Nosalty Logó

Mézes-narancsos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 429 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1716 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    508.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    250 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    112 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 429 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.3 g

Zsír

  • Összesen
    84 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2033 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1001 mg
  • Nátrium
    454 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    664.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    106 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    82 micro
  • β-karotin
    558 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    978 micro
Összesen 1716 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 110 Kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.
  2. Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
  3. Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 201
  • Össznézettség: 264364
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 26.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Judit69 115 recept

Karácsonykor szinte mindig elkészítem, hiszen különleges, ünnepi és nagyon finom. Egyszerű és nagyszerű főétel, kínálhatunk mellé vajas burgonyát vagy esetleg mazsolás rizst.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Mazsolás rizzsel csináltam meg, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :-)

Walaky

Ez igen, kedves NoSalty! A "tulaj" köszöni szépen - gondolom :) - a kitüntet? fegyelmeteket, hogy 7 hónap alatt ennyiszer kiemeltétek! :)))))

Törölt felhasználó

Isteninek t?nik! Egyszer?, de nagyszer?. :) Azt hiszem, ezt fogom elkészíteni Szentestére. De vajon milyen köretet érdemes készíteni hozzá? :)

Judit69

Kedves Katica! Köszönöm :) Vajas burgonyát vagy mazsolás párolt rizst kínálnék mellé.

Törölt felhasználó

Úgy döntöttem a te receptedet csinálom meg karácsonykor. :-) A combokat b?röstül sütötted vagy azt leszedted róla? Válaszodat köszönöm el?re is! Remélem legalább olyan isteni lesz, mint amilyennek kinéz. :-)

Judit69

Köszönöm a bizalmat ! - van amikor lehúzom róla, attól függ mennyire zsíros a b?r. Ízlés dolga, mert van aki egyáltalán nem szereti a csirkét b?röstül, de van aki imádja, amikor ropog a foga alatt.

martillla

Elkészítettem!Nagyon finom

snowwolf

Finom volt, köszönöm a receptet!

koszider

Eddig bírtam, megcsináltam! Mit mondjak, isteni lett - az édeskés ízek meg a fokhagyma párosa valami pazar. (Azért én zárójelben azt javasolnám annak, aki kipróbálja, hogy azt a narancsot, amelyik belekerül, alaposan filézze ki - minden hártyát, fehérséget vágjon le és ki róla -, mert hajlamos megkeseredni.) Sima rizzsel faltuk fel, nem lehetett abbahagyni. Köszönöm! Koszider

dadimami

Kedves Koszider! Érdekelnek a kommentek és külön örülök, amikor az elismer? véleményeddel találkozom, mert az számomra mérvadó, a napokban egy beigli receptnél találkoztam a tetszésnyilvánításoddal és most itt. Az ünnepi receptkeresésnél jó irányt? egy-egy jó vélemény, köszönet érte. Egyúttal kívánok békés, boldog karácsonyt neked és a receptet feltev?

baksanejudit

Szeretném megkérdezni, hogy a fokhagymagerezdeket megpucolva vagy héjastól teszed bele ?

Judit69

Mindkét variáció megfelel. Ha héjastul teszed finomabb lesz mert jobban meg?rzi az ízét.

fuszulyka

Nagyon finom lett! Köszi! Nem volt itthon aszalt szilva, ezért mazsolát tettem bele helyette, de nekem így is ízlett.

Judit69

Köszönöm ! - mazsolával is ízletes lehet.

Zsoozsy

Most készítem másodszor, el?ször kissé rohanósan összecsaptam, az aszalt szilvát egyszer?en kifejeltettem bel?le, pedig akartam, de még úgy is jó lett, csak szerintem a sülési id? nem volt elég, bár biztos ez is ízlés kérdése, nekem akkor számít késznek a hús, ha a csont ledobja magáról a húst, ám ha már teljesen le is esik, akkor túl f?tt/sült, de a múltkor úgy kellett lekaparni még a csontról sajnos, no meg a rohanás miatt pácolódni sem volt ideje, meg a pác sem volt elég, pont annyi, amennyit ír a recept, de szerintem ennél többet is kibírna. Most háromszorosára vettem a szósz adagot, a sülési id? már lejárt, de még mindig nem érzem elég puhának, úgyhogy még hagyom egy picit (bár tudom, hogy szurkálás alapján nem mindig ugyanaz, mint evésnél...), és bár fél?s, hogy egészen oda fog égni, de még mindig nem elég puha szerintem... Tudom, hogy süt?je válogatja, hogy melyik milyen er?s, arról nem is beszélve, hogy az enyémen még csak nincs is bejelölve a 180 fok, csak 150 meg 200, úgyhogy kb. közé tippelem, és értem én, hogy nem kell ennyire kicsinyesnek lenni, de mégis igyekszem tökéleteset alkotni ;) , pláne, hogy tképp a múltkori is nagy siker volt, remélem, most is az lett, de pl. az sem mindegy szerintem, hogy légkeveréssel kell sütni vagy anélkül? Én össze-visszaváltogattam, légkeverésessel gyorsabb, ugye, most már csak anélkül süldögél, ja, és egész éjjel a pácban volt, meg kenegettem is közben, de pl. az sem volt egyértelm?, hogy a fokhagymát a pácba belenyomni, vagy külön gerezdeket köré, de úgy t?nik, hogy nem a pácba, aztán ahogy közben még most itt a kommenteket is olvasgattam közben és felt?nt, hogy fokhagymát héjastúl mellé, na, ez meglepett, nem is gondoltam volna, hogy így is lehet, úgyhogy végül fele-fele arányban hámoztam meg nem hámoztam, kíváncsi is vagyok, hogy milyen lesz végül... :) De ugye, nem a pácba kéne? Meg ugye, légkeverés nélkül az alapértelmezett? Amúgy nagyon jó recept, köszönöm, izgalmasnak t?nik, mármint ahhoz képest könny?, hogy milyen finom lehet, szóval tökéletes recept nekem, köszönöm! :)

Judit69

Kedves Zsoozsy! A hús sütése nemcsak a süt?t?l függ, hanem a combok keménységét?l, nagyságától, s?t a víztartalmától is. Vettem már olyan csirkecombot, ami legalább 2 óráig sült és volt olyan is, amikor már 40 perc elég volt neki. Ha kevésnek találtad a pácot, persze hogy lehet többet is kikeverni. ( a combok nagyságától függ ez is ) A fokhagymából is lehet több, attól függ?en hogy mennyire szereti a család és a combok közé csak úgy bele kell szórni a tepsibe. Alsó - fels? sütés az alapértelmezett, légkeveréssel rövidülhet a sütés id?, de ahogy fentebb írtam, ez a comboktól is függ. Azért nem is írtam a sütési id?tartamot. A lényeg , hogy omlós és puha húst kapjunk. Üdv : Judit

Zsoozsy

Ja, köszönöm szépen, kedves Judit, nagyon érdekes, hogy én alapértelmezettnek gondoltam, hogy összesen egy óra, hiszen félid?ben=fél óránál vesszük le a takarást... :) De tényleg nincs odaírva, hogy egy óra, nem is tudom, miért gondoltam! :) Jogos, bocsi! :) Azt meg nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent?l függ a csirke sütési ideje... Talán azt gondoltam, hogy általában egy óra sülési id? elég a csirkének, de persze oké, hogy függ a sütési módtól, meg a csirkét?l, meg a sok mindent?l, amit te is írtál. Fokhagymailag kissé megoszlanak az ízlések itt még lakáson belül is, mert én személy szerint akármennyit, nagyon szeretem, nyersen is elrágcsálom, a kedves meg éppen most lepett meg egy újabb érdekes beszólásával, hogy ne a végén rakjam bele a fokhagymát (a marhapörköltbe), mert nem fog megsülni, és ? nyersen nem eszi meg... (és büszke vagyok magamra, hogy nem nevettem ki hangosan ezt a butaságot, mert miközben salátába vagy más dologba meg nyersen teszem bele a rengeteg fokhagymát, akkor meg el van ájulva, hogy milyen finom - de azért ? nem szereti... :D - férfiak...! ;) ). De volt már, hogy tényleg túl csíp?sre sikerült valami a túl sok fokhagymától, de mondjuk süt?ben ezt nehéz elképzelnem, hogy lehetséges. Ugye? :) (és még így is mindig több fokhagymát meg hagymát rakok mindig mindenbe, mint amit a recept ír... ;)) Na, majd kiderül, és kifejezetten kíváncsi vagyok a héjasan és a héj nélkül sült fokhagymák különbségére... :) Most is tanultam valamit, éljen! :) Köszönöm a receptet és a véleményed, üdv Zsoozsy :)

dadimami

Kedves Koszider! Érdekelnek a kommentek és külön örülök, amikor az elismer? véleményeddel találkozom, mert az számomra mérvadó, a napokban egy beigli receptnél találkoztam a tetszésnyilvánításoddal és most itt. Az ünnepi receptkeresésnél jó irányt? egy-egy jó vélemény, köszönet érte. Egyúttal kívánok békés, boldog karácsonyt neked és Juditnak, köszönve a receptet egyúttal. Üdvözlettel: Margó

koszider

Kedves Margó! Köszönöm a jókívánságokat és örülök, ha figyelembe veszed a véleményem, de ez a pazar recept egyedül Judit69 érdeme! Érdemes átnézni a többi receptjét is, mert kit?n?ek. Én is békés ünnepet kívánok, üdvözöl: Koszider

dadimami

Kedves Koszider! Köszönöm válaszodat és az ajánlást is még eddig valahogy nem került a látóterembe receptje, ezután figyelemmel leszek a többi receptjére is. üdvözlettel: Margó

Törölt felhasználó

Nagyon köszönjük a receptet! Pillanatok alatt elfogyott és rendkívül ízletes! Biztos újra el fogjuk készíteni

Andrea

Ez volt ma az ünnepi menü. Eszméletlenül finom! Ez az iz kombináció! :-)

Kispé82

Újév els? napján készítettük el. Isteni finom volt! 3 napig ezt vacsoráztam. A narancsos ízt viszont nem nagyon éreztem ki bel?le, pedig volt benne rendesen. Az aszalt szilva nagyon passzolt hozzá! Biztos vagyok benne hogy rendszeresen fogjuk most már ezt készíteni! Köszönöm a receptet!

evacili

Eszméletlenül finom! Ma próbasütést csináltam és már biztos, hogy ez lesz a karácsonyi családi ebéd! Köszönöm a receptet, Cili

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.