r
Nosalty Logó

Foltos répás-mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Foltos répás-mákos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 283 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    45.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1821.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    638 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    677 mg
  • Nátrium
    353 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    851 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    365 micro
  • α-karotin
    1935 micro
  • β-karotin
    4844 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    418 micro
Összesen 817 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    183.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7285.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    125 mg
  • Kálcium
    2551 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2707 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.6 g
  • Cukor
    202 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3405 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    7741 micro
  • β-karotin
    19375 micro
  • β-crypt
    151 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1674 micro
Összesen 3266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    668 micro
  • β-karotin
    1673 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 283 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha margarint és a porcukrot gépi habverővel kikeverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, a reszelt narancs héjat és a levét is.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a kis lyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, majd óvatosan beleforgatjuk a tojások felvert habját.
  3. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, simítsuk bele a massza 2/3 részét.
  4. A maradékba keverjük bele a darált mákot, és foltokba tegyük a tepsibe lévő tészta tetejére (kiskanállal).
  5. A sütés előmelegített sütőben először magasabb hőfokon, később mérsékeljük a hőt, és készre sütjük. Tűpróba.
  6. Pogácsaszaggatóval szaggassunk kifliket, és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5219
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Foltos répás-mákos
Katharosz 499 recept

Könnyen elkészíthető, nagyon finom sütemény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek