r
Nosalty Logó

Őszibarack 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Őszibarack 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 2307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 9224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Összesen 359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    102 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    686 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    425 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 2307 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.7 g

Zsír

  • Összesen
    408 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5306.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    299 mg
  • Kálcium
    1275 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    525 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1234.3 g
  • Cukor
    631 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    294.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2888 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2746 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1701 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    643 micro
Összesen 9224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    207.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    107 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük. Belekeverjük a porcukrot és a sütőport. A margarinnal, tojással és annyi tejjel, amit felvesz, tésztát gyúrunk. A tésztánk ne legyen túl kemény.
  2. Zsírozott sütőlemezre diónyi gombócokat formázunk és közepesen meleg sütőben világosra sütjük.
  3. Amíg a következő tepsi tésztánk sül, addig a fél barackok közepét melegen kivájjuk. Vigyázzunk, mert könnyen törik! A kikapart tésztát gyorsan morzsoljuk össze.
  4. Ha az összes fél barack kisült, elkészítjük a tölteléket.
  5. A tejet a cukorral felforraljuk, és belefőzzük a diót. Levesszük a tűzről és belekeverjük a tésztamorzsalékot, kakaót, vajat. Ízlés szerint rummal ízesítjük.
  6. Ha kihűlt a töltelék, megtöltjük a fél barackokat.
  7. Kettesével egymáshoz ragasztjuk.
  8. Megkenjük vérnarancs aromával, és rögtön kristálycukorba forgatjuk.
  9. Minden barackot "Puszpáng" levélkével megtűzünk.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 47126
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 04.

Ajánló

Lakodalmakra, díszvacsorákra, különleges alkalmakra kiváló .

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a süti lányom sulijában kiírt süteménysütő versenyre készült. Kicsit időigényes, de nagyon látványos, finom édesség. Nagyon régi recept alapján készítettem. Nagymamám örökölte a receptet. Lakodalmi süteményként szoktuk készíteni. Enélkül nem lehetett felénk a lakodalmas ház. Sokáig eláll, ha megszárad, kiváló teasütemény. Elkészítése kicsit hosszadalmas, 3-4 órába is telik, de megéri a fáradtságot és a vesződést, mert a végeredmény magáért beszél.

Hozzászólások (24)

Törölt felhasználó

A süti els? díjat kapott a gy?ri Deák Ferenc Közgazdasági. Szakközépiskola sütisüt? versenyén!

Törölt felhasználó

Ezt a sütit nagyon -nagyon régen sütöttük az anyukámmal. Aztán elveszett a recept és az én gyerekeim már nem ismerték. Most meg fogom sütni az unokáimnak, hála ennek az oldalnak.Nagyon örülök, hogy rátok találtam.

Törölt felhasználó

Örülök, hogy örömet okoztam, és sok sikert az elkészítéshez! Marika

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett a süti ! ugyan 4 órámba telt elkészíteni, de nagy sikert aratott. Köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Gratulálok! Nem kis munka de szerintem megéri a fáradtságot amikor elkészül!

Il-di.

Ezt a süteményt réges-régen én is elkészítettem anyukámmal. Tanusíthatom, hogy munkaigényes, de tényleg nagyon finom süti. Én a vérnarancs aromát kitöltöttem egy tálba és új fogkefét belemártogatva, majd a hüvejkujjamat végig húzva, ráspricceltem a tésztára. Így egyenletesen hamvasak lettek a barackok. Még sok ilyen szemetgyönyörködtet? receptet kérünk! :) Üdv.. Ildi

Törölt felhasználó

Most tettem fel egy újat, remélem hamarosan megjelenik. Nagyon találó neve van "Elefántkönnycsepp" Különben köszi a dícséretet! A vérnarancsaroma jól megfoghatta a kezed. Igazán jól szerintem frissen kihúzott kakas farok tollal lehet a legjobban színezni. Üdv Marika

Finimini

szegény kakas...(vicc volt!)

Mamacica

Nem rég lakodalomban voltam, ahol az ifjú pár ?szibarckkal kedveskedett a násznépnek. szerettem volna kóstolót vinni unokáimnak bel?le, de nem mertem duplázni, így, már akkor elhatároztam, hogy meg fogom csinálni, hogy ne okozzak csalódást a lúrkóknak. Megtaláltam ezt a csodálatos receptet és, mostanra rövid id?n belül másodjára sütöm meg. Családomban nagy sikert aratott még a feln?ttek körében is. nagyon köszönöm, hogy közzé tetted ezt a receptet. Tényleg munkaigényes, de nagyon megéri.

Mamacica

Elfelejtettem az el?bb megírni, hogy másodjára nem voltam elég körültekint? az alapanyagok beszerzésekor, így sajnos majdnem meghiúsult a süti elkészítése,mivel elfelejtettem süt?port vásárolni, bár feltúrtam rejtett tartalékaimat is, de mind hiába, amikor is a szalalkális zacskó akadt a kezembe, gondoltam el nem ronthatja. A végeredmény megdöbbentett, hatalmasra duzzadtak a golyók, és nagyon jó volt az íze is, talán könnyedebb lett a tészta, mint a süt?poros változatnál. Azért adom közre, hátha van aki hasonló helyzetbe kerül, ezek szerint nem kell zavarba jönni, van megoldás süt?por hiány esetére.

Törölt felhasználó

Gratulálok Mamacica! Nem rég én is készítettem megint lakodalomra. Szerintem amilyen szép és gusztusos olyan finom is. Amikor pedig gyorsan fogy akkor az ember elfeledi a fáradtságot. Legközelebb megpróbálom szalakálival. Mennyit tettél bel?le?Üdv Marika

gömbicica

szia mamacica) kár, hogy nem került hamarabb elém a hozzászólásod. tegnap csináltam életem els? barackját. hát süt?porosan elég sürünek tünt számomra. pedig már vagy 40 éve sütök ,nem sok dolog fogott még ki rajtam :-) a szalalkális változat további hozzávallójára elékszem mégí köszönöm üdv. Edit.

Mamacica

Amikor másodjára csináltam kicsivel több tejet sikerült öntenem és így majdnem 1kg lisztb?l készült a barack, ehhez a mennyiséghez 1 tasak szalalkálit tettem, szép nagy barackok lettek. van az iwiw-en kép róla, ide nem tudom, hogy kell feltenni, de, ha gondolod privátba megírom az adataimat és meg tudod nézni

Dina5

Kedves Mária! Ezt a sütit már nagyon régóta keresem. Gyermekkoromban ettem utoljára, az én drága nagyim húsvétkor mindig megsütötte, én teljesen le voltam ny?gözve, azt kívántam bárcsak mindig húsvét lenne...annyira szerettem. Ezt a receptet bizony megkönnyeztem, persze a boldogság meg az emlékek miatt...annyira köszönöm, hogy feltetted. Üdvözlettel: Dina

Zababi

 Kedves Mária! A napokban egy emlék motoszkál a fejemben. Dédnagymamám (akit imádtam) nagyon sokat készitette ezt a sütit, keresztel?kre lakodalmakra különböz? összejövetelekre, vagy csak a kisunokája kedvéért. Imádtam! Egyszer történt, hogy az egyik unokatestvéremnek volt a keresztel?je és az én drága mamikám megsütötte az öszibarackot, szépen dobozba tette és mi elindultunk vele a keresztel?re, ami 120 km-re volt t?lünk. A süti a kocsi hátsó ablakában volt, mint mondtam dobozba és mig odaértünk a hugommal legalább a felét megettük. (azért nem az egészet, mert nem volt hozzá merszünk) igy volt bel?le derülés. Szóval pár napja gondoltam erre a sütire és nagyon örülök, hogy megtaláltam meg fogom csinálni az én két lurkómnak. Köszönöm, nagyon szép emlékeket idéz bennem.

Törölt felhasználó

Igazán örülök, hogy ilyen szép emlékeket ébreszt bennetek ez a süti. Mifelénk lakodalom nem lehet barack nélkül.Szeptember 18-án megyünk lakodalomba oda készítem el megint, természetesen dupla adagban. Mindíg mindenhol nagy siker. Kicsit id?igényes, de megéri a fáradtságot. Marika

Törölt felhasználó

Boldogan olvastam a receptet mert 1979 ben kaptam egy jugoszláv ismerösömtöl de valahogy eltunt.(((( Ma álmaimat megvalósitom és megsutöm a beszélö barackokat:))) Köszönöm !

Törölt felhasználó

"Zsírozott süt?lemezre diónyi gombócokat formázunk és közepesen meleg süt?ben világosra sütjük. # Amíg a következ? tepsi tésztánk sül, addig a fél barackok közepét melegen kivájjuk. Vigyázzunk, mert könnyen törik! " Bocs a kérdésért, de pontosan hogy néz ki ez a m?velet? Diónyi gombócokat formálok, majd szétvágom és úgy rakom a zsírozott tepsire? Vagy a kisült gombócokat vágom félbe és úgy kaparom ki a belsejét? Kérlek segíts, mert már itt elakadtam. :)) Üdv.: Kata

Törölt felhasználó

Kedves Kata! A zsírozott süt?lemezre, vagy tepsibe rakd a diónyi tészta gombócokat, és süsd meg! Nem kell pirosra sütni, ha az alja már színt kap a tésztának, vedd ki a süt?b?l. Melegen szedd ki a tepsib?l, és ahogy a kezed bírja a meleget kiskéssel szedd ki a tészta közepét. A megsütött tészták fél barackok lesznek.Félgömb formákat kell, hogy kapjál, és a félgömbök alját vágd ki és csinálj a közepébe kis lukat.Nem kell semmit félbe vágnod, csak gombócot csinálni, kisütni, és kiszedni a közepét.Majd ide kell betölteni a dióval összef?zött tésztakaparékot, és összeragasztani a fél barackokat. Ne add fel ne olyan bonyolult mint aminek látszik! Üdv Marika

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én utoljára karácsonykor készítettem ilyen sütit, és akkor egy cukrász ismer?söm adott egy olyan tippet (életh?bben nézzenek ki a barackjaim felkiálltással), hogy picit felvert tojásfehérje egyik felében keverjem el a vérnarancs aromát, a másik felét hagyjam natúran, ezekkel kenjem meg a barackok oldalait, és utána hempergessem kristálycukorba. Az eredmény megdöbbent? volt! Gyönyör?, érett, gusztusos barackok kellették magukat a tálon. Dagadtam a büszkeségt?l a sok gratuláció bezsebelése után :o) . Természetesen az íze is csodálatos volt, és mindenki a receptet követelte. Azóta nincsen olyan ünnep az évben, amikor ne lenne ilyen süti :o). Aki teheti, és érez magában annyi türelmet, hogy elkészítse, ne habozzon, megéri a fáradtságot! :o)

Törölt felhasználó

sziasztok, kb hány darab lesz bel?le?

Törölt felhasználó

Attól függ mekkora golyókat csinálsz a tésztából.50-80 db is kijön bel?le!

Törölt felhasználó

Köszönöm szépen!

Törölt felhasználó

Na ez már barack,csak kicsit esztétikusabban szoktuk csinálni,fontos hogy egyformák legyenek a golyók és ne látszodjon a barna töltelékse,mert az olyan minha a szoknya alól kilóg a bugyi!De biztosra veszem hogy fini,én az egyik oldalát pirosra,másikat zöldre festem........és csak szép halványan!

Törölt felhasználó

Szia Kriszta néni! Ahány ház annyi szokás, én szándékosan úgy töltöm, hogy a töltelék barna rétege kilátszódjon. Ha nem teljesen egyforma az sem tragédia a fán lév? barackok sem teljesen egyformák! Hogy mennyire színesek az megint csak egyéni dolog! Puszi Marika

Törölt felhasználó

Puszpáng levélke???? Hát az mérgez?! Vagy..... nem?!

P.

Csak ha megeszed.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz és a beforgatáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek