r
Nosalty Logó

Milk bread, a japán kalács

Nosalty
Milk bread, a japán kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

266
Kalória
8.2g
Fehérje
44.4g
Szénhidrát
5.6g
Zsír
28.5g
Víz
42.2g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    506 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4782.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    177 mg
  • Foszfor
    872 mg
  • Nátrium
    2954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    532.6 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    341.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    431 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    972 micro
Összesen 3187 kcal
  • 9% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    371.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    230 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben alacsony lángon csomómentesre keverünk 45 g kenyérlisztet a vízzel, majd egy spatula segítségével addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Hagyjuk picit lehűlni, majd a hűtőben minimum 6 órát pihentetjük. Ha letelt az idő, kivesszük a hűtőből, és hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.
  2. Egy tálban elkeverjük a száraz alapanyagokat (a megmaradt kenyérlisztet, cukrot, tejport és az instant élesztőt), majd hozzáadunk egy felvert tojást és 2 dl langyos tejet.
  3. Elkezdjük összegyúrni, majd félidőben hozzáadjuk a puha vajat, a szobahőmérsékletű lisztes keveréket, végül sima állagú tésztát gyúrunk. Lefedve, 1 órát kelesztjük.
  4. Az idő leteltével lisztes felületen átgyúrjuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk, és további 20 percig kelesztjük.
  5. A gombócokat finoman kinyújtjuk, a két végét felhajtjuk, majd még egyszer félbehajtjuk, végül feltekerjük.
  6. 3 db tekercset egy kenyérformába helyezünk, szorosan egymás mellé, és lefedve 30 percig kelesztjük. (A maradék 3 gombócot másik kenyérformába tesszük.)
  7. Végül egy tojássárgáját elkeverjünk egy kevés tejjel, egy ecsettel megkenjük a bucik tetejét, és 180 fokon 25 percig sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15x25

Az utóbbi idők legnagyobb sztárja a közösségi oldalakon, a japán milk bread. Állaga a legpuhább, legfoszlósabb kalácsainkat idézi, viszont elkészítése valamivel macerásabb és időigényesebb. Egyszer azért érdemes rászánni az időt, és elkészíteni, megéri;)

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...