Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából

Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából
Húsvéti mézeskalács Sziszi konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor is kimaradhatatlan, most viszont húsvétra is elkészítettük, mert nagyon szeretjük. Díszítéssel most először próbálkoztam meg:), így húsvétkor kicsit több idő jutott rá, mint a karácsony előtti nagy készülődések közepette.:)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom karácsonyra, húsvétra, de évközben is megsüthetjük, akkor szaggassunk szívecskéket, virágformát vagy csináljunk kis golyókat, lapítsuk meg egy kicsit, és már kész is a mézes puszedli.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézesfűszer keveréket egy nagy tálban összekeverjük.
  2. A mézet felolvasztjuk, a margarint és a zsírt is, majd megvárjuk, hogy kihűljenek és összekeverjük a őket. A tojásokat is belekeverjük (fontos hogy a keverék kihűljön, különben túl lágy lesz a tésztánk, és a tojásoknak sem jó).
  3. A két keveréket egyszerűen összegyúrjuk egy nagy tálban, ha kell, felhasználunk még lisztet.
  4. Minimum 1 órára, de akár 1 éjszakára is a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.
  5. A tésztát kivesszük a hűtőből, 4 felé vágjuk (így könnyebb kezelni), lisztezett deszkán kinyújtjuk (ha túl hideg lett a tészta, gyúrjuk át egy kicsit, hogy a kezünktől melegedjen, úgy nem fog törni).
  6. Kb. 4-5 mm vastagra nyújtjuk, és a kiválasztott formákkal kiszaggatjuk.
  7. Közepes/ kis lángon sütjük őket halványra. (Ha már látjuk, hogy barnul, az nem jó, akkor kiszárad és odaragad a tepsihez.) A már bemelegedett sütőben kb. addig kell sütni, amíg a következő tepsit kiszaggatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 7 607
elküldve: 1
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Sziszi

Mióta szakács: 2012.06.14.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
receptverseny: Vénusz húsvéti receptverseny
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

húsvéti/karácsonyi mézeskalács, mézes süti, mézes figurák

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

995
rétesliszt 40 dkg
finomliszt 40 dkg
porcukor 25 dkg
szódabikarbóna 2 kk
mézeskalács fűszerkeverék 27 g
tojás 3 db
sertészsír 10 dkg
margarin 3 ek
méz 25 dkg