r
Nosalty Logó

Cseh kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Cseh kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 289 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1017 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.8 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    589 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 929 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    84.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.8 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    829 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4068 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    656 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1105 mg
  • Nátrium
    1845 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587.2 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    471 micro
  • Kolin:
    577 mg
  • Retinol - A vitamin:
    897 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2357 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 3725 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 289 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához 1 dl langyos tej és 1 tk cukor keverékében felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a porcukrot, a fűszereket, a tojássárgáját, a narancshéját, a mazsolát és a barackot, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a vajat és elkezdjük dagasztani, kisebb adagokban hozzáöntve a tejet.
  2. A tésztát a duplájára kelesztjük, majd 3 gombócot formázunk belőle, mindegyiket kb. 45 cm - es hosszúságúra sodorjuk és összefonjuk. A fonat két végét a kalács alá hajtjuk és lekenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a tetejét mandulával és még kb. 20 percig kelesztjük. 180 °C - ra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 464
  • Feltöltés dátuma: 2023. május 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Cseh kalács
Judit69 176 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek