Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikulás csizmák

Mikulás csizmák
Mikulás csizmák
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy mi lehet a Mikulás álma, minden gyerek fantáziájára van bízva, de ezeknek a finom marcipános linzereknek biztos örülne akár a Mikulás, akár a gyerekek!

A receptet egy régi gasztromagazinban találtam, és nemrégiben egy főzőiskolában tartott gyermekkurzuson készítettük el. Fázisfotók az elkészítésről itt.

 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához (30 db)

A színes cukormázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A durvára reszelt marcipánt, a felkockázott vajat, a lisztet, csipetnyi sót, cukrot gyorsan összegyúrjuk. Folpackba csomagolva 30 percre hűtőbe tesszük pihentetni.
  2. A pihentetés után vékonyra kinyújtjuk, majd csizma kiszúrókkal (kb. 6 cm) szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
  3. A porcukrot a tojásfehérjével kikeverjük, adagolunk bele citromlevet is. Akkor lesz jó, ha a keverőkanalat kiemelve, már nem folyik le róla könnyedén. Kb. 1 evőkanálnyi fehér mázat nejlonzacskóba adagolunk, kis lyukat vágunk a sarkába, és a csizmák szárát ezzel festjük meg, díszítésképpen cukorgyönggyel megszórjuk.
  4. A maradék fehér mázat kétfelé vesszük, és a felét pirosra, másik felét zöldre színezzük. A csizmákat ezekkel a színezett cukormázakkal, szintén nejlonzacskó segítségével megfestjük, majd hagyjuk megszáradni.
  5. Addig vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tördelt csokoládét (1-2 ek napraforgó olajat adunk hozzá), és a színes máz száradása után, nejlonzacskó segítségével az olvasztott csokival csizmasarkat és cipőfűzőt rajzolunk (ezt kiválthatjuk csokoládés dekortollal).
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 743
elküldve: 9
receptkönyvben: 604
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános linzer sütemény, linzer csizmácskák, linzerek gyerekeknek

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levelcem
Levelcem Tue, 2012-12-11 17:59

Karácsonyfa függeléknek is jó lesz, ha már Mikulás ünnepe előtt nem láttam! Köszönöm, jónak tűnik elolvasás után is.

Veres Kati2
Veres Kati2 Sun, 2012-12-09 14:22

Biztosan kipróbálom:) Már csak azért is, mert vettem dekortollakat. Aztán majd referálok.

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Sun, 2012-12-09 20:49

Köszönöm szépen! Feltétlenül várom! Nekünk már a linzer alap is ízlett, nagyon finom a marcipántól.
Üdv:
Anita

1161
marcipán 10 dkg
vaj 20 dkg
cukor 8 dkg
1 csipet
finomliszt 25 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg
citromlé 1 tk
ételfesték 2 csepp
cukorgyöngy 1 ek
étcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 2 ek