r
Nosalty Logó

Mézes krémes szelet Évi nénitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Mézes krémes szelet Évi nénitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1254.1 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 8573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat dagasztógépben összekeverjük, fóliában hűtőbe tesszük 0,5-1 órára pihenni.
  2. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen.
  4. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk vékonyra, amekkora a tepsink (az enyém 39x33 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 5 perc alatt megsütjük. Tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra fektetjük kihűlni.
  5. Amikor megsült mind a négy lap, elkészítjük a rétegeket.

A krémhez

  1. Közben 6 dl tejet felforralunk, a maradék 2 dl-t hidegen hagyjuk, és elkeverjük benne a 2 csomag pudingport, hozzáadjuk 1 rúd vanília kikapart magjait. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a pudingos tejet, és habverővel folyamatosan keverve besűrítjük.
  2. Ha elég sűrű, levesszük a tűzről, vízfürdőben lehűtjük (csak ha nem szeretnénk sokat várni).
  3. A margarint a porrá őrölt gyümölcscukorral habosra keverjük, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és ha teszünk bele citromot, akkor azt is.

A töltelékhez

  1. 1 süteménylap --> ezen egyenletesen szétterítjük a puding felét --> majd újabb süteménylap --> ezen elterítjük a baracklekvárt --> harmadik süteménylap --> a puding másik fele kerül rá --> negyedik süteménylappal befedjük.

A mázhoz

  1. Az olajjal elkevert, vízgőz felett felolvasztott csokoládé kerül az utolsó rétegre.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni. Másnapra lesz finom puha.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10433
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mézes krémes szelet Évi nénitől
Évi néni 1830 recept

Csilla barátnőm kínált meg ezzel a finom kis házi süteménnyel. Még soha nem kóstoltam ilyet, de a kóstolót követően azonnal a tettek mezejére léptem, és talán már másnap elkészítettem az ő instrukciói alapján. Tetemes mennyiség lett belőle, de rajtunk nem fogott ki. Már csak néhány karcsú szelet árválkodik a hűtőben, attól tartok nem sokáig. Hűtőben tartva néhány napig elfogyasztható, élvezetes édesség.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!