Nosalty Logó

Puha mézeskalács lilla konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
k.lilla
Puha mézeskalács lilla konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 1179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 5885 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 359 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.2 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 1179 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    164 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1010 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2380.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    310 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1262 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1015.9 g
  • Cukor
    479 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    323 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1688 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    206 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    863 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1605 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    965 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1297 micro
Összesen 5885 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 359 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A megpuhult margarint habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, cukrot, tojásokat és a tojássárgákat. Ezekkel egyneművé keverjük.
  2. A mézet a szódabikarbónával felforraljuk, forrón hozzáöntjük a keverékhez, és simára keverjük.
  3. Aztán a fűszerekkel és az átszitált liszttel összegyúrjuk (egy eléggé ragadós, nagyon puha masszát fogunk kapni). Belecsomagoljuk fóliába, és hűtőben pihentetjük minimum 4-5 órát, de az sem baj, ha egy éjszakát áll.
  4. Ezután kivesszük, és kb. 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges formákkal kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percet sütjük (ha azt szeretnénk, hogy fényes legyen a teteje, sütés előtt kenjük meg felvert egész tojással). Fontos, hogy épp csak nagyon halvány színt kapjon, különben kemény lesz.
  6. A díszítéshez az egy tojásfehérjét felverjük a porcukorral és egy csepp citromlével. Beletöltjük cukoríróba, és már díszíthetünk is vele.:) Ha meg szeretnénk festeni a tetejét, akkor a tojássárgához keverjünk ételszínezéket, és ezzel kenjük le.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 23130
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

k.lilla 6 recept

Többféle recept egyvelegéből született meg ez a tökéletes mézeskalács recept. Már közvetlenül a sütés után is nagyon puha.:)

Hozzászólások

arkcsiga

Mint teljesen hozzá nem ért?... A színezéket a tojássárgával keverem el, eddig értem :) Azt mikor kenem rá? Még sütés el?tt? És aztán díszíthetem a fehérjés porckorral?

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.