r
Nosalty Logó

Mindent-bele tofu

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mindent-bele tofu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 289 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 576 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1800.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    798 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    344 mg
  • Nátrium
    468 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    274 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    610 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    600 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    270 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    6422 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13769 micro
Összesen 289 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3601.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    1596 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    322 mg
  • Foszfor
    688 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    548 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    539 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    12844 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27539 micro
Összesen 576 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3430 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Olívaolajon a kockára vágott tofut megpirítjuk, sózzuk (egy picit, ha a szójaszósz nem olyan sós), majd hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát. Egy picit megpirítjuk a hagymát is, és utána nyakon öntjük szójaszósszal. Vigyázzunk, mert gyorsan karamellizálódik! Öntsük hozzá a lecsepegtetett zöldbabot és a kockára vágott kecskesajtot (vagy feta sajtot), keverjük össze a többivel, süssük egy percig. Ha még nincs kész közben a spenót, húzzuk félre.
  2. Amíg sül a tofu, addig gyorsan elkészítjük külön a spenótot. A lehetőleg leveles fagyasztott spenótot összerottyantjuk egy gerezd fokhagymával (talán egy kicsi tejjel), sóval és egy csipetnyi cukorral (elveszi a spenót vadságát). Amint kész, egy gyors turmixolás után (ne legyen püré, csak érzéssel) hozzáöntjük az elkészített tofuhoz.
  3. Az utolsó mozzanat, hogy hozzáadjuk a joghurtot. Vigyázzunk, ne melegítsük, süssük a joghurttal, mert kicsapódik. Ha tejszínt adunk hozzá, akkor rottyantsunk rajta még egyet.
  4. Rögtön tálaljuk. Lehet hozzá tésztát, rizst kifőzni, de magában is megállja a helyét.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2337
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha kevés időm van vacsorakészítésre, akkor egy gyors tofunál nincs is jobb. Tartalmas, fehérjedús és nem utolsó sorban meleg vacsora.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezek az élelmiszerek fognak először eltűnni az életünkből

A klímaváltozás hatásait nem lehet tagadni, hiszen a jelenséget évről évre egyre jobban érezzük a saját bőrünkön. A hőség egyre nagyobb, a víz pedig egyre fogy, ezen felül pedig azzal is szembe kell néznünk, hogy bizonyos élelmiszerek is el fognak tűnni a színről.