Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mokka rolád

Mokka rolád
Mokka rolád
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a finom süteményt a kávé kedvelők figyelmébe ajánlom. A krém elkészítése a különleges benne, ezért is próbáltam ki, csak ajánlani tudom!

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral.
  2. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
  3. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze! Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon 15-18 percig.
  4. A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, óvatosan feltekerjük, és egy rácson hűlni hagyjuk.
  5. Összeállítás: a piskótát óvatosan kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, a papírt rajta is hagyhatjuk, ezután dermedni hidegre tesszük.
  6. A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével, ez könnyen megy, ezután hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta.

Krém

  1. A forró kávéba belekeverjük a rumot és a kakaóporral elkevert darált kekszet, hűlni hagyjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd adagonként belekeverjük a kekszes masszát, a robotgép legkisebb fokozatával, amíg a piskóta készül, hidegre tesszük. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert kicsapódhat a kekszes rész, és szemcsés lesz!!!

Máz

  1. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne. Ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x38 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 045
elküldve: 14
receptkönyvben: 301
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés tekercs, csokimázas kávékrémes tekercs, mokkás tekercs

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Tue, 2015-10-06 16:05

Kekszmorzsa helyett mit lehetne használni? Gluténmentesen kellene elkészítenem. A lisztet rizslisztre cserélem.

Bévi48
mamuka / Bévi48 Thu, 2015-10-08 10:24

Kedves Kati! Köszönöm a választ,és sajnálom,hogy nincs ötleted. Ha esetleg a krém lazítására szolgál csak a kekszmorzsa,elképzelhető,hogy rizslisztből főzött tejkrém is jó?
Üdv.:Éva

focaccina
focaccina Sat, 2014-10-11 21:47

Kedves Katharosz, isteni finom lett, a krèm valami fantasztikus! Hozzàadtam a tuti sutik listàjàhoz...:) Kovetkezo a diòalagùt, majd megirom hogyan sikerult! Ezer koszonet a receptèrt, tovàbbi jo sutogetèst! Udv Judit

818
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
1 csipet
sütőpor 1 teáskanál
kekszmorzsa 25 dkg
feketekávé 2 dl
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
rum 0.5 dl
étcsokoládé 10 dkg
habtejszín 0.5 dl