r
Nosalty Logó

Őszibarack 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 2307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 9224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 2307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    408 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 9224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük. Belekeverjük a porcukrot és a sütőport. A margarinnal, tojással és annyi tejjel, amit felvesz, tésztát gyúrunk. A tésztánk ne legyen túl kemény.
  2. Zsírozott sütőlemezre diónyi gombócokat formázunk és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
  3. Amíg a következő tepsi tésztánk sül, addig a fél barackok közepét melegen kivájjuk. Vigyázzunk, mert könnyen törik! A kikapart tésztát gyorsan morzsoljuk össze.
  4. Ha az összes fél barack kisült, elkészítjük a tölteléket.
  5. A tejet a cukorral felforraljuk, és belefőzzük a diót. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tésztamorzsalékot, kakaót, vajat. Ízlés szerint rummal ízesítjük.
  6. Ha kihűlt a töltelék, megtöltjük a fél barackokat.
  7. Kettesével egymáshoz ragasztjuk.
  8. Megkenjük vérnarancs aromával, és rögtön kristálycukorba forgatjuk.
  9. Minden barackot "Puszpáng" levélkével megtűzünk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 349
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 47353
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 04.

Ajánló

Lakodalmakra, díszvacsorákra, különleges alkalmakra kiváló .

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a süti lányom sulijában kiírt süteménysütő versenyre készült. Kicsit időigényes, de nagyon látványos, finom édesség. Nagyon régi recept alapján készítettem. Nagymamám örökölte a receptet. Lakodalmi süteményként szoktuk készíteni. Enélkül nem lehetett felénk a lakodalmas ház. Sokáig eláll, ha megszárad, kiváló teasütemény. Elkészítése kicsit hosszadalmas, 3-4 órába is telik, de megéri a fáradtságot és a vesződést, mert a végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek