Mézes-narancsos csirkecomb
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Judit69
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
250g csirkecomb278 kcal
-
15g fokhagyma20 kcal
-
23g narancslé11 kcal
-
13g méz38 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
25g aszalt szilva60 kcal
-
65g narancs22 kcal
Összesen
429
Kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
1000g csirkecomb1113 kcal
-
60g fokhagyma80 kcal
-
90g narancslé42 kcal
-
50g méz152 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
100g aszalt szilva240 kcal
-
260g narancs89 kcal
Összesen
1716
Kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
-
64.1g csirkecomb71 kcal
-
3.8g fokhagyma5 kcal
-
5.8g narancslé3 kcal
-
3.2g méz10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
6.4g aszalt szilva15 kcal
-
16.7g narancs6 kcal
Összesen
110
Kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 23.3 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 508.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 166.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 65 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 112 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 245 micro
Összesen
429
Kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 93.3 g
Zsír
-
Összesen 84 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2033 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 275 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 182 mg
-
Foszfor 1001 mg
-
Nátrium 454 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 664.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 214 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 147 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 72 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 28 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 106 micro
-
Kolin: 262 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 82 micro
-
β-karotin 558 micro
-
β-crypt 446 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
1716
Kcal
- 9% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 5.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 31 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 130.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 9 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 29 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 63 micro
Összesen
110
Kcal
-
Nosalty kipróbálta
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Elkészítés
- A megtisztított combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, és helyezzük egy kiolajozott tepsibe. A mézet keverjük ki egy narancs kifacsart levével, és locsoljuk meg a combokat a felével. Tegyük hozzá a fokhagymagerezdeket, takarjuk le alufóliával, majd rakjuk hűtőbe kb. 1 órára pácolódni.
- Előmelegített, 180 °C-os sütőben pároljuk letakarva kb. fél óráig, ezután vegyük le a fóliát, kenegessük át a combokat a mézes narancslével, tegyük hozzá a narancsgerezdeket és az aszalt szilvát.
- Sütés közben párszor kenegessük még meg a maradék mézes narancslével, és süssük szép pirosra.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 8 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 23
- 7 napos nézettség: 201
- Össznézettség: 264364
- Feltöltés dátuma: 2014. december 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- szezon:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Judit69
115 recept
Karácsonykor szinte mindig elkészítem, hiszen különleges, ünnepi és nagyon finom. Egyszerű és nagyszerű főétel, kínálhatunk mellé vajas burgonyát vagy esetleg mazsolás rizst.
Hozzászólások
Mazsolás rizzsel csináltam meg, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet! :-)
Ez igen, kedves NoSalty! A "tulaj" köszöni szépen - gondolom :) - a kitüntet? fegyelmeteket, hogy 7 hónap alatt ennyiszer kiemeltétek! :)))))
Isteninek t?nik! Egyszer?, de nagyszer?. :) Azt hiszem, ezt fogom elkészíteni Szentestére. De vajon milyen köretet érdemes készíteni hozzá? :)
Kedves Katica! Köszönöm :) Vajas burgonyát vagy mazsolás párolt rizst kínálnék mellé.
Úgy döntöttem a te receptedet csinálom meg karácsonykor. :-) A combokat b?röstül sütötted vagy azt leszedted róla? Válaszodat köszönöm el?re is! Remélem legalább olyan isteni lesz, mint amilyennek kinéz. :-)
Köszönöm a bizalmat ! - van amikor lehúzom róla, attól függ mennyire zsíros a b?r. Ízlés dolga, mert van aki egyáltalán nem szereti a csirkét b?röstül, de van aki imádja, amikor ropog a foga alatt.
Elkészítettem!Nagyon finom
Finom volt, köszönöm a receptet!
Eddig bírtam, megcsináltam! Mit mondjak, isteni lett - az édeskés ízek meg a fokhagyma párosa valami pazar. (Azért én zárójelben azt javasolnám annak, aki kipróbálja, hogy azt a narancsot, amelyik belekerül, alaposan filézze ki - minden hártyát, fehérséget vágjon le és ki róla -, mert hajlamos megkeseredni.) Sima rizzsel faltuk fel, nem lehetett abbahagyni. Köszönöm! Koszider
Kedves Koszider! Érdekelnek a kommentek és külön örülök, amikor az elismer? véleményeddel találkozom, mert az számomra mérvadó, a napokban egy beigli receptnél találkoztam a tetszésnyilvánításoddal és most itt. Az ünnepi receptkeresésnél jó irányt? egy-egy jó vélemény, köszönet érte. Egyúttal kívánok békés, boldog karácsonyt neked és a receptet feltev?
Szeretném megkérdezni, hogy a fokhagymagerezdeket megpucolva vagy héjastól teszed bele ?
Mindkét variáció megfelel. Ha héjastul teszed finomabb lesz mert jobban meg?rzi az ízét.
Nagyon finom lett! Köszi! Nem volt itthon aszalt szilva, ezért mazsolát tettem bele helyette, de nekem így is ízlett.
Köszönöm ! - mazsolával is ízletes lehet.
Most készítem másodszor, el?ször kissé rohanósan összecsaptam, az aszalt szilvát egyszer?en kifejeltettem bel?le, pedig akartam, de még úgy is jó lett, csak szerintem a sülési id? nem volt elég, bár biztos ez is ízlés kérdése, nekem akkor számít késznek a hús, ha a csont ledobja magáról a húst, ám ha már teljesen le is esik, akkor túl f?tt/sült, de a múltkor úgy kellett lekaparni még a csontról sajnos, no meg a rohanás miatt pácolódni sem volt ideje, meg a pác sem volt elég, pont annyi, amennyit ír a recept, de szerintem ennél többet is kibírna. Most háromszorosára vettem a szósz adagot, a sülési id? már lejárt, de még mindig nem érzem elég puhának, úgyhogy még hagyom egy picit (bár tudom, hogy szurkálás alapján nem mindig ugyanaz, mint evésnél...), és bár fél?s, hogy egészen oda fog égni, de még mindig nem elég puha szerintem... Tudom, hogy süt?je válogatja, hogy melyik milyen er?s, arról nem is beszélve, hogy az enyémen még csak nincs is bejelölve a 180 fok, csak 150 meg 200, úgyhogy kb. közé tippelem, és értem én, hogy nem kell ennyire kicsinyesnek lenni, de mégis igyekszem tökéleteset alkotni ;) , pláne, hogy tképp a múltkori is nagy siker volt, remélem, most is az lett, de pl. az sem mindegy szerintem, hogy légkeveréssel kell sütni vagy anélkül? Én össze-visszaváltogattam, légkeverésessel gyorsabb, ugye, most már csak anélkül süldögél, ja, és egész éjjel a pácban volt, meg kenegettem is közben, de pl. az sem volt egyértelm?, hogy a fokhagymát a pácba belenyomni, vagy külön gerezdeket köré, de úgy t?nik, hogy nem a pácba, aztán ahogy közben még most itt a kommenteket is olvasgattam közben és felt?nt, hogy fokhagymát héjastúl mellé, na, ez meglepett, nem is gondoltam volna, hogy így is lehet, úgyhogy végül fele-fele arányban hámoztam meg nem hámoztam, kíváncsi is vagyok, hogy milyen lesz végül... :) De ugye, nem a pácba kéne? Meg ugye, légkeverés nélkül az alapértelmezett? Amúgy nagyon jó recept, köszönöm, izgalmasnak t?nik, mármint ahhoz képest könny?, hogy milyen finom lehet, szóval tökéletes recept nekem, köszönöm! :)
Kedves Zsoozsy! A hús sütése nemcsak a süt?t?l függ, hanem a combok keménységét?l, nagyságától, s?t a víztartalmától is. Vettem már olyan csirkecombot, ami legalább 2 óráig sült és volt olyan is, amikor már 40 perc elég volt neki. Ha kevésnek találtad a pácot, persze hogy lehet többet is kikeverni. ( a combok nagyságától függ ez is ) A fokhagymából is lehet több, attól függ?en hogy mennyire szereti a család és a combok közé csak úgy bele kell szórni a tepsibe. Alsó - fels? sütés az alapértelmezett, légkeveréssel rövidülhet a sütés id?, de ahogy fentebb írtam, ez a comboktól is függ. Azért nem is írtam a sütési id?tartamot. A lényeg , hogy omlós és puha húst kapjunk. Üdv : Judit
Ja, köszönöm szépen, kedves Judit, nagyon érdekes, hogy én alapértelmezettnek gondoltam, hogy összesen egy óra, hiszen félid?ben=fél óránál vesszük le a takarást... :) De tényleg nincs odaírva, hogy egy óra, nem is tudom, miért gondoltam! :) Jogos, bocsi! :) Azt meg nem is gondoltam volna, hogy ennyi mindent?l függ a csirke sütési ideje... Talán azt gondoltam, hogy általában egy óra sülési id? elég a csirkének, de persze oké, hogy függ a sütési módtól, meg a csirkét?l, meg a sok mindent?l, amit te is írtál. Fokhagymailag kissé megoszlanak az ízlések itt még lakáson belül is, mert én személy szerint akármennyit, nagyon szeretem, nyersen is elrágcsálom, a kedves meg éppen most lepett meg egy újabb érdekes beszólásával, hogy ne a végén rakjam bele a fokhagymát (a marhapörköltbe), mert nem fog megsülni, és ? nyersen nem eszi meg... (és büszke vagyok magamra, hogy nem nevettem ki hangosan ezt a butaságot, mert miközben salátába vagy más dologba meg nyersen teszem bele a rengeteg fokhagymát, akkor meg el van ájulva, hogy milyen finom - de azért ? nem szereti... :D - férfiak...! ;) ). De volt már, hogy tényleg túl csíp?sre sikerült valami a túl sok fokhagymától, de mondjuk süt?ben ezt nehéz elképzelnem, hogy lehetséges. Ugye? :) (és még így is mindig több fokhagymát meg hagymát rakok mindig mindenbe, mint amit a recept ír... ;)) Na, majd kiderül, és kifejezetten kíváncsi vagyok a héjasan és a héj nélkül sült fokhagymák különbségére... :) Most is tanultam valamit, éljen! :) Köszönöm a receptet és a véleményed, üdv Zsoozsy :)
Kedves Koszider! Érdekelnek a kommentek és külön örülök, amikor az elismer? véleményeddel találkozom, mert az számomra mérvadó, a napokban egy beigli receptnél találkoztam a tetszésnyilvánításoddal és most itt. Az ünnepi receptkeresésnél jó irányt? egy-egy jó vélemény, köszönet érte. Egyúttal kívánok békés, boldog karácsonyt neked és Juditnak, köszönve a receptet egyúttal. Üdvözlettel: Margó
Kedves Margó! Köszönöm a jókívánságokat és örülök, ha figyelembe veszed a véleményem, de ez a pazar recept egyedül Judit69 érdeme! Érdemes átnézni a többi receptjét is, mert kit?n?ek. Én is békés ünnepet kívánok, üdvözöl: Koszider
Kedves Koszider! Köszönöm válaszodat és az ajánlást is még eddig valahogy nem került a látóterembe receptje, ezután figyelemmel leszek a többi receptjére is. üdvözlettel: Margó
Nagyon köszönjük a receptet! Pillanatok alatt elfogyott és rendkívül ízletes! Biztos újra el fogjuk készíteni
Ez volt ma az ünnepi menü. Eszméletlenül finom! Ez az iz kombináció! :-)
Újév els? napján készítettük el. Isteni finom volt! 3 napig ezt vacsoráztam. A narancsos ízt viszont nem nagyon éreztem ki bel?le, pedig volt benne rendesen. Az aszalt szilva nagyon passzolt hozzá! Biztos vagyok benne hogy rendszeresen fogjuk most már ezt készíteni! Köszönöm a receptet!
Eszméletlenül finom! Ma próbasütést csináltam és már biztos, hogy ez lesz a karácsonyi családi ebéd! Köszönöm a receptet, Cili