r
Nosalty Logó

Mézes krémes sütőtök-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Mézes krémes sütőtök-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 299 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 256 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    263.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    497 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 299 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    182 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3164.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    423 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    570 mg
  • Foszfor
    1388 mg
  • Nátrium
    683 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    525.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    981 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1406 micro
  • β-karotin
    7143 micro
  • β-crypt
    5969 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 3592 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    508 micro
  • β-crypt
    425 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 256 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Pucoljuk meg a magházától a sütőtököt, és az egyik felének a héját is (a maradék héjas felét meg lehet sütni egyben, vagy előételnek, de akár szintén megpucolva készíthető belőle leves, vagy rizottó is)
  2. A megpucolt tökből 20 dkg mennyiséget reszeljünk le, majd gyújtsuk be a sütőt (4-es fokozat), vajazzuk és lisztezzük ki a tortaformát.
  3. Keverjük össze a tészta száraz anyagait (liszt, cukor, sütőpor, szódabikarbóna, fahéj), és morzsoljuk össze a reszelt tökkel.
  4. Keverjük össze a tészta nedves összetevőit (víz, olaj, tojás), és öntsük a száraz anyag keverékhez.
  5. A masszát öntsük a lisztezett tortaformába, és egyenletesen oszlassuk el.
  6. Süssük meg (tűpróbával ellenőrizzük, kissé ragacsos típusú tészta).
  7. Amíg sül a tészta, főzzük meg a krémet, a mézet melegítsük fel, amíg folyós lesz, keverjük bele a mascarpone-t, a fahéjat, és reszeljük bele a narancs héját, majd közepes lángon főzzük.
  8. A narancs levét nyomjuk ki, és keverjük össze csomómentesre a keményítővel, majd keverjük a forrásban lévő krémhez, és folyamatosan kevergetve, forraljuk össze még egyszer.
  9. Ha megsült a torta, várjuk meg, amíg kihűl, majd egyenletesen borítsuk be a krémmel.
  10. Száraz serpenyőben pirítsuk aranybarnára a mandulát, és szórjuk meg a torta tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 50414
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 29.

Ajánló

A krém ízesítése tetszés szerint változtatható (javasolt a citrusok bármelyike), de el is hagyható. A tortát kókuszreszelékkel, marcipánnal, rumos és kókuszos golyóval is díszíthetjük. A képen látható torta teljes kiőrlésű tönkölyliszttel és nyers nádcukorral készült.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mézes krémes sütőtök-torta
Receptműves 119 recept

Most, hogy újra itt a sütőtök-szezon, eszembe jutott a kedvenc nyuszis répatorta receptem, miért is ne próbálhatnám ki ugyanúgy elkészíteni, csak répa helyett sütőtökkel. Miért nem jutott eddig eszembe? Talán így még finomabb is :-).

Hozzászólások

Tmea

Jó nagy ökörség ez a költségmeghatározás, még egy olyan receptet sem láttam, ahol egyezne a feltüntetett költség a realitásokkal. Egy Mascarpone 500 ft meg egy zacskó mandula is 300 körül van, ami 8 dkg. Tehát már csak ez a két hozzávaló 800 ft. És ugye az extrasz?z olívaolaj sem két fillér meg a bio tojás sem, a mézr?l nem is beszélve, és a narancsnak is most még 600 ft körül van kilója. Na mindegy, a süti nagyon jól néz ki és örülök annak, hogy végre látok egy olyan süt?tökös sütit, amihez nem kell el?tte megsütni a tököt!

Receptműves

Szia Tmea, sajnos nem könny? teljesen pontosan meghatározni a költséget, elképeszt? árkülönbségek lehetnek üzletenként, ráadásul az sem mindegy milyen alapanyagból dolgozol (pl. sima liszt, vagy teljes ki?rlés?). A kalkulálásnál nem a teljes csomag, üveg, kiszerelés mennyiségével számoltam, hanem a szükséges alapanyag mennyiséggel és az általam fizetett beszerzési árral, így jött ki a tájékoztató jelleg? összeg. De végül is az a lényeg, hogy a süti finom, könnyen variálható (akár tök helyett répa, akár más f?szerek, mascarpone helyett puding), nagyon hamar elkészül és tetszik :-)

Tmea

Aha, pont az jutott eszembe, hogy ez répából is nagyon fincsi lehet! :-)

Törölt felhasználó

szia kedves receptm?ves! Én csak azt szeretném megkérdezni hogy olíva helyett lehet-e sima napraforgó olajat használni? Nagyon guszta a sütid és már alig várom hogy elkészíthessem!

Receptműves

Kedves Mónika, persze, bátran helyettesítsd :-) Kellemes sütögetést, Memi

Törölt felhasználó

Kedves receptm?ves! Köszönöm szépen gyors válaszod!Szia legyen szép napod!

Törölt felhasználó

Fantasztikus ez a recept, már másodjára készítem el. :o)

Receptműves

Köszi a visszajelzést :-)

Törölt felhasználó

Nekem kicsit "száraz" lett a tészta, lehet, hogy tovább sütöttem, mint kellett volna... viszont félbevágva megkentem házi darabos baracklekvárral, a tetejére meg a krém..... állt 1 napot.... és elt?nt az egész egy baráti találkozón :))) Köszi a receptet!

Receptműves

Az ilyen jelleg? sütiket én is hajlamos vagyok túlsütni, aztán persze fogadkozom, hogy legközelebb bátrabban kiveszem a süt?b?l hamarabb, de remek megoldás volt a lekvár :-) Örülök, hogy ízlett végül :-)

Peverin

Szia! Tetszik a recepted, holnap készítem el el?ször és rögtön vinném is vendégségbe, így a kísérletezésre nem igazán van id?m... :) Ezért gondoltam jobb ha kérdezek: a "kk" ebben az esetben kis- vagy kávéskanál méretet jelent? Nekem a megadott mennyiségek alapján inkább utóbbi t?nne ésszer?nek, de azért biztos ami biztos... :) Köszi a gyors választ! Üdv: Bea

mogyisz

Szia! Elkészítettem én is ezt a sütit, mert nagyon tetszett a recept. Mindent pontosan úgy csináltam, ahogy le van írva, csak másfélszer annyit, mert nagyobb tepsit használtam, de az arányokra nagyon figyeltem. Annyira rossz lett, hogy szinte ehetetlen volt. A tésztája egy borzasztó s?r? massza lett, a krém pedig olyan keser?, mintha grapefruitot használtam volna (el?ször azt is hittem, hogy véletlenül azt vettem narancs helyett, de megkóstoltam, és határozottan narancs íze volt, bár kicsit savanykás, az tény). Már f?zés közben, mikor kóstolgattam, próbáltam feljavítani mézzel/cukorral, de nem használt az sem... A tésztát teljes ki?rlés? tönkölybúzalisztb?l csináltam, kókuszzsírt és nyírfacukrot használtam. Szoktam bonyolultabb sütiket is csinálni, mindig kínosan ügyelek a mértékekre, grammra mindig mindent lemérek, ezért nem értem egyszer?en, mi lehetett a hiba. Még soha nem sikerült ennyire rosszul süteményem, mint ez :(

KiWi

Szia! Épp most készült el a süti. Nagyon fincsi lett! Köszönet a receptért!

Törölt felhasználó

Sajnos a hozzáf?zött reményeket egyáltalán nem váltotta be. Jól néz ki a képen és jól hangzik a recept, de az eredmény - betartva minden arányt, sorrendet, stb. - messze van a fentiekt?l... :(((

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek