r
Nosalty Logó

Reform mézeskalács PeZsuRi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Reform mézeskalács PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 335 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 385 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.8 g

Zsír

  • Összesen
    117.6 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3821.9 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    250 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    500 mg
  • Foszfor
    1645 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    874.7 g
  • Cukor
    417 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    80 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    433 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1567 micro
Összesen 4613 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 68% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 335 Kcal

Elkészítés

  1. A mézet a xilittel (helyettesíthető, sőt finomabb nádcukorral) és a kókuszzsírral felolvasztjuk, majd kihűtjük. Utána egyenként robotgéppel belekeverjük a tojásokat.
  2. Egy nagyobb tálba tesszük a mézes masszát, hozzáadjuk a szódabikarbónával, sóval, fűszerkeverékkel összekevert liszteket. A szódabikarbóna miatt szoktam beletenni egy evőkanál joghurtot a tésztába, de akkor nagyobbak lesznek a mézeskalácsok, ezért el is hagyható. Lágy egyveleget kapunk. Egy éjszakára hűtőbe helyezzük, ezért érdemes a mézeskalács-sütés előtti estén elkészíteni a masszát.
  3. Másnap alaposan belisztezett deszkára borítjuk a lágy masszát. Ekkor még hozzáadunk kb. 3-4 púpozott evőkanálnyi lisztet, amíg gyúrható állagú nem lesz a tészta. Ne legyen túl kemény. A tésztát 4 mm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a szépséges mézeskalácskáinkat, megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük. Vigyázzunk, ne barnuljon meg, mert akkor kemény lesz. Figyeljük, ez az idő lehet kevesebb és több is. Én légkeveréses funkción sütöm.
  5. Javaslatként, ha nem mázzal díszítjük, akkor a tojásfehérjére szórjunk magvakat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16693
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 15.

Ajánló

Minél kevesebb a szódabikarbóna, annál laposabb lesz a mézeskalács, de keményebb is.

Receptkategóriák

A finomliszt leváltása után jött rögtön ez a mézeskalács recept, azóta is kunyizzák a receptet.. most könnyítés végett feltöltöttem, hogy könnyen elérhető legyen az összes barátnőm és persze mindenki más számára :-)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Elkészítettem, de ilyen finom mézeskalácsot még sosem sütöttem. Tudom ajánlani mindenkinek, és puha maradt, nem kellett vesz?dni azzal, hogy megpuhítsam. Köszönöm a receptet. Margó

Törölt felhasználó

Jajj, nagyon örülök neki. Én is imádom! Boldog karácsonyt!

HNiki86

Nagyon jó lett, és tényleg puha, pedig én a 200 gramm rozslisztet Norbi liszttel helyettesítettem. Örülök, hogy úgy ehetjük, hogy nem hizlal annyira :)

Törölt felhasználó

Szuper, mindig jó dicsér? szavakat hallani :-) A receptjeim közül barátn?m kedvence. Jó étvágyat hozzá. (Jól mutat a fán is).

Veres Ibi

Nagyon finom, nagyon jó, és kókuszzsírral lett megadva. :D Hurrá! Egyedül a sütési id? nem jött be nekem. 180°-on 10 perc alatt nekem megkapta volna, már 8 percnél er?sen barnult. 160° és 10 perc lett a nyer?, igaz, nálam a teljes ki?rlés? liszt is rozs volt. Azt hiszem ezt mentem el éves bevált mézes receptnek! :D Köszönöm, és Boldog, Békés Karacsunt kívánok mindenkinek!

HNiki86

Igen, nekem is sok volt a 10 perc. Els? adag 9 perces volt, majd elég volt a 7 is a többinél. Kellemes Ünnepeket!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?