r
Nosalty Logó

Mézes krémes szelet Évi nénitől

Évi néni
Mézes krémes szelet Évi nénitől
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

716
Kalória
8.6g
Fehérje
104.5g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
34.5g
Víz
75.9g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
55g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 8573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A töltelékhez

A mázhoz

Összesen 299 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 716 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    350.8 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4811.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    1380 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1348 mg
  • Nátrium
    1363 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1254.1 g
  • Cukor
    660 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    414.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1626 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    141 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1594 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 8573 kcal
  • 5% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához valókat dagasztógépben összekeverjük, fóliában hűtőbe tesszük 0,5-1 órára pihenni.
  2. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen.
  4. A tésztát négy részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk vékonyra, amekkora a tepsink (az enyém 39x33 cm), sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, 5 perc alatt megsütjük. Tiszta konyharuhára vagy sütőpapírra fektetjük kihűlni.
  5. Amikor megsült mind a négy lap, elkészítjük a rétegeket.

A krémhez

  1. Közben 6 dl tejet felforralunk, a maradék 2 dl-t hidegen hagyjuk, és elkeverjük benne a 2 csomag pudingport, hozzáadjuk 1 rúd vanília kikapart magjait. Amikor a tej felforrt, hozzáöntjük a pudingos tejet, és habverővel folyamatosan keverve besűrítjük.
  2. Ha elég sűrű, levesszük a tűzről, vízfürdőben lehűtjük (csak ha nem szeretnénk sokat várni).
  3. A margarint a porrá őrölt gyümölcscukorral habosra keverjük, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és ha teszünk bele citromot, akkor azt is.

A töltelékhez

  1. 1 süteménylap --> ezen egyenletesen szétterítjük a puding felét --> majd újabb süteménylap --> ezen elterítjük a baracklekvárt --> harmadik süteménylap --> a puding másik fele kerül rá --> negyedik süteménylappal befedjük.

A mázhoz

  1. Az olajjal elkevert, vízgőz felett felolvasztott csokoládé kerül az utolsó rétegre.
  2. Egy éjszakára hűtőbe tesszük puhulni. Másnapra lesz finom puha.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Csilla barátnőm kínált meg ezzel a finom kis házi süteménnyel. Még soha nem kóstoltam ilyet, de a kóstolót követően azonnal a tettek mezejére léptem, és talán már másnap elkészítettem az ő instrukciói alapján. Tetemes mennyiség lett belőle, de rajtunk nem fogott ki. Már csak néhány karcsú szelet árválkodik a hűtőben, attól tartok nem sokáig. Hűtőben tartva néhány napig elfogyasztható, élvezetes édesség.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...