Nosalty Logó

Mintás kétszer sült süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Mintás kétszer sült süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 1181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 4722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A sima tésztához

A kakaós tésztához

Összesen 293 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1890.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    766 mg
  • Nátrium
    515 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    160.6 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    435 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    429 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 1181 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    201.2 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7563.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    236 mg
  • Kálcium
    1949 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    3064 mg
  • Nátrium
    2060 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    642.4 g
  • Cukor
    345 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    354.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    291 micro
  • Kolin:
    1080 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1716 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1794 micro
Összesen 4722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

A sima tésztához

A kakaós tésztához

Elkészítés

A sima tésztához

  1. A sütőt begyújtjuk, és előkészítjük a zsírozott-lisztezett gyümölcskenyér formánkat.
  2. Az első tésztához felverünk 3 tojásfehérjét. Atojássárgáját, cukort, vajat/margarint habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a végén óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét.
  3. Formába töltjük, és 35-45 perc alatt készre sütjük (tűpróba!).
  4. Ha megsült hagyjuk kihűlni, és széles szeleteket vágunk belőle.
  5. A szeletekből kiszaggatunk nekünk tetsző mintát.
  6. A formát ismét előkészítjük. A második tésztához a tojásfehérjét felverjük. A cukrot elkeverjük a tojással, vajjal/margarinnal és tejjel. Hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a fűszereket, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét.
  7. A formánk aljára egy kevés masszát öntünk, és a kiszaggatott tésztáinkkal végigrakjuk állítva a formánkat.
  8. A maradék masszát egyenletesen ráöntjük a kiszaggatott tésztára (ügyeljünk rá, hogy mindenhol fedje a kiszaggatott tésztánkat). A massza kevésnek tűnhet, de a sütés során szépen feljön az egész.
  9. A sütit 35-45 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzünk).
  10. A tésztánkat hűlés után szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28,5x8x6
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6423
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 10.

Ajánló

Nem csak karácsonyra (húsvétra, szülinapra). Gyerekeknek!

Receptkategóriák

Skorpió 49 recept

Egy külföldi internetes oldalon láttam hasonlót halloween idején, amit kész süteményporból készítettek, és a figura narancsszínű tök volt. Gondoltam magamban: - Nekem is kell ilyen süti. Nos megsütöttem kétszer is.:) A süti fűszerezése, mintázata, színe opcionális. Figyeljünk arra, hogy mindig olyan szaggatót használjunk, ami belefér a formánkba!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Húú ez nagyon ötletes!Köszönöm ezt biztos kipróbálom! Üdv.:Jucci

Skorpió

Kedves Jucci! Örülök, hogy tetszik! Szerintem biztos siker lesz :) Szép estét: Skorpió

Ági78

De jópofa! Nagyon klasszul néznek ki! :) Üdv: Ági

Skorpió

Kedves Ági! Köszi a dicséretet! A mintáknak csak a kiszúró formák szabnak határt ;) Szép estét: Skorpió

rox

szia Skorpió! akkor egészen tuti biztos, hogy mikor másodszor sütöd meg a sütit,amiben már vanegy készre sütött süti, az nem fog megégni, kiszáradni öszemenni,szóval elromolni, ugye? és az eredeti tortaforma maradékokkal mi lesz? császármorzsa? madáreleség ?:) elmentem és megpróbálom rekonstruálni,hátha még nekem is sikerülhet. üdv: rox

Skorpió

Kedves Rox! Egész biztos nem ég meg/megy össze/szárad ki a bels? megsült süti, csak addig kell sütni, míg a küls? rész megsül, ezt t?próbával ellen?rizheted. A küls? tészta sütés el?tt mindenhol borítsa a már megsült tésztát. Nekem szerencsére olyan méret? (keskeny) kiszúróim vannak, hogy a kiszúrásnál 1-1 szeletb?l 2 féle formát is ki tudok szaggatni (pl.: egymás mellett mackó és karácsonyfa). Így kevesebb maradék tészta marad. A maradékból készülhet: puncssüti töltelék, pohár desszert tésztarétegekkel - ízesítve, sütigolyók, desszertgolyók... Biztos vagyok benne, hogy menni fog. Ha gondolod, írd majd meg, hogy sikerült. Szép estét: Skorpió

Torma

Nagyon szép süti Scorpio! Irtó ügyes megoldás! GRATULA, Torma :)

Skorpió

Kedves Torma! Köszi a kedves hozzászólást! Ha gondolod, próbáld ki :) Szép estét: Skorpió

Föfi Kata

Mikor megláttam azonnal gyerekkori kedvencem, Mary Poppins és a gyömbéres keksz jutott eszembe! Pont ilyennek képzeltem, mint amilyen a csillagos süti! Biztos, hogy én is megsütöm. Üdv: Kata

Skorpió

Kedves Kata! Nagyon örülök, hogy tetszik az ötlet! Mary Poppins sütijét nem ismerem, de utána nézek majd könyvben, mert szeretem a filmet is :) Jó sütögetést, szép estét: Skorpió

Csiki Piroska

Kedves Skorpió! Ez nagyon szép és ötletes sütemény. Gratulálok: Piroska

Skorpió

Szia Piroska! Bocsi, hogy csak most válaszolok! A neten láttam az "eredetit", de annyira megtetszett, hogy muszáj volt megcsinálnom:)) További szép napot! Üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Köszönöm ezt a klassz receptet Skorpió! Többször elkészítettem, jobban ízlik bármelyik muffinnál. Most 4 adagot sütök fiam szalagavató bankettjére. Bele sem merek gondolni a tésztamaradékba! :-D

Skorpió

Szia Munca! Örülök, hogy tetszik a süti:) A maradékot összemorzsolom, darált diót, vajat. rumot, teszek bele. Jól összedolgozom, ha szükséges, még forró tejjel masszát készítek . Dió nagyságú golyókat formálok,és kókuszba forgatom. A másik ötlet: az összemorzsolt maradékhoz lekvárt (ribizli, barack) ízlés szerint cukrot, rumot keverünk, és pl. kettévágott piskótát megtöltünk vele. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Szia Skorpió! Nagy sikere volt a sütinek (és nekem is) :-) Maradékok már nem maradékok,többféle sütikké alakultak át. Barátn?im még ennyire süti széleknek,maradékoknak nem örültek. Üdv Munca

Skorpió

Szia Munca! Örülök a nagy sikerednek, meg a sikeres maradék eltüntetésnek. További jó sütögetést, üdv: Skorpió

Gabys

Kedves Skorpió, tegnap a Te sütidet készítettem el meglepetésként a páromnak, természetesen szív formával a belsejében. Volt meglep?dés, örömujjongás + minden:) Valóban nagyon finom, de engedd meg hogy néhány észrevételt tegyek, a tapasztalatomat megosszam. Ezt a sütit rutinos, gyakorlott háziasszonyként én a közepes nehézség? kategóriába sorolnám. Okozott nekem is fejtörést, már ott izgalomba estem mikor az els? tésztát készítettem. Nekem a gyümölcskenyér formám nagyobb mint az általad megadott, mégis a tészta sülés közben kifolyt bel?le. A sütési id?ket felcserélted a receptben, az els? tésztát majd 1 órát sütöttem, megemeltem a h?fokot 200-ra így végül állandóan figyelve, megsült:) A 2. tésztánál jó lett volna ha a f?szereket leírod, egy kezd?nek fogalma sincs, mib?l mennyi, hogy jóíz? "f?szerezett" sütit kapjon. Az enyémbe tettem: 1 kk.gyömbért, 2 púpos ek.kandirozott kockázott narancshéjat, 1 kk.fahéjat, 1 cs. vaniliáscukrot, 2 púpos ek. daráltdiót, mást nem. A 2. sütit viszont valójában kb. 20 percig kellett sütni. Érdemes lenne azt is beleírnod a receptbe, -bár tudom, hogy ez kicsit "szájbarágós", de hirtelen nem mindenki gondol rá- hogy a kiszúrt formákat, mint pl. a szívet fejjel lefelé kell beletenni. Ennyi lenne az észrevételem, remélem nem haragszol meg érte:) Köszönöm a receptet, az itthoni sikerre való tekintettel máskor is elkészítem. Szép napot és kellemes hétvégét kívánok Neked: Gabi

Skorpió

Kedves Gabi! Köszi, hogy megosztottad az észrevételeidet, és örülök, hogy ízlett a süti! Arra jöttem rá, hogy ezt a sütit bolti tojásból készítettem, és azok kicsik (így nálam a kevesebb tésztamennyiség miatt nem folyt ki a formából, szépen emelkedett, és hamarabb sült) Legutóbb lemértem, 180°C-on max 40 perc alatt megsül, de minden esetben ellen?rzöm az eredményt t?próbával. Nálam fél óra mindenképp kell a második sütinél (közben le szoktam takarni alufóliával, nehogy túlsüljön a teteje - néhány sütit csak így szoktam sütni). Szívecske formát még nem próbáltam, csak macit, csillagot, feny?fát. Valóban a szívecske csücske miatt mindenképp fordítva kell elhelyezni, mivel eld?lne. A f?szerezést azért nem írtam, hogy mib?l mennyi, mert szerintem olyan mint a sózás, azaz mindenki máshogy szereti. Szerintem nagyon finom lehet a Te sütid f?szerezése :) Szép napot: Skorpió

Hozzávalók

A sima tésztához

A kakaós tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek