r
Nosalty Logó

Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Narancsos-diós kevert tészta vaníliakrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Összesen 1085 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Összesen 5432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Összesen 364 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 1085 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    363.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    397 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3561.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1044 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1306 mg
  • Nátrium
    894 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    550.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    332.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    302 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2609 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    2075 micro
  • β-crypt
    311 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 5432 kcal
  • 3% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 364 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A puha margarint kihabosítjuk a cukorral, a tojásokat hozzáadva tovább habosítjuk. Összekeverjük a lisztet a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, 4 dkg darált és 4 dkg durvára vágott dióval, majd a tojásos részhez adjuk a narancslével együtt. Alaposan összekeverjük.
  2. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd a tetejét megszórjuk a maradék dióval, és megsütjük. Hagyjuk kihűlni, majd 2 lapba vágjuk.
  3. A krémhez a pudingport egy kevés tejjel simára keverjük, a maradék tejet a kristálycukorral felforraljuk, majd a pudingos résszel besűrítjük. A reszelt narancshéjat belekeverjük, és hagyjuk kihűlni. A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd belekeverjük a kihűlt pudingot.
  4. Összeállítás: az egyik tésztalapra kenjük a lekvárt, majd a vaníliakrémet, végül a diós lappal befedjük. Hűtőbe tesszük dermedni, majd felkockázzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8544
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 18.

Ajánló

Tipp: Akinek csak nagyobb tepsije van, és egy lapot süt a tésztából, csak az egyik felére szórja a durvára vágott diót, és az lesz majd a sütemény teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MSzabina 15 recept

Megláttam reggel az újságban, és muszáj volt kipróbálnom. Bejött.

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Rétegezéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?