Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács 10. (kandírozott naranccsal)

Mézeskalács 10. (kandírozott naranccsal)
Mézeskalács 10. (kandírozott naranccsal)
53 perc / előkészület: 45 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a hagyományos mézeskalács, mert a narancs feldobja egy kicsit.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Narancs helyett (vagy mellett) rakhatunk bele még kandírozott citromhéjat és gyömbért is, úgy is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Folyamatosan kevergetve, olvadásig forrósítjuk a a mézet a cukorral és az olajjal, majd kihűtjük, és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A narancshéjat egészen finomra vágjuk, és a sütőporral, a sóval, valamint a fűszerekkel együtt a liszthez adjuk.
  3. Hozzákeverjük a mézes masszát, letakarjuk, és 8-12 órán át a hűtőszekrényben pihentetjük.
  4. A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és lisztbe mártott tetszőleges formákkal kiszúrjuk.
  5. Nem túl közel egymáshoz, tepsikbe rakosgatjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben, 8-10 percig sütjük.
  6. A felaprózott csokikat 2 lábasban, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, majd részlegesen vagy teljesen belemártogatjuk a figurákat.
  7. Tetejüket a felsorolt díszítőelemekkel fantáziánk szerint díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 153
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

zora85

Mióta szakács: 2009.11.16.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos mézeskalács, mutatós mézeskalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1579
méz 250 g
barna cukor 125 g
napraforgó olaj 1 dl
tojás 2 db
kandírozott narancshéj 120 g
sütőpor 0.5 csomag
1 csipet
mézeskalács fűszerkeverék 2 ek
finomliszt 450 g
tortabevonó 100 g
fehér csokoládé 100 g
pisztácia 50 g
mandula 50 g
dió 50 g
kandírozott narancshéj 50 g