r
Nosalty Logó

Sajtos recés krumpli

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
"Inom"
Sajtos recés krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 292 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    83.2 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2900.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    775 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    1111 mg
  • Nátrium
    684 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    943 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    174 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 1753 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 105 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, konyharuhába hempergetve szárazra törölgetjük.
  2. A tepsit olajjal vékonyan kikenjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  3. A fokhagymát meghámozzuk, vékony lapocskákra vágjuk. A krumpliszemeket sorra evőkanálba fektetjük, és keresztben vagy hosszanti irányban bevagdossuk őket úgy, hogy a kés a kanál peremén koccanjon-megakadjon, ily módon a krumpliszemek alul egyben maradnak.
  4. A vágatokat kissé szétfeszítjük, a résekbe rakjuk a fokhagymát, a krumpliszemeket a sütőedénybe sorakoztatjuk, meghintjük sóval és borssal.
  5. A szalonnaszeleteket 8-10 cm-es darabokra vágjuk, szorosan, csigaszerűen feltekerjük, a krumplik közé dugdossuk. Tetejüket meglocsoljuk olajjal, fóliával letakarjuk, és 40 percre betesszük a sütőbe.
  6. Levesszük a krumpliról a fóliát, vékonyan átkenjük olajjal, 20 percig fólia nélkül sütjük. Ezután meghintjük a reszelt sajttal, és szép aranysárgára pirítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 492
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 27772
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedvenc szakácsom, cukrászom, Orbán Rozi konyhájából való a recept. Kitűnő köret, s látványnak sem utolsó!

Hozzászólások (8)

Éva-Anyóca

Egyszer?, nagyszer?, finom! :) Éva-Anyóca

nyihaj

Nagyon finom lett! Hasonlóan készítettem már a krumplit, de hagymával, bacon-nel megbolondítva, így, még nem. Köszönöm az ötletet!

"Inom"

Örülök, hogy ízlett, köszönöm a visszajelzésed!

Törölt felhasználó

Ezt most hétvégén ki is próbálom!

M.Kata

Nagyon finom lehet, de nem értem a sütési id?t... Azt mondja, sütési id? 30 perc. Ehhez képest a receptben sütjük egyszer fólia alatt 40 percig, aztán 20 percig fólia nélkül, a végén még egy kicsit, hogy rápiruljon a sajt. Hmmm... De elmentve, mert isteni lehet :) Köszönet!

"Inom"

Hmmm. A lónak is négy lába van.... :)

M.Kata

Mégsem zongora :). Még egyszer köszönet a receptért, még a héten kipróbálom, rászánom azt a fél órát :).

Törölt felhasználó

.

"Inom"

Én köszönöm,remélem jelzed felém a tapasztalatod!! ( azért toldd meg még egy féllel :D ) Legyen szép estéd! Era.

M.Kata

Természetesen, beszámolok az eredményr?l, és (na jó), megtoldom még egy fél órával :) Köszönöm szépen, további szép estét, és kellemetes, viharmentes jóéjszakát! MKata

szaboadel

Kedves "Inom"! Nagyon tetszik a recepted, elmentettem és rövid id?n belül ki fogom próbálni, annál is inkább, mivel nagyon szeretek új ízekkel kísérletezni, új recepteket kipróbálni. Üdv.további szép napot kívánok: Adél

"Inom"

Kedves Adél! Köszönöm a hozzászólásod,remélem beválik ez a recept is! :) Szép estét, üdv: Era.

Marti48

Kedves Inom, remek ötlet, köszönet a feltöltesert! Elteszem a receptkönyvembe, mert szeretnem hamarosan kiprobalni. Kellemes vasarnap delutant kivanok! Marti

"Inom"

Én köszönöm a kedves hozzászólást, remélem tetszeni fog! Szép napot: Era.

Laszlone Varga

Holnap kipróbálom,mert nagyon jól néz ki!!! Köszönöm az ötletet!!

Törölt felhasználó

Hát ez valami isteni,az egész család falta,komolyan jobban fogyott,mint a hús, amit hozzá sütöttem.Köszönet a receptért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!