Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos recés krumpli

Sajtos recés krumpli
Sajtos recés krumpli
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc szakácsom, cukrászom, Orbán Rozi konyhájából való a recept. Kitűnő köret, s látványnak sem utolsó!

hozzávalók / 6 adag

  • 1,5 kg közepes szemű, sütni való krumpli
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 10 dkg vékony szelet húsos, füstölt szalonna
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük.
  2. A tepsit olajjal vékonyan kikenjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. 
  3. A fokhagymát meghámozzuk, vékony lapocskákra vágjuk. A krumpliszemeket sorra evőkanálba fektetjük, és keresztben vagy hosszanti irányban bevagdossuk őket úgy, hogy a kés a kanál peremén koccanjon-megakadjon, ily módon a krumpliszemek alul egyben maradnak. 
  4. A vágatokat kissé szétfeszítjük, a résekbe rakjuk a fokhagymát, a krumpliszemeket a sütőedénybe sorakoztatjuk, meghintjük sóval és borssal.
  5. A szalonnaszeleteket 8-10 cm-es darabokra vágjuk, szorosan, csigaszerűen feltekerjük, a krumplik közé dugdossuk. Tetejüket meglocsoljuk olajjal, fóliával letakarjuk, és 40 percre betesszük a sütőbe.
  6. Levesszük a krumpliról a fóliát, vékonyan átkenjük olajjal, 20 percig fólia nélkül sütjük. Ezután meghintjük a reszelt sajttal, és szép aranysárgára pirítjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 986
elküldve: 59
receptkönyvben: 789
elkészítve: 30/47
Facebookon megjelent: 1

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos krumpliköret, recés krumpli, fokhagymával tűzdelt krumpliköret

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gumicukor
Gumicukor / Gumicukor Sun, 2014-03-16 15:23

Hát ez valami isteni,az egész család falta,komolyan jobban fogyott,mint a hús, amit hozzá sütöttem.Köszönet a receptért.

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-07-07 13:31

Kedves Inom,

remek ötlet, köszönet a feltöltesert! Elteszem a receptkönyvembe, mert szeretnem hamarosan kiprobalni.

Kellemes vasarnap delutant kivanok!
Marti

era972
"Inom" / era972 Sun, 2013-07-07 16:31

Én köszönöm a kedves hozzászólást, remélem tetszeni fog! Szép napot: Era.

szaboadel
szaboadel Wed, 2013-06-05 13:40

Kedves "Inom"!
Nagyon tetszik a recepted, elmentettem és rövid időn belül ki fogom próbálni,
annál is inkább, mivel nagyon szeretek új ízekkel kísérletezni, új recepteket
kipróbálni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

era972
"Inom" / era972 Wed, 2013-06-05 18:47

Kedves Adél! Köszönöm a hozzászólásod,remélem beválik ez a recept is! :) Szép estét, üdv: Era.

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2013-06-03 13:38

Nagyon finom lehet, de nem értem a sütési időt... Azt mondja, sütési idő 30 perc. Ehhez képest a receptben sütjük egyszer fólia alatt 40 percig, aztán 20 percig fólia nélkül, a végén még egy kicsit, hogy rápiruljon a sajt. Hmmm... De elmentve, mert isteni lehet :) Köszönet!

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2013-06-03 14:38

Mégsem zongora :). Még egyszer köszönet a receptért, még a héten kipróbálom, rászánom azt a fél órát :).

era972
"Inom" / era972 Mon, 2013-06-03 17:20

Én köszönöm,remélem jelzed felém a tapasztalatod!! ( azért toldd meg még egy féllel :D ) Legyen szép estéd! Era.

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2013-06-03 18:32

Természetesen, beszámolok az eredményről, és (na jó), megtoldom még egy fél órával :) Köszönöm szépen, további szép estét, és kellemetes, viharmentes jóéjszakát! MKata

nyihaj
nyihaj / nyihaj Sat, 2013-05-18 13:12

Nagyon finom lett! Hasonlóan készítettem már a krumplit, de hagymával, bacon-nel megbolondítva, így, még nem. Köszönöm az ötletet!