r
Nosalty Logó

Marcipános - epres morzsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NovakAndi
Marcipános - epres morzsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 787 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4721 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    510.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.9 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 787 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    79.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3063.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    728 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    545.2 g
  • Cukor
    282 mg
  • Élelmi rost
    58 mg

VÍZ

  • Összesen
    669.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1645 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    387 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    210 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    330 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1536 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1284 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    628 micro
Összesen 4721 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 286 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Összeforraljuk az epret 8 dkg cukorral és az étkezési keményítővel, majd az egészet kiöntjük egy tepsibe, és egyenletesen elkenjük benne.
  3. A lisztet a margarinnal és a maradék 5 dkg cukorral, pici sóval összemorzsoljuk, és a gyümölcskrém tetejére szórjuk.
  4. A marcipánt lereszeljük, összekeverjük a darált mandulával és ezt is a morzsára öntjük.
  5. Sütőben addig sütjük, amíg szépen megpirul a teteje.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1665
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Marcipános - epres morzsa
NovakAndi 48 recept

Ezt a süteményt a kedvenc szállodánkban kóstoltuk, és akkor megfogadtam, egyszer én is elkészítem. Ma jött el ennek az ideje. Mivel a vendégek gyakran kérnek el recepteket, a szálloda honlapján emellett még sok más recept is megtalálható (itt).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek