r
Nosalty Logó

Milk bread, a japán kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Milk bread, a japán kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    2954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 3187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 248 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben alacsony lángon csomómentesre keverünk 45 g kenyérlisztet a vízzel, majd egy spatula segítségével addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk picit lehűlni, majd a hűtőben minimum 6 órát pihentetjük. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat (a megmaradt kenyérlisztet, cukrot, tejport és az instant élesztőt), majd hozzáadunk egy felvert tojást és 2 dl langyos tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni, majd félidőben hozzáadjuk a puha vajat, a szobahőmérsékletű lisztes keveréket, végül sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedve, 1 órát kelesztjük.
  4. Az idő leteltével lisztes felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és további 20 percig kelesztjük.
  5. A gombócokat finoman kinyújtjuk, a két végét felhajtjuk, majd még egyszer félbehajtjuk, végül feltekerjük.
  6. 3 db tekercset egy kenyérformába helyezünk, szorosan egymás mellé, és lefedve 30 percig kelesztjük. (A maradék 3 gombócot másik kenyérformába tesszük.)
  7. Végül egy tojássárgáját elkeverjünk egy kevés tejjel, egy ecsettel megkenjük a bucik tetejét, és 180 fokon 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 141
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13694
  • Feltöltés dátuma: 2019. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi idők legnagyobb sztárja a közösségi oldalakon, a japán milk bread. Állaga a legpuhább, legfoszlósabb kalácsainkat idézi, viszont elkészítése valamivel macerásabb és időigényesebb. Egyszer azért érdemes rászánni az időt, és elkészíteni, megéri;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?