r
Nosalty Logó

Diós linzer narancslekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Diós linzer narancslekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1634 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1296.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    299 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    565 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1634 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.1 g

Zsír

  • Összesen
    335.8 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5184.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1196 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2259 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    831.2 g
  • Cukor
    422 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2537 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    287 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    302 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1855 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 6534 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.4 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 428 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a sütőport, cukrot, diót, sót és a fahéjat, és összeforgatjuk, majd a tojással összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hidegre tesszük.
  3. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc, amíg egy kis színt kap az alja.
  5. Ha kihűlt ízlés szerint megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy üres tésztával. Enyhén megszórjuk porcukorral, majd olvasztott csokival díszítjük. (Én narancslekvárt tettem bele.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 9014
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 09.

Ajánló

Tipp: jól záródó dobozba téve másnapra megpuhul.

Receptkategóriák

Diós linzer narancslekvárral
Katharosz 489 recept

Szeretem az aprósüteményeket, és mivel ősszel elég sok diót kaptam, így az átlagostól több sütemény készül mostanában dióval, ami csöppet sincs ellenemre. Ez is egy finom változat, érdemes kipróbálnotok!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek