Diós-sárgarépás süti 2.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
100g sárgarépa36 kcal
-
25g dió164 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
42g margarin299 kcal
-
42g cukor161 kcal
-
0g só0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
1g narancshéj1 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
25g zsemlemorzsa99 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
13 kcal
-
33g tortabevonó182 kcal
Összesen
1298
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
600g sárgarépa219 kcal
-
150g dió981 kcal
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g cukor968 kcal
-
0g só0 kcal
-
330g tojás415 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
200g tortabevonó1092 kcal
Összesen
7791
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
-
25.8g sárgarépa9 kcal
-
6.5g dió42 kcal
-
8.6g étcsokoládé47 kcal
-
6.5g finomliszt23 kcal
-
10.8g margarin77 kcal
-
10.8g cukor42 kcal
-
0g só0 kcal
-
14.2g tojás18 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
6.5g zsemlemorzsa25 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.9g vaníliás cukor3 kcal
-
8.6g tortabevonó47 kcal
Összesen
333
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20 g
Zsír
-
Összesen 77.2 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 185 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1650.2 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 620 mg
-
Nátrium 489 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 136.3 g
-
Cukor 84 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 130.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1164 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 98 micro
-
Kolin: 171 mg
-
Retinol - A vitamin: 397 micro
-
α-karotin 3099 micro
-
β-karotin 7648 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 1 micro
-
Lut-zea 499 micro
Összesen
1298
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 119.9 g
Zsír
-
Összesen 463.1 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 161 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 146 g
-
Koleszterin 1112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 9901.4 g
-
Cink 21 mg
-
Szelén 199 mg
-
Kálcium 1918 mg
-
Vas 54 mg
-
Magnézium 1032 mg
-
Foszfor 3719 mg
-
Nátrium 2936 mg
-
Réz 8 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 818 g
-
Cukor 501 mg
-
Élelmi rost 65 mg
VÍZ
-
Összesen 781.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6982 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 33 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 351 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 590 micro
-
Kolin: 1028 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 18595 micro
-
β-karotin 45889 micro
-
β-crypt 33 micro
-
Likopin 5 micro
-
Lut-zea 2993 micro
Összesen
7791
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 19.9 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 426.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 160 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 300 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 103 micro
-
α-karotin 800 micro
-
β-karotin 1975 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 129 micro
Összesen
333
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg sárgarépa
-
15 dkg dió
-
20 dkg étcsokoládé
-
1 csipet só
-
6 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
1 csomag sütőpor
-
2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- A répát meghámozzuk, és kislyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet összekeverjük a zsemlemorzsával és a sütőporral.
- A diót és a csokit durvára vágjuk, és 1 ek liszttel összeforgatjuk, így nem süllyed le a sütemény aljára.
- A puha margarint a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval habosra keverjük.
- A tojásokat egyesével hozzáadjuk, tovább habosítjuk.
- Hozzákeverjük a morzsás lisztet, utána jöhet a sárgarépa és a legvégén a csokis dió.
- Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük. (Tűpróba!)
- Hagyjuk kihűlni, majd a tortabevonóval a tetejét bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 35*25*6
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 100
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15050
- Feltöltés dátuma: 2010. április 09.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nálam első helyezett lett ez a süti. Egy Prima Konyha magazinban találtam rá erre a receptre.