Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács Sandraa konyhájából

Mézeskalács Sandraa konyhájából
Mézeskalács Sandraa konyhájából
55 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos karácsonyi mézeskalács.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gőz felett megolvasztjuk a margarint és a mézet, ha langyos, belekeverjük a tojásokat (egy tojásfehérjét meghagyunk, később ezzel kenjük le sütés előtt a kis mézeskalácsokat.)
  2. A lisztet, szódabikarbónát, cukrot, citromhéjat, fahéjat, őrölt szegfűszeget, gyömbért (vagy szerecsendiót) összekeverjük, hozzáadjuk az olvasztott mézes masszát, majd jól kidolgozzuk (lehet keverőgépben is). Ha úgy érezzük, hogy kell még bele liszt, akkor adjunk hozzá.
  3. 3-4 mm vastagra nyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk, tepsire tesszük, megkenjük tojásfehérjével, ha úgy szeretnénk, mandulát vagy diót rakunk rá.
  4. Kb. 160°C-on 5-10 perc alatt megsütjük.
  5. A cukormázhoz a tojásfehérjét és porcukrot kihabosítjuk, ezzel díszítjük a sütiket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 719
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sandraa

Mióta szakács: 2012.08.29.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézeskalács gyömbérrel, mézes aprósütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

832
margarin 12.5 dkg
méz 4 ek
tojás 3 db
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 2 teáskanál
cukor 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 3 teáskanál
szegfűszeg 2 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg