Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács 8.

Mézeskalács 8.
Mézeskalács 8.
38 perc / előkészület: 30 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégségben voltunk még nagyon régen egyik általános iskolai barátnőmnél. Ott ettük ezt a finom mézeskalácsot, el is kértem a receptet, így minden évben elkészítem itthon.:)


hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Nagyon sokáig eláll.
Tipp:
Ha mégis megkeményedne egy idő után, tegyünk a dobozba melléjük egy-két gerezd almát. Így visszakapjuk a puhaságát!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat a fenti sorrendben összedolgozzuk.
  2. A tésztát hűtőbe tesszük állni egy éjszakára vagy pár órára, hogy gyúrható legyen.
  3. A tésztát kinyújtjuk, formákat készítünk.
  4. Megkenjük tojásfehérjével (elhagyható).
  5. Ha teszünk rá diót, akkor azt most tegyük meg, még nyersen.
  6. Megsütjük 180 fokon (pár perc alatt, figyelve a színét).
  7. Miután kihűlt, fémdobozba tesszük (csak így tud megpuhulni!), pár nap alatt puha lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 23 807
elküldve: 4
receptkönyvben: 102
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Hancsii

Mióta szakács: 2009.12.13.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejfölös tésztájú mézeskalács, finom mézeskalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

453
tojássárgája 3 db
tojás 1 db
cukor 15 dkg
tejföl 3 ek
margarin 1 ek
méz 40 dkg
mézeskalács fűszerkeverék 14 g
szódabikarbóna 2 kk
finomliszt 60 dkg
dió 10 dkg
cukormáz 10 dkg