r
Nosalty Logó

Narancsos saláta

NS
Narancsos saláta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

138
Kalória
2.8g
Fehérje
14.9g
Szénhidrát
8.5g
Zsír
167.9g
Víz
14.8g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
9.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 554 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 52 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    167.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    2049 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1881 micro
Összesen 138 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1001.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    386 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    671.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1031 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    8195 micro
  • β-crypt
    369 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7525 micro
Összesen 554 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    775 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    712 micro
Összesen 52 kcal

Elkészítés

  1. A fejessalátát alaposan megmossuk, leveleit apróra tépkedjük, vagy kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  2. 1 narancsot meghámozunk, gerezdekre szedünk, majd ezeket is kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. A legjobb, ha a narancsgerezdeket egy kistálba helyezve vágjuk fel, hogy így a narancs levét is felfoghassuk.
  3. 1 póréhagymának csak a zöld szárát (kb. 4-5 db zöld szár) felkarikázzuk, és egy kisebb csokor petrezselyemzöldet felaprítunk.
  4. Az összes hozzávalót összekeverjük egy salátástálban, majd elkészítjük rá az öntetet (a kistálban feldarabolt narancsot a levével együtt beletehetjük, az öntethez külön 1 dl narancslevet fogunk felhasználni).
  5. Fél pohár zsírszegény tejfölt elkeverünk 2 ek majonézzel, majd hozzákeverünk 1 dl 100%-os narancslevet. Pici sóval és borssal ízesítjük. (Aki édesebben szereti, az 2 tk mézet is keverhet az öntetbe.)
  6. A kész öntetet ráöntjük a salátára, majd 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p

Egy kicsit édeskés ízvilágú saláta, ami nem mindennapi, mégsem szükségesek hozzá extra alapanyagok.  

További receptek

Laktató rizssaláta

Ha akad némi maradék rizs a konyhában, ne dobjuk a kukába, inkább készítsünk belőle gazdag, maradékmentő rizssalátát. Az alábbi recept csupán egy javaslat, a salátához bármit ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek