Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós linzer narancslekvárral

Diós linzer narancslekvárral
Diós linzer narancslekvárral
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az aprósüteményeket, és mivel ősszel elég sok diót kaptam, így az átlagostól több sütemény készül mostanában dióval, ami csöppet sincs ellenemre. Ez is egy finom változat, érdemes kipróbálnotok!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: jól záródó dobozba téve másnapra megpuhul.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a vajat a liszttel.
  2. Hozzáadjuk a sütőport, cukrot, diót, sót és a fahéjat, és összeforgatjuk, majd a tojással összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és pár órára hidegre tesszük.
  3. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, és tetszés szerinti formával kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  4. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc, amíg egy kis színt kap az alja.
  5. Ha kihűlt ízlés szerint megkenjük lekvárral, és összeborítjuk egy üres tésztával. Enyhén megszórjuk porcukorral, majd olvasztott csokival díszítjük. (Én narancslekvárt tettem bele.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 196
elküldve: 2
receptkönyvben: 95
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
449 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós linzer, lekváros linzer dióval szórva, diós linzer lekvárral töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1634
finomliszt 40 dkg
margarin 30 dkg
cukor 15 dkg
dió 10 dkg
1 csipet
fahéj 0.5 kávéskanál
citromhéj 1 citromból nyert
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 teáskanál
lekvár/ dzsem 40 dkg
porcukor 5 dkg
csokoládé 5 dkg