Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mázas újkrumpli köret

Mézes-mázas újkrumpli köret
Mézes-mázas újkrumpli köret
15 perc / előkészület: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén az első újkrumplink ez volt. Mellé persze a jó kis bevált rántott csirkemellet sütöttem.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, és beledobáljuk az alaposan megmosott, kisebb vagy közepes méretű héjas újburgonyákat.
  2. Azonnal sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, a mézet, a citromot. Erős tűzön pirítjuk addig, míg a burgonya héja kezd pirulni és a mézes mustár kérget képez rajta.
  3. Ekkor felöntjük fehérborral, lefedjük, a tüzet is kisebbre vesszük. Időnként rázogatva keverjük. Olykor egy kést beleszúrunk, hogy megpuhult-e már.
  4. Amikor megpuhult és a leve szinte teljesen elforrt, hozzáadunk egy kevés vajat, ami krémesebbé teszi a kevéske mártást.
  5. Tálalásnál megszórhatjuk friss, zsenge kakukkfű hajtásokkal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 964
elküldve: 0
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 3 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

újkrumpli, mézes újkrumpli, mustáros-fehérboros újkrumpli

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Thu, 2014-05-29 15:50

Ez is szuper recept! Emlékeztet a skandinávok által kedvelt karamellizált krumplira, de annál sokkal fantáziadúsabb :) üdv, Zilka

287
újkrumpli 70 dkg
olívaolaj 2 ek
vaj 1 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
méz 1 teáskanál
1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
fehérbor 2 dl
kakukkfű 0 ízlés szerint