r
Nosalty Logó

Donut muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Donut muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 2429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.7 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 608 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1953.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    569 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 2429 kcal
  • 6% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojást a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliát.
  2. Egy másik tálban a lisztet a sütőporral, a sóval és a szerecsendióval összeforgatjuk.
  3. A száraz anyagokat hozzáadjuk a nedveshez, és a géppel simára keverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A formákat, ha nem szilikon, vékonyan kikenjük, és 3/4 részig megtöltjük őket a masszával. 12 muffin lesz belőle.
  6. Készre sütjük. Tűpróba fontos!
  7. A langyos muffinokat kivesszük a formából, az olvasztott vajjal megkenjük, és megszórjuk vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 229
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11438
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 02.

Ajánló

Én készítettem hagyományos muffinokat, négyzet alakút és még két mini kuglófot is. :)

Receptkategóriák

A donut vagy inkább doughnut a mi fánkunkhoz hasonló sütemény, amit a new york-i hekusok előszeretettel fogyasztanak. Ez a muffin sokban különbözik az eredetitől, hiszen nem is olajban sül és nem is olyan a formája (lásd fenn a fejlécen). Viszont secperc alatt elkészül és nagyon finom! Recept a Mac & Cheese-ről.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez, szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Háromból két felnőttet érint: sokan nem is tudnak erről a...

Az egyik legfontosabb ásványi anyag, mégsem kap kellő figyelmet, pedig a csontok, fogak és izmok egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen. Mivel a kalciumot testünk képtelen saját maga előállítani, így külső forrásból kell pótolnunk. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke nem csupán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ásványi anyag hiánya komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, de arra is, hogy milyen természetes módokon biztosíthatjuk szervezetünk kalciumbevitelét.