r
Nosalty Logó

Milánói sertésborda

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Milánói sertésborda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 590 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2363 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 134 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54 g

Zsír

  • Összesen
    37.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1886.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    353 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    592 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 590 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.1 g

Zsír

  • Összesen
    148.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    696 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7546.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1413 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    2368 mg
  • Nátrium
    3258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    784.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    714 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    477 mg
  • Retinol - A vitamin:
    649 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    23011 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2363 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1293 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 134 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, hozzáadjuk az apró­ra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, lepirítjuk a szeletelt gombával, paradicsompürével, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát.
  2. Sózzuk, borsozzuk, oregánóval fűszerezzük.
  3. Közben bő forrásban lévő sós vízben kifőzzük a makarónit.
  4. Leszűrjük, de nem mossuk le, hanem összekeverjük a ragunk­kal.
  5. A sertéskarajból szeleteket vágunk, klopfoljuk, sózzuk, bor­sozzuk, majd bepanírozzuk, de úgy, hogy a zsemlemorzsához hozzákeverjük a sajt felét.
  6. Bő olajban kisütjük, lecsöpögtetjük a fölösleges olajtól.
  7. A paradicsompürés makaróni társaságában tálaljuk, a maradék reszelt sajttal megszórva.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 140
  • 7 napos nézettség: 1512
  • Össznézettség: 348660
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 15.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egész családom imádja a tésztákat minden mennyiségben, főleg ha rántott hús is van hozzá. Ennek az ételnek, vagy akár csak a sima "Milánói makaróninak vagy spagettinek" mennyi köze van Milánóhoz? Abszolút semmi. Ezek mind magyar találmányok, a magyar konyha jellegzetes, népszerű ételei. Melyek a magyar ízvilágnak megfelelőn születtek meg valamikor a 60-as évek elején.  

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

A rántott húsnak viszont meglep? módon sok köze van Milánóhoz, egyesek szerint ott találták ki. http://en.wikipedia.org/wiki/Cotoletta

Törölt felhasználó

Ezt már régen szeretném tisztába tenni. A "rántott hús" mint olyan, csak magyar specialitás. A bécsi szelet, a milánói sertésborda stb. mind rántott hús ugyan, de nem mindegy, mib?l van. A bécsi szelet csak borjú lehet, a "cotoletta Milanese" viszont csakis csontos sertéskaraj, és persze mindkett? panírban. A magyar "újítás", hogy összehoztuk a milánói sertésbordát (illetve hát - legyünk ?szinték - a szimpla rántott húst) a bolognai spagettivel, vagy valami távolról ahhoz hasonlító tésztaféleséggel). Egy olasz ett?l biztosan hátast dobna:-). Olaszországban a tésztaféle kb. a levest helyettesíti, tehát els? fogás. Ezt egy tetemes méret?, mennyiség? hús követi (sütve, rántva, grillezve, f?zve vagy szaftosan), többnyire csupán salátával, köret helyett. De soha nem ennének spagettit hús köreteként. Persze a magyar ízlésnek ez így jobban megfelel, váljék egészségünkre:-). És ett?l hiszi minden magyar, hogy létezik "milánói makaróni", pedig nem. Milánónak egyáltalán nincs "neves" tésztaétele. Az egyik leghíresebb, kvázi emblematikus olasz tésztaétel a spagetti bolognai mártással (sugo bolognese), és ugyanez a sugo szerepel a lasagne-ban is.

Törölt felhasználó

Kedves andrili! A bécsi szelet sertésb?l van a leghíresebb és legjobb osztrák éttermekben, lásd Figlmüller.. Finomabb is, mint a borjú.

Törölt felhasználó

Kedves Tomspice. Az eredeti bécsi szelet mindig borjúból készül!!!

Bútorné Tari Anita

Ez így igaz!

witch

Nahat, en ezt ettem kb. 25 evvel ezelott, egy idos olasz holgynel. Meg is voltam lepodve, hogy rantott hus paradicsomos tesztaval? Szoval lehet, hogy ott is foznek ilyesmiket.

Törölt felhasználó

Szerintünk remek!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek