Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Barna kenyér

Barna kenyér
Barna kenyér
65 perc / előkészület: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos a barna kenyerek többsége csak a hozzáadott színezéktől barna. Jó minőségű barna kenyeret bioboltokban, pékségekben lehet kapni, azonban annak a töredék árából otthon is készíthetünk finom kenyeret. Megéri.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Napokig puha marad, de pirítva még finomabb a rozsos kenyérszelet. Tojással, túróval, sovány hússal remek tízórai.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral, 1/2 dl meleg vízzel és kevés kenyérliszttel összekeverjük alaposan, és 15 percig állni hagyjuk. (Célszerű egy kb. 4 dl-es formában, mert a bögréből kifuthat :-))
  2. A maradék lisztet összeszitáljuk a sóval.
  3. Hozzáadjuk az olajat, a tojássárgákat, és elindítjuk a dagasztó programot (nálam Bosch háztartási gép).
  4. Legalább 10 percig dagasztjuk, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy elváljon az edény falától.
  5. Letakarva, meleg helyen 1 órát kelesztjük.
  6. Átgyúrjuk, téglalapalakra nyújtjuk, feltekerjük, és egy négyszögletes, sütőpapírral bélelt formába helyezzük a hengert.
  7. 30 percig pihentetjük (langyos sütőben).
  8. Vízzel átkenjük a tetejét.
  9. Kiemeljük, sütőt 200 fokra melegítjük, és 40-45 percig sütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x10x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 30 086
elküldve: 8
receptkönyvben: 179
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lia-Mia

Mióta szakács: 2009.12.21.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

rozsos kenyér tönkölyliszttel, barna kenyér rozs- és tönkölyliszttel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

589
teljes kiőrlésű liszt 20 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 20 dkg
finomliszt 20 dkg
tojássárgája 2 db
friss élesztő 3 dkg
nádcukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
víz 3 dl
olívaolaj 3 teáskanál