r
Nosalty Logó

Mokka rolád

Katharosz
Mokka rolád
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

820
Kalória
11.5g
Fehérje
97g
Szénhidrátok
41.4g
Zsír
81.4g
Víz
160.6g
Koleszterin
3.4g
Rost
57.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 4918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 337 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    81.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    213 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 820 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    248.6 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    964 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2875.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    411 mg
  • Foszfor
    897 mg
  • Nátrium
    1173 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    582.1 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2060 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1276 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1266 micro
Összesen 4918 kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    87 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukor egyharmadával, a lisztet átforgatjuk a sütőporral.
  2. A tojások fehérjét verni kezdjük a csipet sóval, majd fokozatosan adagolva a cukorral kemény habot verünk belőle.
  3. A kétféle habot óvatosan összeforgatjuk, végül a lisztet is kanalanként beledolgozzuk, de csak finoman, hogy a hab ne törjön össze! Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, sütés 180 fokon 15-18 percig.
  4. A sütőből kivéve lisztezett sütőpapírra vagy konyharuhára borítjuk, óvatosan feltekerjük, és egy rácson hűlni hagyjuk.
  5. Összeállítás: a piskótát óvatosan kitekerjük, megkenjük a krémmel, majd a sütőpapír segítségével feltekerjük, a papírt rajta is hagyhatjuk, ezután dermedni hidegre tesszük.
  6. A jól lehűtött roládot körbekenjük a csokoládéval, egy ecset segítségével, ez könnyen megy, ezután hidegre tesszük, hogy a máz megszilárduljon rajta.

Krém

  1. A forró kávéba belekeverjük a rumot és a kakaóporral elkevert darált kekszet, hűlni hagyjuk.
  2. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd adagonként belekeverjük a kekszes masszát, a robotgép legkisebb fokozatával, amíg a piskóta készül, hidegre tesszük. Vigyázzunk, ne keverjük túl, mert kicsapódhat a kekszes rész, és szemcsés lesz!!!

Máz

  1. A mázhoz felforraljuk a tejszínt, beletördeljük a csokoládét, és kevergetve felolvasztjuk benne. Ha szükséges, egy rövid időre visszatehetjük a tűzre.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x38

Ezt a finom süteményt a kávé kedvelők figyelmébe ajánlom. A krém elkészítése a különleges benne, ezért is próbáltam ki, csak ajánlani tudom!

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Hájas tészta

Nevezhetnénk a „legbűnösebb levelesnek” is, olyan mennyiségű sertéshájjal készül ez a lemezes, ropogós, foszlós sütemény. De el kell ettől tekinteni, hiszen tényleg felejthetetlen ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...