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-01-24 23:17

kedves Piroska,
köszönöm a dicsérö szavakat, bizony nemcsak a pocak, de a szem is jóllakik :-)
üdv. Évi

Boribon
Boribon / Boribon Tue, 2012-01-24 04:58

Hat ez nagyon jol nez ki! A hozzavalok alapjan nagyon finom lehet! Hetvegere betervezve, koszi!

cafika
Cafika / cafika Tue, 2012-01-24 23:19

kedves Boribon,
örülök, hogy tetszik a recept, ha nagyétküek vagytok, akkor érdemes fejenként 2 mozarellát készíteni, vagy ezt a tányért elöételként tálalni.
üdv. Évi

564
mozzarella 10 dkg
pármai sonka 15 dkg
radicchio 0.5 közepes fej
édeskömény 1 db
paradicsom 3 db
madársaláta 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek