Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mindent-bele tofu

Mindent-bele tofu
Mindent-bele tofu
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha kevés időm van vacsorakészítésre, akkor egy gyors tofunál nincs is jobb. Tartalmas, fehérjedús és nem utolsó sorban meleg vacsora.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Olívaolajon a kockára vágott tofut megpirítjuk, sózzuk (egy picit, ha a szójaszósz nem olyan sós), majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát. Egy picit megpirítjuk a hagymát is, és utána nyakon öntjük szójaszósszal. Vigyázzunk, mert gyorsan karamellizálódik! Öntsük hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és a kockára vágott kecskesajtot (vagy feta sajtot), keverjük össze a többivel, süssük egy percig. Ha még nincs kész közben a spenót, húzzuk félre.
  2. Amíg sül a tofu, addig gyorsan elkészítjük külön a spenótot. A lehetőleg leveles fagyasztott spenótot összerottyantjuk egy gerezd fokhagymával (talán egy kicsi tejjel), sóval és egy csipetnyi cukorral (elveszi a spenót vadságát). Amint kész, egy gyors turmixolás után (ne legyen püré, csak érzéssel) hozzáöntjük az elkészített tofuhoz.
  3. Az utolsó mozzanat, hogy hozzáadjuk a joghurtot. Vigyázzunk, ne melegítsük, süssük a joghurttal, mert kicsapódik. Ha tejszínt adunk hozzá, akkor rottyantsunk rajta még egyet.
  4. Rögtön tálaljuk. Lehet hozzá tésztát, rizst kifőzni, de magában is megállja a helyét.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 145
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos tofu, tofu parajjal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

291
olívaolaj 1 ek
tofu 160 g
0 ízlés szerint
újhagyma 1 közepes db
szójaszósz 1 ek
spenót 300 g
fokhagyma 1 gerezd
cukor 1 csipet
zöldbab 100 g
kecskesajt 30 g
joghurt 100 g