Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aszalt szilvás-gesztenyés piskótatekercs

Aszalt szilvás-gesztenyés piskótatekercs
Aszalt szilvás-gesztenyés piskótatekercs
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szombat délutáni "süssünk valamit" ötleteléséből született ez a variáció. A krém még nem szilárdult meg kellőképpen a szeleteléskor, de már nem bírtam tovább visszafogni a kiscsaládomat.:)

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Ügyeljünk arra, hogy az aszalt szilva puha fajta legyen (pl. Naturfood), amennyiben keményebbnek találjuk, érdemes kevés vízben átpárolni, majd lecsepegtetni és így felhasználni.

Piskótát sütni mindenki tud, illetve mindenkinek megvan a bevált receptje. Ehhez a krém mennyiséghez 8 tojásból sütöttem vizes piskótát.

A férjem nem nagy rajongója a piskótatekercsnek, a gesztenyésnek pedig végképp nem; de így ízlett neki! Könnyű, nem nehéz, habos - de nem túl vajas - krémet sikerült összeállítani.:p

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a piskóta hozzávalóit, és megsütjük a tésztát. Hagyjuk kihűlni.
  2. A pudingot a cukorral és a tejjel hagyományos módon megfőzzük, kihűtjük. A kihűlt pudingoz hozzákeverjük a gesztenyemasszát, géppel alaposan kikeverjük.
  3. A puha vajat kihabosítjuk, majd kisebb adagonként hozzákeverjük a gesztenyés-pudingos krémet. Ha nem találjuk kellően édesnek, porcukrot itt még tudunk a krémhez adni.
  4. A piskóta szélére kevés krémet teszünk, aszalt szilvával kirakjuk. Pár kanálnyi krém kivételével (amivel kívül vonjuk be a tésztát) a krémet a piskótára kenjük és feltekerjük.
  5. A maradék krémmel kívülről vonjuk be a piskótát, tetszés szerint kakaóporral is megszórhatjuk.
  6. Hűtőben jól kihűtjük a süteményt, utána szeljük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 852
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

nyihaj

Mióta szakács: 2011.07.20.
120 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémes piskótatekercs, piskótatekercs gesztenyés krémmel és aszalt szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

498
tojás 8 db
víz 4 ek
cukor 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
aszalt szilva 20 dkg
tej 5 dl
tejszínízű pudingpor 1 tasak
vaj 12.5 dkg
cukor 6 dkg
gesztenyemassza 25 dkg